Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Fr 

všechny recenze uživatele

„HEJ, CEJTÍŠ SE NA POŘÁDNOU ŠOU?“… /// Když do studia vtrhne magor s bouchačkou a vestičkou plnou semtexu, je zaděláno na šou, která je dostatečně silná i na Ameriku. Navíc se nejedná o člena Aláhova fanklubu, takže místo vo život jde vo informace, který dokážou nadělat vrásky frajerům ve Wall Street. Což je fajn, páč já, osoba cennejch papírů prostá, se radši mrknu na lidský drama, než na stoupající index. Zajímavej příběh, kterej upozadí i duo Roberts – Clooney (i když von si svoji šou užil parádně) a dává vyniknout režii Fosterový. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na šou, ze který se nechám vodnýst nohama napřed. 2.) Jsem pro okupaci Wall Streetu. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že něco takového jsem už viděl jinde a zpracované lépe. Nápad fajn, pomohl by promyšlenější scénář a finále postrádá výraznější emocionální vyvrcholení. Únosce je nesympatický a O'Connell nemá dost charizmatu, aby vyžehlil plochost celé postavy a jeho nedotažených úmyslů. Clooney není dobře obsazený, i když hraje solidně, dovedl bych si v jeho botách představit třeba Downeyho. Dominic West si přišel jenom pro výplatu a to zamrzí. Fosterová nedokáže pracovat s dramatem a několikrát si shodí výborně nastřelenou podzápletku, která mohla strhnout. Líbilo se mi celkové ponaučení, realistické vyústění klišé situací, i solidně podchycená korporátní struktura, ale potenciál tu byl mnohem větší. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film spíš nebavil,už to,jak bez emocí bylo to rádoby přepadení natočený,bylo dost na pohlavek.Navíc píčus ,co věřil na kecy baviče,a pak ho chtěl pod pistolí hnát k zodpovědnosti?Pak se ale film docela rozjel,a mě to začalo hodně bavit.Podle mě zručně natočený drama,na stoprocentně aktuální téma týhle zkurvený doby,a bejt tam vygradovanej konec,míň reálnej,šel bych na plnou palbu.Sedlo mi to až nevídaně.80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už pred zločincami nie raz utekala a očividne už ju to nebaví, keďže tento krát sedí za kamerou. A nutno podotknúť, že práve atmosféra a stupňujúce finále sa jej podarilo. Clooney a Julia Roberts nie raz hrali bok po boku a znova sa potvrdzuje, že im to spolu ide. Za zmienku stojí aj fajn hudba. Obľúbený soundtrack: Triple Buy, Global Players. 80% - 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebýt účasti George Clooneyho a Julie Roberts, jednalo by se o tv thriller v divadelním aranžmá. Dokonce jsem byl během sledování filmu přesvědčen, že vychází z nějaké slavné divadelní hry, co se roky hrála na Broadway, proto třeba je místem děje New York. Tak nic z toho, je ale fakt, že z 80% se film odehrává v televizním studiu, které opustíme významně až v poslední třetině. A zásadním problémem je, že se v tom přepadeném studiu nic zajímavého nestane, o nic lépe na tom není ani Clooneyho lapání na čerstvém vzduchu v newyorských ulicích. Scénář je překvapivě nenáročný, nedůmyslný a i poněkud stupidní, když dojde k úseku konspirace. Nejhorší z herců byl jednoznačně Jack O´Connell v roli podvedeného akcionáře. Necharismatický pitomec, ze kterého nešel vůbec žádný respekt, byl trapný až hrůza, úplně zkazil celý film. Celý příběh držel Clooney, který to vzal s vervou, vzal si na starost i produkční dohled. Je škoda, že Julii Roberts připadla nevděčná role producentky tv show, z níž se prostě nedalo nic extra vykřesat. Velkým problémem je i samotné téma finančních trhů, které může pro našince být značně odtažitou problematikou, vezme-li se také v potaz tuzemská neexistence finančních televizních pořadů ve stylu show pro americké diváky s vysokým ratingem sledovanosti. Kupodivu má film solidní tempo, na násilné scény je skoupý, ale padají v něm alespoň sprostá slova, aby ten rating R měl nějaký užitek. Clooney, Roberts a tentokrát režírující Jodie Foster už jistě zažili záživnější a zářivější filmové časy. Já jsem čekal oslnivý, napínavější a propracovanější thriller, nedočkal jsem se. 5/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)
  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)

Reklama

Reklama