Reklama

Reklama

ZMRD

(studentský film)
Krátkometrážní
Česko, 2012, 18 min

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se první den v nové práci dostane do několika situací, ve kterých je nucen přehodnocovat své morální přesvědčení. (FamuFest)

Recenze (10)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

pro mě velké překvapení, dle názvu jsem očekával nějaké dílo jak od řeckého prince Pičočurakose a tak jsem byl velmi příjemě překvapen jak kvalitou technickou, tak hereckou a příběhovou. Škoda jen opravdu velké demonizace revizorů, v Plzni jsem zvyklej na pár kteří jsou tak milý, až je radost jim ten lístek ukázat (o=´ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to spíš jak instruktážní video, než jako film.Celé je to tak nějak o ničem, je to špatně ozvučené, celou tu mizérii navíc pohřbívá strašná hudba.Vůbec mě to nebavilo, vůbec se mi to nelíbilo, vůbec nic mi to neřeklo.Ani nevim proč nedám odpad, asi abych nebyl taková piča, ale přijde mi to úplně zbytečné a nic neříkající a takový pocit bych z filmu mít neměl, když se ale tvůrci nepovede divákovi nic říct, je to potom těžké.Hlavní hrdina byl ale sympaťák a odvedl dobrý výkon, za něj nadhodnotím.35%. 26.3.2013, po opakovaném zhlédnutí a promítání na Mladé Kameře přidávám aspoň *, už si mě ten film získal víc, ocenil sem některé věci, které sem předtím tak nějak neviděl přímo :) ale pořád to není můj šálek kávy...... 50%. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Překvapivě na krátkometrážní český studentský film režijně vytříbená práce, která ztrácí na tom, že zbytečně přepne ze zajímavého dokudrama na osobní rovinu. Ta je podaná taky slušně, ale je zbytečně silně tlačená k pointě a poslední záběr je asi dán vlastní interpretaci, ovšem nemyslím si, že by tohle u těchto filmů měl někdo zkoušet. Po technické stránce a hlavně práci kamery velký nadprůměr, jen někdy těch efektivních pokusů bylo snad až moc. Zvukově to ještě úplně vychytané neměli, ale působilo to stejně o třídu profesionálněji než obvykle. Ano, než obvykle, potají všechny ty klenoty sleduji, nejste tu jediní nepoučitelní masochisté, napsal bych něco tom, že doufám, že vám to tyhle dobrovolné očistce ulehčí, ale to vy vlastně nechcete, takže budu ticho. Zpět k filmu, co rozhodně opravdu třeba vyzvednout jsou herecké "výkony" - většinou u takovýchto projektů musím jenom převracet očima či nimi doslova koulet, abych zmírnil tu migrénu, co ti ochotníci předvádějí, ale tady to bylo takové, že by se to neztratilo ani v naší áčkové produkci. A co víc, na rozdíl od těch hereckých výkonů tam to zde působilo vše tak, jak to mám nejraději, úplně přirozeně ze skutečného života. Zajímalo by mě, jak přesně to natáčeli s těmi lidmi v tramvaji, ale skoro bych si myslel, že to byly nebohé oběti. 710 i za ty realistické definice revizorů ústy mistra, mínusy za ten zub dávat nebudu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl obavy, že se bude jednat o zjednodušující klišé revizor = název filmu, ale naštěstí tomu tak nebylo. Klobouk dolů před režisérovým výběrem herců, pro toho otce snad neexistuje lepší představitel než Eck. Bohužel, nechutnější než jeho zub, zvráskovaná tvář, hulení, chlastání a žraní byla ta ve vypjatých momentech drásající "hudba", při které jsem si musel tlumit repráky. Taky mi nepřijde logické, aby ten otec ukradl hlavnímu hrdinovi peněženku tak brzo, ještě před tím, než syn zaplatí to pohoštění. Leda že už od začátku počítal s předčasným vyhazovem. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Amatéřina jak Brno, teda v tomto případě Praha. Už jenom to, že v poděkování v závěrečných titulcích je hrubka ve "Všem nevědomím hercům". ZMRD je asi nějaká sprostá zkratka a jestli ne, tak já bych i nějakou dokázal vymyslet. Já chápu, že to je studentský film, ale moc nápadité to není, kamera se mi nelíbí a herecký výkon mladýho je strašnej. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama