Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 14
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 14

Recenze (119)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot není rozhodně odfláknutý. Tvůrci se snaží co nejvíce prodat armádní techniku, a tak rakety létají možně i nemožně. Nicméně čekám nový Star trek, kde posádka miluje kapitána a společně se vydají k lepším zítřkům. Last resort s atomovou ponorkou měl realističtější charaktery a tady se do akčního pilotu moc nevešlo. Čekala jsem, že na posádku osud lidstva dolehne víc, ale uvidíme v dalších dílech. Celá sezóna: Snížila jsem hodnocení z 4/5 na 3/5 převážně kvůli tomu, jak z lidí dělají blbce. Nad dílem o oklamání ruského radaru jsem kroutila očima týden, a to nejsem technický typ. Pro děcka dobré, ale pro dospělého je seriál předvídatelný, schematický s černobílými charaktery a nerealistickým používáním techniky. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Mirne mi to pripomina Last Resort, coz docela vitam. Mam rad katastrofalni podivanou, kde jen hrstka zachrani vsechny ostatni. Krom toho pekna podivana na USS Nathan James, torpedoborec s provizorni CDC laboratori a miliardama mrtvol na pevnine. Rozlozene narody a samostatne pusobici autority, takrka samozvane. A ano, nesmim zapomenout na Rusnakova, stareho a sesleho rusaka s primesi zaskodnika. 1. serie 80% ()

Reklama

Idahou 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech zatím překvapivě dobré, sice typicky americky blbé, ale díky tempu, repektive faktu, že se neustále něco děje, se to dá pohodově sledovat. Nicméně kapitán se po startrekovsku sere úplně všude, zajímavé postavy nedostávají takového prostoru (i když je sporné, zda je to špatně) a samotná loď nedostává tolik prostoru. Rozhodně nečekejte Galacticu, tahle kocábka má jakési nezapamatovatelné dvoj-slovné jméno a je to prakticky jen kulisa (kterou zasáhli rakety a ani ji to neočoudilo). Herecké výkony dobré, strašák "rodiného dramatu" alá Ahoj-Ricku-a-jeho-přizdisráčský-synku neustále přítomen, ale nevykukuje. Na zkouknutí dobrý, uvidíme co se z toho vyklube =====> Druhá serka, až na jeden, dva díly, suprová. Přidávám jednu hvězdičku ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento námořní seriál z produkce Michaela Baye se mi docela líbí. Jeho rukopis je tam vážně znát. Některé klišé si prostě nemůže odpustit..Potěšila mě hlavně přítomnost Rhony Mitry a Adama Baldwina. :) Odehrává se to převážně na americkém torpédoborci Nathan James. Začíná to v Arktidě a potom to pokračuje přes Karibik až do USA. Ten je oficiálně na vojenské misi, ale skutečný úkol je nalezení léku na globální pandemii. Po čtyřech měsících radiového klidu vše vyjde na povrch. Světové vlády se hroutí a všude je chaos. Je nyní na posádce a na týmu vědců, aby se s touto situací vypořádali. Ze začátku jim dělají problémy hlavně Rusové se svou bitevní lodí. Posádka se vypořádá nejen s nimi, ale i s drogovým bossem v Guatemale. Všem jde o nalezení léku. Spoiler: Ten se jim také nakonec podaří získat. Ale po návratu domů je čeká překvapivé zjištění. Ve 2. sérii bojují proti hnutí lidí, kteří jsou vůči nákaze imunní. Ti jim celkem zatopí. Není ale nic s čím by si americké námořnictvo neporadilo. Ve 3. sérii nastupují hned dva záporáci. Jedním z nich je čínský prezident Peng a druhý se ukrývá v Americe. Posádka Nathana Jamese si ale se všemi hrozbami poradí. Bohužel seriál opustí několik hlavních postav. 4. série přináší nový problém i záporáka. Virus totiž přesedlal z lidí na úrodu a lidstvo umírá hlady. Nakonec se jim opět podaří záporáka porazit a zachránit svět. V 5. je Amerika zpět na nohou. Zaútočí na ně ale letecky a kyberneticky Kolumbie. Nathan James opět zachraňuje svět. Dojde k další válce a tentokrát už poslední. Bylo na čase to ukončit. Pár známých tváří nás opustí... "Viva Tavo!" ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Dal jsem nakonec 60% protože se mi námět líbí, technické provedení také, ale je to neskutečně roztahané. Kdyby byl každý díl sestříhám na polovinu jako jsou ty kratší seriály, bylo by to tak akorát. Zde je vidět že je každá epizoda natahována a nudíte se díky těmto hluchým místům. Jinak by to bylo fajn. ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • RFS Vyerni – ruský raketový krížnik na jadrový pohon, bola v skutočnosti bojová loď USS Iowa, ktorá v dobe natáčania slúžila ako plávajúce múzeum. Bola však neustále udržiavaná v stave, aby pri prípadnej reaktivácii mohla byť povolaná späť do služby. (Rorschach_SK)
  • Kapitán a Tex sú zajatí ruským vrtuľníkom Mi-24. V skutočnosti však na krížnikoch triedy Kirov, ako mal byť aj RFS Vyerni, slúžia vrtuľníky Ka-25 prípadne Ka-27. (Rorschach_SK)
  • Mladšia poručíčka Alisha Grandersonová (Christina Elmore) má počas prehliadky budovy Avocetu na uniforme nášivky patriace hodnosti poručíka (na fotografii). Neskôr, počas rozhovoru s matkou, má na uniforme opäť správne nášivky hodnosti mladšieho poručíka. (koba)

Reklama

Reklama