Reklama

Reklama

Den vran

  • Francie Le Jour des corneilles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Otec žije se svým synem v srdci pralesa. Vedou primitivní, nesnadný život v naprosté izolaci. Z chlapce vyroste divoch, který se svého obrovského tyranského otce bojí, ale zároveň k němu chová obdiv. Jeho jedinými společníky jsou duchové strašící v lese. Jednoho dne chlapec objeví sousední vesnici a seznámí se s mladičkou dívkou Manon. Vedle ní si uvědomí existenci lásky. Od této chvíle nikdy nepřestane hledat místo, kde se skrývá otcova láska k němu. Předlohou filmu Den vran se stal stejnojmenný román kanadského autora Jeana-Françoise Beauchemina, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem a získal cenu Prix France-Québec. (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

pafka 

všechny recenze uživatele

Cirou nahodou jsem na youtube narazil na tenhle animak. Vubec jsem nic necekal a to se ukazalo jako to nejlepsi (uz mnohokrat). Originalni vytvarna stranka, skvely pribeh bez patosu a podlezani, vykresleni mnoha lidskych povah. To jsou nejvetsi devizy filmu, ktery vas vtahne do sveta kraslenych figur a da vam prozit jejich pribeh. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherné a společně s bajkovskou poetikou, ne nepodobné japonským animákům legendárního Mijazakiho. Avšak původně nastolená a působivá atmosféra, moc dlouho nevydrží a poté se film více věnuje tarzanovskému tématu, nebo-li divocha, pokoušejícího se začlenit do civilizace. Minimálně na pohled krásné, příběhově už daleko méně zázračné. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné koprodukčné prekvapenie, ktoré môže stavať na sympatickej a vtipnej animácii. Cítiť z nej poctivosť a vyšperkovanosť. V kombinácii s jednoduchým, ale originálnym príbehom pre malých i veľkých je osviežením na poli európskych anikmákov s klasickou 2D animáciou. Síce si viem príbeh predstaviť aj bez fantasy prvku duchov so zvieracími hlavami, napriek z neho razí pekná atmosféra a niekoľko zaujímavých myšlienok. A aj vtip, ktorý sa vyskytuje viac v prvej polke, dokáže skvelo pobaviť. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dost divné, než si začneš domýšlet co a jak. Pak zase poněkud vyčpělé (divoch vs. civilizace, odmítání nechat si pomoci, vzájemné očerňování obou skupin v podstatě stejnými invektivami - lidožrouti, ...), ovšem vynahrazuje to krásná postava doktora a Manon. V tomto bijáku je co postava, to archetyp. Hlubinné prožívání zajišťuje zpracování vyvěrající z kolektivního podvědomí hlavně keltské evropské mytologie. Okouzleně jsem si užíval, jak se Manon i lékař chovají zcela jinak, než bych se choval já. V (naštěstí) svižném zakončení dojde k závěrečné očekávané katarzi, při které mi zvlhly oči. Nejsem měkota, to jen foukla vítr. Listí se nechvělo, ale foukal.***********Kdyby měl Synek na hlavě normální vlasy a nepůsobil zcela zbytečně! jako Glumova karikatura, dal bych možná všechny hvězdy. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné anime navozující styl Totora a jiných pecek, který rozhodně není pro malé děti. Starší děti by si ho mohli vychutnat, bohužel si většinou ve svém věku nechtějí připustit, že anime nemusí být nutně jen pro mrňata. 3 důvody, proč si to užijí dospělí a malé děti na to nevodit: 1) po smrti něco existuje a ukážeme se v ní jako napůl zvířata (což odhalí náš charakter) 2) děti vidí tyto duchy mrtvých lidí (aha, už chápeme jejich časté noční můry) 3) zrůdy z nás často dělá jen zloba okolních "normálních" lidí (i největší drsňák ukáže ve filmu své srdce) Jako film k zamyšlení s příměsí pěkné animace mohu jen doporučit. ()

Galerie (101)

Reklama

Reklama