Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (856)

Matty 

všechny recenze uživatele

Od hráčů pro hráče. Přesněji od lidí, kteří se prezentují jako hráči videoher (protože je to marketingově výhodné) pro diváky, které tito lidé za hráče považují (mladí muži z chudších poměrů a bez vysokého vzdělání, snící o tom, že budou na své řidičské schopnosti lovit krásné ženy). Waughnův film je možná jednou z nejdůslednějších herních adaptací a tak více než jiné herní adaptace obnažuje limity snahy jít fanouškům předlohy maximálně vstříc. Zápletka je podružná a slouží především jako nerušivý (ale nezbytný) podklad pro akční situace. Tuctové dialogy, přehrávání, infantilní humor a schématické situace ovšem na velkém plátně vyznívají podstatně rušivěji než v herních cut-scenes (ačkoli funkce zůstává totožná – možnost dát odpočinout očím a uším). Otrocké přejímání určitých formálních postupů z videoher (extrémně zpomalené „eye candy“ bouračky) zase nutně působí jako klišé, neboť herní designeři s oblibou chodí pro inspiraci do kina. Tím, že věrně napodobuje špatné napodobeniny filmů – namísto toho, aby více čerpal třeba z citovaného Bullitta nebo dalších sedmdesátkových akcí (jejichž znalostí se režisér umí akorát chlubit) – se Need For Speed stává dvojitým destilátem, který nemá žádnou specifickou chuť. Nemyslím si ale, že by šlo o špatný film, protože zadání (eskapistická automobilová zábava) naplňuje uspokojivěji než například hůře soustředěný poslední díl Rychle a zběsile. V rámci akčních mužských melodramat, která z logiky žánru musí obsahovat nerealistické, emocemi nikoli rozumem podmíněné jednání a do krajnosti vytůrované akční momenty, se tomu fakt nedá moc vytknout. Pro mne šlo o příjemnou intelektuální relaxaci, na níž jsem ocenil, že nevyžaduje větší duševní námahu než hraní libovolného dílu série. 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela povedená herní adaptace. Dalo by se tomu určitě něco namítat, ale mně se to líbilo. Aaron Paul jako neohrožený závodník nebyl špatný. A sympatická Dakota Johnson mu dělala společnost. Možná jsem tam čekal víc těch závodů. Byly tam vlastně jenom tři. Celé to je hlavně o cestě z New Yorku do L.A. na závěrečný závod. A že se po té cestě dějí věci. Provokace policajtů je na denním pořádku. I když jsem docela nechápal, kde ten černoch bral helikoptéry. A přišlo mi, že tam občas bylo až moc náhod. Každopádně tankování za jízdy a odchyt auta helikoptérou byly drsné. Je to ale převážně o pomstě. Víc nebudu prozrazovat. Finální závod byl parádní. Měli hodně luxusní káry. :) "Mustang, to je jako nějaký kůň?" :D ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešte stále sa mi trasú ušné bubienky od dunivého zvuku motorov, z plátna takmer presakoval prepálený benzín a nadšenie z tejto podarenej výplachovky stále neutícha. Séria F&F je na svojom vrchole a tak mi prišiel nápad natočiť filmové spracovanie NFS ako najznámejšej automobilovej hernej série pomerne prvoplánový a zbytočný. Jednoducho sa chcel asi niekto zviesť na vlne úspechu. Všetko nasvedčovalo tomu, že tento film bude len ďalším béčkom, a obľúbeným guilty pleasure pre tých, ktorí budú krochkať nad vytunenými kárami, pri ktorých budú obstávať vyčačkné bábiky z továrne na silikón a najväčším ťahákom nebude príbeh, ale šprint na štvrť míle. A možno to tak pre niektorých intelektuálov aj je, ale na guilty pleasure mne stačil obstojný príbeh, obstojná zápletka, nešetrilo sa hláškami a scén, ktoré sa pohádali s logikou je tiež minimum. Intenzívna akcia, preteky a naháňačky veľmi realistické, diváka dostanú priamo do akcie takmer akoby bol prilepený na prednom nárazníku. Herecky taktiež výborné, dokonca by som povedal, že po hereckej stránke zvládnuté lepšie ako akýkoľvek film zo série F&F. Tá sa zdá prepožičala svoje know-how, no bola by škoda, keby oň prišla úplne. 80%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Once upon time... jsme si to pustili s kámošema a já předpoveděl po deseti minutách koukání celej film a jak to dopadne.. tak sme tu mrdku vypli a radši šli hrát plejstejšny nebo nevim co už sme dělali to je jedno... o několik let později, když jsem se fakt nudil, pomalej net, nemohl jsem si nic stáhnout ani pustit online.. tak se koukám nějak do složek co tam a mám a EJHLE starej známej načatej NÝD FOR SPÝD, no tak tomu teda tu šanci dám, když tady nad tim někteří doslova masturbujjí v komentářích.. tak koukám.. a co ztoho vzešlo? Naprosto trapný, nezáživný, s nejtrapnějším humorem a tou nejotravnější rádoby vážnou hudbou co hrála snad celej film vkuse hovno.. jediná hvězda za ten záávod na konci. Jinak prostě TRAPNÝ. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚC, KTEROU MUSÍTE POCHOPIT JE, ŽE ZÁVODĚNÍ JE UMĚNÍ. ZÁVODĚNÍ S VÁŠNÍ... TO JE PROSTĚ VYŠŠÍ FORMA UMĚNÍ…“ /// Tak určitě pro všechny, jenž se udělaj při pohledu na Koenigsegg Agera R, vycáknou při pohledu na motor 260 CID V8 z Fordu a ke štěstí jim stačí SVT kompresor a závodní vejfuk. (Hmm, ty zůstaň v klidu) Prostě pro cvoky do závodních aut. Příběh napasovanej na rychlou jízdu a bouračky (soráč, ale NFS jsem hrál naposledy, když jsem takhle… ne asi takhle malinkej…), ve kterým spolu dobrák s padouchem nevyjebávaj v ringu, ale na silnici. Předváděj se kousky minimálně stejný (ne-li větší) než v Rychle a zběsile (kterýmchcete). Krom toho se sází na fungující team a já jsem příjemně překvapenej, páč jsem čekal vylízanou automotohoničku, která bude nudná a naprosto pitomá. No, vono nudný to na začátku fakt je, Ainštajn scénář taky neviděl, ale v rámci akce a upozorňuju – NA JEDNO MRKNUTÍ, bych v tom žádný cimprlichy nehledal. A vidět to v sedačce 4DX kina… (nebo si to kurva kupte domů!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju závody před závodem. (kvalifikaci? Di do hajzlu s trapným kroužením!) 2.) Starou jsem si votestoval při srážce s kamionem. 3.) Thx za titule ,,.Bac. a Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • Poznávacie čísla vo Švédsku sa skladajú z 3 písmen a 3 čísel. Autá od švédskeho výrobcu Koenigsegg však vo filme obsahovali kombináciu 3 písmen a 4 čísel. (MikaelSVK)
  • Pre potrebu snímky postavili filmári sedem verzii Fordu Mustang Shelby GT500, pričom každá slúžila k inému účelu. S niektorými sa len jazdilo, iné skončili v rukách kaskadérov. (Kadas97)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach po celom území USA. (MikaelSVK)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama