Reklama

Reklama

Where the Trail Ends

  • Slovensko Kde sa chodník končí (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer
USA / Argentina / Kanada / Čína, 2012, 82 min

VOD (1)

Where the Trail Ends je dokument sledující ty nejlepší freeride horské bikery, kteří hledají ty nejlepší sjezdy na celém světě. Je to příběh, kdy je člověk vyzván matkou přírodou k tomu, aby předvedl ty nejlepší kousky. Tato nejvíce progresivní a ambiciózní jízda vede člověka k tomu, aby dokázal něco, co ještě nikdo nikdy nezažil ! V tomto nádherném dokumentu se podíváme například do Utahu, pouště Gobi, Argentiny atd. (MeanWhile)

(více)

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kluci evidentně umí jezdit na kole. Proto je podpořil Red Bull a proto jsem se na ně podíval. Také rád jezdím na kole. Ale ne úplně jako oni. Maximálně si tak zajedu do vedlejší vesnice, dám pár piv a v noci za svitu měsíce se lesem vracím zpátky, abych podpořil bobříka odvahy na kole. Každopádně záběry na jejich sjezdy jsou nádherný. K tomu není co dodat. Všechno ostatní nicméně neexistující, což chápu. Je to přeci jenom právě o těch kolech, což je v rámci názvu tohoto dokumentu prakticky všeříkající. ()

Kass

všechny recenze uživatele

Nepřestává mě fascinovat jak dokáže při vzduchoprázdnu s hodnoceními zamávat krásná kamera. Počítám, že na tuhle reklamu Red Bull výrazně přispěli i soudruzi z Číny. Všichni domorodci se tam tvářili tak happy... Stejně tak vysněně panensky nedotčená Argentina. Ale vše jen odsud posud - při návštěvě "podezřelého" místního špitálu jde i růžová helma stranou, vždyť se tu člověk pořádně nedomluví ani anglicky! Ale jasně, tenhle dokument je pouze o ježdění a skákání, což klukům evidentně jde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I dnešních teploučkách, která nás v současnosti provází se mi po těle několikrát projela husí kůže. Tento snímek dělá tak velkolepým výborná kamera. Všechny záběry jsou opravdu fantastické. Kluci si prostředí pro svoje kousky umějí vybrat a vezmou nás na velmi zajímavou projížďku okolo světa. Snad všechny krajiny, které navštívili jsou pro divákovo oko naprosto úžasné. A když se takovým uzoučkým horským průsmykem prožene někdo pekelnou rychlostí na kole, tak je to úplná pastva pro oči. Smekám před odvahou se na tak nehostinném a extrémně nebezpečném místě projíždět a hazardovat se životem, nebo minimálně se zdravím. Líbilo se mi, že kromě samotné jízdy bylo divákům nastíněno, jak vypadá taková příprava a že se za jejich životní vášní skrývá taky dost práce. Dále je nutné pořádně pochválit hudbu, protože ta dokonale sedí snad úplně každičkému záběru. Naopak, nelíbilo se mi, že účastníci nebyli divákům představeni trošku více jako lidé. Určitě bych ocenil třeba více záběrů z toho jejích táboření a podobně. Snad kromě krátkého táborového přibrnknutí na kytaru si nic jiného nevybavuji. Dále mi vadila obrovská spousta skrytých i neskrytých reklam, ale chápu, že z něčeho tak rozsáhlý projekt zaplacen být musel. Celkově jsem potěšen. Adrenalin mám rád a tomuhle snímku se podařilo mi ho trošku předat prostřednictvím obrazovky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně nádherný a tématem poutavý dokument o opravdových bláznech na kolech, pro které není žádná trasa překážkou. Podobně jako v "The Art of Flight" i zde si užijete nádherné exteriéry (tentokrát sníh nahrazují prosluněná kamenná údolí) a dokonalou vizuální stránku s řadou nádherných zpomalovaček. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Art of flight. Alespoň pro mě, přece jenom na snowboardu nejezdím, navíc krajina pouští v Utahu, Číně, Argentině apod. mě fascinuje milionkrát víc než hory někde na Aljašce. Stejný problém jako u Art of flight mám s tím, že to nesplňuje příliš roli dokumentu. Já bych rád věděl o každém jezdcovi něco ze života, zajímalo by mě jaká mají kola, kolik je stály peněz, jak je mají upravený, kde vzali peníze na takový projekt, kolik je to stálo. Klidně mohli ukázat i nějaké záběry z toho jak táboří, co tam jí, o čem se baví. Prostě stavět film jen na cool záběrech není cool. Už jsem to psal i u Art of flight. Nicméně stojím si za tím, že tohle byla lepší podívaná než v případě snowboardistů a určitě pomohlo i to, že se zde víc mluvilo. To bez debat... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument z produkce Red Bull o borcích, kteří hledají extrémní podmínky pro sjezd na horských kolech. A když píšu extrémní, tak myslím EXTRÉMNÍ. Už jen při pohledu na hory, které sjíždí, se mi točí hlava. Mnohdy to vypadá, že tak šílený kopec nejde ani sejít, ale kluci se do toho vrhají po hlavě, za což si odnáší spoustu zranění, ale taky nezapomenutelných momentů. Na své si přijdou taky milovníci obrazu a zvuku, protože po filmařské stránce je dokument lahodný. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Utah, Čína, Argentina, British Columbia, Nepál. Tuhle partu by to na Rychlebských stezkách asi moc nebavilo. Možná mohli tvůrci přistoupit aspoň k letmému přehledu, co jsou vlastně tito borci zač. Extra lahůdkové slow-motion záběry na těžce zrezavělé řetězy ale jasně napovídají, že kvůli šlapání to nedělaj (ačkoli nechápu, jak se na některý kopce s tím kolem vůbec vyškrábali). Jejich pojetí freeride-downhillu má spíš blíže k akrobacii než k jízdě na kole. Pro svoje adrenalinové dýchánky sice vyhledávají výhradně pouštní terén, což může diváka zamrzet, ale mezi pařezy se lítá hůř. 'How sick was that?!' ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Hezká hudba, drsné sjezdy, to je dokonalé, ale to mezi tím se hochům moc nepovedlo, protože to mezi nebylo jako v TAoF, ale bylo to takové no, prostě nudné.. Jednoduché, když nejeli byla to nuda, když jeli byla to jízda.. Tak nenudil jsem se a navíc jsem si musel sehnat soundtrack, takže jasné čtyry+.. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

WOW! Kam se na to hrabe "Seasons" nebo "Follow me" (dva MTB snímky, které mám zatím za sebou). Toto je naprosto jiná liga. Neskutečný orgasmus pro oči. Kamera je perfektní - jak ve zpomalených záběrech, tak při záběrech zblízka či z dálky. A letecké záběry? To je jak z dokumentu od National Geographic. Nádherná pastva pro oči ať už budeme mluvit o tricích či destinacích. Oceňuji, že do dokumentu zařadili nejenom ty "krásy" ježdění ale také bolest a dřinu, která s tím souvisí (pády, výšlapy pěšky,..). PS: Pokud chcete stejnou kvalitu, ale všestrannější pojetí, doporučuji "Strength in Numbers" ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než Art of Flight, ale stále jasný důkaz toho, ře Red Bull je v tomhle typu "dokumentů" jasná špička. S předními bikery sice projezdíte svět sem a tam, ale o konkrétních zemích se toho kromě usměvavých místních a krásné (sjízdné) přírody zrovna moc nedozvíte. Ale o to tu ani nešlo. Jako demonstrace umění všech přítomných před i za kamerou je to ale stále paráda. Bez HD rozlišení zbytečné sledovat. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je vlastně jen za záběry. Ty jsou nádherné a ohromující. Plus samozřejmě umění takhle jezdit na kole. Nějaké informace se člověk nedoví. Navíc mi neni uplně sympatický ten styl, kdy vám zaplatí výlet na druhou stranu světa, do nedotčené krajiny pulzující svou jedinečnou kulturou, kde sjedou kopec a jedou domu. Ještě se diví, že jim uprostřed Číny v nemocnici nerozumí anglicky. Možná to trochu vyvolává zbytečně epický komentář, který dělá ze sjezdu kopce filozofické bádání. ()

johanka.g 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u The Art of Flight ( 2011) mně tito blázni nepřestanou fascinovat. Je to pro mně jeden z mála dokumentů, u kterých jsem celou dobu nedýchala a měla husí kůži. Snímek s úžasnými záběry, ve kterých i svařování je čisté umění, doplněný skvělou hudbou a u kterého je HD kvalita naprostou nutností. Tohle je definice dokumentární dokonalosti. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Krasna kamera, nadherna krajina, vyborny soundtrack a vice nez dobre vykony bikeru na svych kolech. Tyto vsechny jmenovane artefakty jsou v dokumentu vzdy spolecne. Druha cast filmu, vzhledem k te kvalitni hlavni casti vyrazne pokulhava a neprinese nic zajimaveho. Alespon minimalni predstaveni bikeru by si divaci zaslouzili. Jinak, kdyz si vzpomenu na sve prvni (a posledni) horske kolo, koupene v prvni polovine devadesatych let, ktere nevydrzelo prvni vymol v parku, tak jen zasnu nad kvalitou kol tech typku:-). ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, nikdy jsem neměla tušení, že freeride biking se provozuje na až takto nebezpečných místech. Hlavní protagonisté tohoto dokumentu jsou z mého pohledu blázni, kteří neskutečně riskují své životy. Na druhou stranu musím přiznat, že chápu, co je na tomto sportu tak přitahuje: je to kombinace adrenalinu, svobody a nezapomenutelných zážitků. Stávalo se mi, že jsem jim při sledování snímku záviděla lokace, které měli tu možnost navštívit. Málokdo z nás bude mít kdy takovou příležitost se na zmíněná místa podívat. Dokument by pravděpodobně nevznikl bez výrazné podpory společnosti Red Bull, které udělal skvělou reklamu. Troufám si říci, že nebýt této firmy, nikdy by nevznikly takto kvalitní a krásné záběry krajin a jízd kamsi do neznáma... Osobně jsem spíše odpůrce "product placementu" ve filmech/ dokumentech, ale v tomto případě tento nedostatek musím prominout. Jsem velmi ráda, že se mi snímek připletl do cesty a já měla tu možnost opět si o trochu rozšířit své obzory... ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Né že by to bylo špatný, ale Art of Flight bylo prostě lepší a bylo to víc koukatelný. Pár luxusních záběrů a pády, to bylo vše co film nabídl. U AoF jsem se nenudil ani chvíli a fakt mě to bavilo, tady jsme se s bratrem shodli, že to vypadá, jakoby měl film přes dvě hodiny a polovinu filmu jsem prozíval. Sněhové laviny a celý ten sníh je prostě hezčí než vyprahlé pouště, ve kterých se nedá dělat nic extra zábavného. u nějakých záběrů mi tuhle krev v žilách a vážně jsem si říkal co za magory tohle může dělat, ale pořád to nebyl takový zážitek jako u AoF, takže víc jak *** dát nemůžu. ()

Simpoch 

všechny recenze uživatele

Husí kůže celou dobu, super soundtrack a kluci co pojezdili půlku světa si zaslouží palec nahoru. Jestli se vám tento film líbil, nesmíte vynechat ani analogii ze sněžného prostředí The Art of Flight. ()

Eoin 

všechny recenze uživatele

Tu vidieť ako dokáže slávny nápoj, sponzor všelijakých eventov a športovcov posunúť kvalitu moutainbikových filmov na úplne novú úroveň, Epické dielo ktoré už presahuje bežnú stopáž a blížu sa k celovečernému filmu, to sme v tejto kategórii ešte nemali. Pritom vôbec nenudí a sýti diváka pošahanými kúskami týchto bláznov ktorých ženie gravitácia krkolomnými terénmi na celom svete. Jedno z najväčších prekvapení roku 2012. 90% P. S.: Cam Zink je asi Iron Man po tom všetkom čo sa mu stalo minulú sezón (Crankworx Whistler a Rampage) a pri točení thoto filmu, obišiel bez vážnych zranení, neuveriteľné. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Mozna vas po chvili stejne jako me napadne, ze by tam toho "jezdeni na kole" mohlo byt vic. Jakmile jsem si to rekl, prepnul jsem se do rezimu "hele to je hezka priroda, a dokonce tam i jezdej obcas na kole, to je super". V tu chvili zacal byt film akcnejsi zivejsi a co vic, vyvstanula dalsi myslenka a to " sakra, ja vubec nevim jestli spadne nebo ne". Zacal ten film opravdu bavit, protoze je to realne. Nejen ze v tech 82 minutach filmu vam nastini, ze ikdyz mate penez dost tak musite stejne nekdy pouzit nohy abyste si potom sjezd uzili, ale taky ukazali, ze i profici proste padaj na drzku. P.S.: Tleskam za soundtrack, ktery se mi libil a ktery me i obohatil. P.P.S.: Life Cycles je pro me jeste o dost lepsi a o to vic, ze to neni zadny megalomansky projekt. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Nádherná panenská příroda na vypilovaných záběrech, k tomu náročné sjezdy. Nic více tam není, takže mě to po deseti minutách omrzelo, navíc oni se ani nesnaží nějak se překonávat, prostě si na mapě vybrali exotické země a sjeli první kopec co viděli. Je "hezké", že jim někdo platí jejich koníček, i když tohle není cyklistika. ()

Vitaminy 

všechny recenze uživatele

Záběry a neskutečný výkony hodný obdivu. Tihle blázni to prostě umí a jsem rád, že seženou sponzory, který pošlou dva vrtulníky na konec světa, aby v HD natočily nekompromisní lahůdky. ()

Reklama

Reklama