Tři tygři proti třem tygrům

• Itálie

Tre tigri contro tre tigri

Komedie / Povídkový

Itálie, 1977, 115 min

Třikrát zábava na italský způsob. Prvni povídka má vtipný hlášky, ale jako celek je ze všech třech nejméně bláznivá a mě přišla i nejméně vtipná -- 2 hvězidčky. Druhá povídka je aboslutní trefa do mé noty. Ze všech tří hlavních hrdinek hraje ve druhé povídce nejšukéznější bréca. Velmi originální závěrečné pointě předcházela jedna vtipnější situace než druhá -- 4 hvězdičky. Třetí povídka je takovej klasickej Fantozzi rozdělenej na půl. Půlka vtipná, půlka trapná --- 3 hvězdičky. Na celkové hodnocení jsem použil matematiku ve které, ostatně jako ve všem doslova zářím. Zde je enšpíglova matematická rovnice pro výsledek konečného počtu hvězdiček : 2 + 4 + 3 = 3 !!(6.8.2007)

Fakt nechapu to nizky hodnoceni, ja se moc dobre bavil. Co se tyce hercu, tak Pozzetta od Nastrah velkomesta moc nemusim, Montesana neznam a na Villaggio sem se tesil, ale nakonec me vsichni potesili. Nejlepsi je samozejme Villaggio, kterej dela klasicky Fantozziovsky forky a jeho partnerka je taky ze serie o ucetnim. Jeho pribeh je asi nejblaznivejsi a hodne vtipnej, ale zaroven dejove nejslabsi. Pak tu je pribeh s Montesanem, on sam je spravne uchylnej a ma bozi kecy a co se tyce pribehu, tak ma skvelej napad a zajimavy zakonceni. No a pak tu je pribeh s Pozzettem, kterej je jako takovej vesnickej trouba fakt super a pribeh sice je asi nejmene vtipnej, ale spatnej neni. A to vse je pospojovany dirigovanim orchestru a vyplati se pockat do zaverecnejch titulku. Ja se moc dobre bavil, samozrejme znam lepsi italsky komedie, ale na 4* to je urcite.(23.7.2007)

Pobavil som sa, účel to splnilo, ale či si budem za pár týždňov vôbec pamätať názov filmu - neviem, neviem. Proste priemer, čiže 2,5*.(16.8.2008)

Roztomiloučká blbůstka od nejlepších italských režisérů sedmdesátých let minulého storočia.(17.7.2008)

Tuhle komedii si už po letech občas pletu s také výbornou komedií „Cukr , med a feferonka", jsou to také tři povídky,, nejraději mám tu třetí s Paolem Villaggiem s kterým jsem se zde setkal poprvé.(26.5.2010)

První povídka se mi líbila nejvíc. Renato Pozzetto mě jako obvykle pobavil. Role tak trochu smolařského kněze mu naprosto sedla. Hodnocení: ****. _____ Druhá povídka taky nebyla špatná, měla dobrý nápad a jak to dopadne jsem nečekal. Montesana jsem dosud moc neznal, ale jeho humor je též velmi dobrý. Hodnocení: ***._____Třetí povídka je podle mě ze všech tří nejslabší. Vtipné momenty tu sice jsou, ale Villaggio moc nového nepředvedl. Z třetí povídky byla nejlepší scéna v letadle, kdy musel Villaggio nějakým způsobem probrat tu ženu.:)) Hodnocení: ***. _____Film jako celek nebyl špatný, ale v některých chvílích mě nudil. Povídkových filmů jsem zatím moc neviděl, takže byli tři tygři pro mě takovým zpestřením. Hodnocení: *** / 60% .(1.5.2008)

Podle mého názoru, je ze všech příběhů nejlepší druhý z E.Montesanem. Tentokrát u mě v tomto filmu vyhrává i nad Villaggiem.(1.8.2005)

No první povídka je asi nejslabší ,ale přece jenom se tam pár vtipů najde,tak ,že 2. Druhá je asi nejlepší za 4 u té jsem se nejvíc zasmál. Třetí je průměr za 3 Paolo Villaggio nezklame ,i když někdy to působí až moc nuceně. Nejhorší je jiný dabing něž na jaký jsem v jeho podání zvyknutý.(13.5.2008)

Nejlepší první povídka, pak ta druhá a nejhorší třetí povídka. 65% hvězdiček(9.3.2011)

Pro milovníky italské komedie to nejlepší možné spojení Pozzetto, Villaggio, Steno, S. Corbucci. De Angelisové dodali svou klasickou chytlavou hudbu a bláznivá komedie se může rozjet. Zpočátku poklidně s knězem v roli Pozzetta (tu nehrál naposledy - PANNA NEBO OREL, OTEC JE KNĚZ...). Klid je přerušen příjezdem amerického kněze a hlavně jeho doprovodu. Pozzetto ve své časté podobě "prosťáčka" opět výtečně. Montesano hraje ve scénce, která má asi nejzajímavější scénář a hlavně mu snímek vykrášluje Dalila di Lazzaro v roli "nadržené" šlechtičny. Že je vše skrytá kamera a chudák Montesano putuje zpět do basy aniž by si užil, je zajímavý konec snímku. Villaggio se svými fóbiemi, které doplňuje Anna Mazzamauro svými nenapodobitelnými grimasami je klasika humoru Paola Villaggia.(19.3.2012)

Ty Villaggiovy grimasy mě vždy chytnou,byt jsou už tisíckrát ohrané-ale spolehlivě působí jako lék proti depresi.(19.1.2010)

Dosti zábavné odreagování ve třech povídkách. V první povídce řeší vesnický kněz Don Cimbolano (Renato Pozzetto) slabou víru a nuznou účast na mších v jeho vesničce. Až přijede na návštěvu farnosti americký protestanský kněz Joe Martini (Cochi Ponzoni), který je tak úžasný až je nesnesitelný. Na konec vítězí a plní zcela kostel Don Cimbolano, o kterém si všichni myslí, že svedl Martiniovu ženu, čímž u vesničanů rázem získá na hodnotě. Ve druhé povídce se Oscarovi Bertolettimu (opět nesmírně ukecaný Enrico Montesano), kterému se naskytne příležitost sexu s půvabnou hraběnkou (Dalila Di Lazzaro). Jako první překvapení přichází fakt, že se Oscar stal obětí reality show Skryté zrcadlo. Druhé překvapení je ještě šokující, když se z Oscara vyklube uprchlý vězeň. Ve třetí povídce trpí advokát Scorza (Paolo Villaggio) fobiemi ze všech dopravních prostředků, dokonce i z výtahů. Ale v pracovní náplni je doslova vtažen do všech možných dopravních prostředků, i do soukromého letadla. které řídí Giada Nardi (Anna Mazzamauro), ale když už podruhé během letu dochází k situaci, kdy by musel uspokojit svou pilotku, neváhá a jako kamikadze se s letadlem vrhá k zemi. Příjemně zábavné(28.12.2009)

• Marek1991

Hoci sa na tom príslušníci mojej rodiny celkom bavili, malo to hluché miesta, nebolo to až tak vtipné, dokonca ani poviedka s Paolom Villaggiom ma nebavila, akurát jedna bola vďaka jednej herečke mimoriadne sexy a to je asi najlepšia scéna z filmu, lepšia než scéna s lietadlom. Stará talianská divoká pošahanosť, tak sa u mňa toto dielo zapísalo.(25.5.2012)

Italská ptákovina s pěknejma kostma(3.10.2009)