Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (857)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ihned po zhlédnutí má člověk chuť rozžhavit gumy pořádného autíčka. V garáži mu nic vhodného zřejmě neparkuje. Naštěstí je tu mnoho dílů stejnojmenné hry. Přiznám se, že dodnes si každý nový titul s chutí zahraji. Film mi žádný titul nepřipomínal. Scénář mi přišel maximálně ubohý a musím konstatovat, že i každý díl hry má propracovanější příběh. Na film jsem ovšem rozhodně nekoukal kvůli příběhu. To bych musel být retoš. Docela mě zklamalo i obsazení. Koukat se dalo snad pouze na tu blonďatou herečku. Celá ta automechaničská parta se mi extrémně nelíbila. Rozhodně však film nabízí krásná auta, velkou rychlost a moc pěkně nasnímané závodní scény. A o to tady šlo především. Ve víc jsem upřímně ani nedoufal. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně zajímavá jízda. Stejně jako Princ z Persie se (podle mého názoru) jedná o nejkvalitnější zpracování filmu podle počítačové hry. Horší než "některé" díly ze série Rychle a zběsile, ale lepší než jiné filmy z této oblasti. Aaron Paul byl ve své roli věrohodný, Imogen Poots je dostatečně sympatická a zbytek obsazení mě nezajímá. Teď ještě zfilmovat Mafii a splní se mi můj sen. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film ryze pro milovníky hry, v nejhorším případě alespoň pro lidi, co ji někdy hráli. Zbytek se v tom bude patlat a hudrat na to, jak je to nereálné a nedává to logiku. Herní feeling je tam cítit v každém druhém záběru, potěší originální shoty při autonehodách a fantastický "FPS" pohled z auta, je zkrátka vidět, že tvůrci mají něco nahráno a solidně po nás pomrkávají. Scénáristická vata (děj, emoce, motivace postav) možná byla zbytečná, ale tak o nečem to být přece muselo. Aaron Paul dobrý a má zaděláno na drsňácké role. Nejlepší automobilové scény v historii kinematografie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Cítím lásku, motory, oleje - to všechno jako jeden symbol." Patřím k těm nejadrenalinovějším týpkům, kteří si to se sešlápnutým plynem umí pořádně užít. Důkazem budiž skutečnost, že jsem v posledních letech nejméně dvakrát překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci a jednou jsem dokonce na dálnici odvážně zařadil trojku, ale to je jen pro ty největší hazardéry. Tobey samozřejmě není takovej bourák jako já, ale adrenalinu mi nabídl celkem dost a kdyby se logika příběhu několikrát nepřevalila přes kapotu, tak bych snad zařadil i čtvrtej hodnotící stupeň. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Pro automaniaky to možná bude film roku (další díl RYCHLE A ZBĚSILE letos nakonec z nějakých "záhadných" důvodů nebude), pro fandy akčních filmů se jedná o neškodný průměr s celkem snesitelnou dvojicí hlavních postav (Imogen Poots byla poměrně příjemným překvapením) a slušným počtem dobře natočených automobilových honiček (kupodivu moc nevadí ani přemrštěná stopáž). Jasně, je to blbost pro děcka, ale i takovéhle filmy občas přijdou k chuti. ;) ___ Kdyby to vzniklo v 80. letech a ústřední roli by hrál Tom Cruise, mohla z toho v současnosti být podobná (gay) legenda jakou je dnes TOP GUN... :) 50 - 60 % ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • Skladbu "Hero" na soundtrack narapoval Kid Cudi, ktorý si vo filme zahral Bennyho. (deathmoon)
  • V závěru filmu se objeví i 6. generace Fordu Mustang, která v době uvedení filmu do kin nebyla v prodeji. (Adrai)
  • Pred zahájením natáčania sa hlavní predstavitelia Aaron Paul (Tobey) a Dominic Cooper (Dino) učili šoférovať všetky auta na závodisku Willow Springs v kalifornskej púšti. (Kadas97)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama