Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

T2 

všechny recenze uživatele

Niektoré uťahovačky fakt dobre vybrané ale prevažne tomu chýba skutočná šťava pretavená v primerane dobrú zábavnosť. /40%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Solidni film ze serie o ucetnim, ale presto jsem cekal drobet vic. Pojmout pribeh od stvoreni sveta az do budoucnosti je skvelej napad, jednotlivy udalosti jsou vybrany perfektne a prakticky v kazdy je Fantozzi za nejvetsiho chudaka, ale problem je, ze ne vsechny situace jsou naplno vyuzity. Navic i humor je spis takovej, ze se vezme naka znama scena z dejin a sparoduje, i kdyz i tady jsou klasicky forky, jako vyplazovani jazyku, zvejkani jidla a podobne. Co se tyce Villaggio, prisel mi v pohode, ale nejak silene tlustej. Celkove se jedna o slusnou komedii, akorat ze ne vsechny situace jsou tak vtipny, jak tvurci asi zamejsleli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oni jsou jiní, lepší. Zůstanou zde a ty budeš pracovat s potem na čele i za ně. Navěky věků." Takže prvními lidmi na světě byli Fantozzi a Pina? Já to tušil, že se ta dokonalá povrchová úprava Adama a Evy nedala udělat bez prototypu, ale do zábavnosti Fantozziho mají tito hezouni daleko. Mě tedy nejvíc bavily příchody Ježíše, pravěké vynálezy, Fantozziho maratonský běh a Maryangela jako strašák na poli. Ani jinak tomu nemohu upřít snahu o to zabodovat vtipem, ale zdaleka ne vždy se to podařilo, což je neodpustitelný účetní nedostatek. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to fakt dost nudilo a chtěl jsem film vypnout (což se mi málokdy stane) ale naštěstí se to postupně začne zlepšovat. Fantozzimu přeci jen sluší naše doba. Ale některé fórky byly dost dobré (Robin Hood, Ježíš). Tentokrát slabší tři hvězdy. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Paola Villaggia si snad nelze představit jinak než jako Fantozziho. A on to nejspíš vidí stejně, protože na všechny nabídky, kde se má vyskytnout tahle postava, přitakává a určitě přitom ještě úlisně vyplazuje i ten svůj jazyk, jak má ve zvyku. Superúčetní sice není celistvý film, spíše jen hromada úsměvných či trapných skečů postupujících časem od pravěku až někam do vzdálené budoucnosti, ale když už to ty penízky sype a někomu se to líbí, tak proč ne .. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je jeden z mých nejoblíbenějších z celé série s Fantozzim. Fantozzi jako nepovedený výtvor samotného Boha se potácí dějinami až do budoucnosti, sklízí jeden neúspěch za druhým a přeci s humorem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší Fantozzi. A začíname od Adama. Tomuto dielu sa nedá uprieť originalita. Zasadiť Fantozziho do rôznych historických období, to je konečne nejaká zmena. Potom možno odpustiť aj stále sa opakujúce prvky všetkých filmov. Avšak keďže je tu viac príbehov, tak sa nevieme do príbehu vcítiť. Respektíve nestihneme. Chýba tu seňora Silvaniová, čo je dobré, pretože ju skutočne nenávidím. Niektoré z príbehov sú skutočne vtipné, niektoré sú zase príliš prehnané a trápne. Klasický Fantozzi to nieje, tie diely sú proste najlepšie, ale treba priznať že táto snímka sa im nemôže vyrovnať. Na druhú stranu máme plno omnoho horších filmov s Paolom Villaggiom, ktoré nemajú hlavu ani pätu. Takže tu sa určite staršia generácia, ktorá má rada starší humor z chuti pobaví. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pátý díl už. Bylo to trhlé, člověk se zasmál, ale ne už jako kdysi. Dost ujetý příběh, ujeté vše. Velkým problémem to není, ale asi jak už je to natahované - toto je pátý díl, tak to tak dopadá. Nicméně průměrná záležitost, která pobaví taky no. 52% = *** ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Stvoření Fantozziho. Fantozzi v ráji. Fantozzi v pravěku a tak podobně. Zkrátka "dějiny" světa podle Fantozziho. Tomuhle uhozenému vývaru se už nemůže smát ani pětileté dítě natož dospělý člověk. Paulo Villagio střídá jednu grimasu za druhou a stejně to není nic platné. Vtipnost v nedohlednu, trapnost přímo před divákem. Trik s "obřím" ještěrem v pravěku už byl hůře realizovaný snad jen v pohádce "Princ a Večernice". Dabing Václava Postráneckého se nedostižnému Stanislavu Fišerovi ani nepřiblížil. Fišer na rozdíl od svého kolegy uměl vložit do hlasu vtipnost, i když v originálním znění nebyla, což Postránecký neovládá a dabuje až příliš mechanicky respektive bez zájmu a ani se mu nedivím po shlédnutí tohoto výtvoru. Časy "košilatých" italských komedií protkaných obhroublým humorem jsou (bohudík!) nenávratně pryč. Ta kreténovina se nedala vydržet a myšlenkově by sedla stejnému kreténovi jako byl Fantozzi. Ještě ten pvrní díl jsem bral. Byl relativně vtipný a brilantně nadabovaný. Villagio se však nehodlal po dlouhá léta s postavou rozloučit a nepřipustil si, že už je její potenciál dávno vycucaný až do dna. Zkrátka čeho je moc, toho je příliš. A zde to platí stonásobně. Nedívatelné cosi! Naprostá ztráta času.Tvůrčí ubohost v největší možné míře. Mé hodnocení: 0% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za to, že je Fantozzi takový dement:-) Jinak jsou všechny vtipy docela suché a všehovšudy jsem se zasmál jen jednou. Od parodie na významné události historie lidstva jsem čekal víc.20% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zatím nejslabší Fantozzi, co jsem viděl, ještě mi dva chybí. Nápad historického exkurzu dobrý, ale vyždímali z toho žalostně málo. Pravěk jednoznačně vede!!! ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a zrod Fantozziho pěkně od začátku. Co říct jiného k tak lidsky obyčejnému pojetí a průřezu historie lidstva, pohledem takového pošuka - prostě jsem pukal smíchy. Nezapomenutelná komediální klasika mého dětství, kterou dnes už tak neprožívám, ale i tak mě určité scénky dokážou pořád rozesmát. ()

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle trapnou a dementní šílenost jsem vydržel asi 30 minut, avšak už po pár minutách jsem si říkal, že takovou nevtipnou slátaninu prostě nemůžu dokoukat. Možná je to věc názoru a vkusu, ale já tento humor fakt nesdílím, tohle opravdu ne. ()

Reklama

Reklama