Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (131)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Taaaaaaakhle průhledný mysteriózní thriller s překvapivou pointou. Bystřejší čtenáři správně vyhodnotili předchozí větu jako oxymóron ... no a v tom je právě problém. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Herecky presvedčivé, atmosféru to má, len ten príbeh so snahou záverom otočiť optiku vnímania predtým dávkovaného vyšumel u mňa tak nejak do stratena. A to aj pri spätnom prehrávaní si kľučových scén, ktoré poskytovlai indície k odhaleniu toho "prekvapenia". (videné na EFM) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM SOCIOPAT. JSEM JEN NATOLIK BYSTRÁ, ABYCH TAK PŘEMÝŠLELA...“ /// Po parádním atmosférickým úvodu nastává čas seznámit se (v rychlosti) s agenturou Mindscape. Paměťoví detektivové – zdá se to bejt super nápad… navíc je tady ten případ labilní, nadaný a strašidelný dívky Anny. Mám velmi (kurva hodně!) rád tuhle atmosféru. Včetně toho, jak si mě připravujou, abych jim nespadl z lopaty, až ze mě začnou dělat čuráka. Přesně na tohle se těším! Vzpomínky nejen že maj krásnou atmošku, ale jsou tam emoce a hlavně jedou v rychlosti, takže nezdržujou píčovinama. Taky se tady nepitvá agentura, ale jde jen a jen vo Annu. Pokuď jste zvyklí dávat pozor (nebo prostě jen máte vyšší IQ), zřejmě nebudete mít problémy s tím, komu uvěřit. NO A CO! Baví mě na hra na čuráka, Mark Strong a mladá Farminga dělaj co uměj, takže si přeju jen jedno: nezkurvěte závěr! Atmosférickejch (malejch) filmů není nikdy dost! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám strach z transference. 2.) Sem dost dobrej ve zkoumání lidskejch vzpomínek. 3.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý thriller, založený na futuristické myšlence trénovaných "memory detectives". Film exceluje snad v každém ohledu, skvělá režie, parádní cásting, příjemné tempo, neobvyklý a zajímavý příběh a excelentní rozuzlení. Nadšení. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Anička, to zlatíčko s růžičkama v podání Taissy mě až tak nepřesvědčila o svém hereckém umu, ale Mark to rovnal, seč mu síly stačily. Jsem přesvědčená, že kdyby Jorge ten dobrý nápad se čtením vzpomínek trochu víc prohňoucal, tak je to jasná čtyřka. Takhle rozjel víc dějových linií a nějak včas nezabrzdil. Některé vzpomínky (SPOILER: např. návštěva jeho nadřízeného v domě Anny, když byla ještě dítětem. KONEC SPOILERU) byly zcela nadbytečné a děj tak byl příliš rozkouskován, škoda. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Moc fajnovej psychologickej thriller s nádechem mysteriozna. Perfektní herecké výkony hlavních postav, výborný look/vizual (chvílemi mi připomínal "giallo styl", ale s giallem to nemá absolutně nic společného ...), hrátky s lidskou myslí, vzpomínkami, "kostlivci ve skříni", traumaty ... Prostě parádní věc, na kterou já slyším a která mne fakt zaujala. I přes pozvolný způsob vyprávění jsem bylve střehu po celou stopáž ... vše se nese ve velmi přitažlivé formě. Příjemný zážitek! (Děkuji uživateli George Stobbart za upozornění na takkvalitní snímek ;-) ) ... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Problémový detektív so schopnosťou vstupovať do ľudských spomienok sa ujíma prípadu nadaného mladého dievčaťa, pri ktorom je nejasné, či je šikovnou sociopatkou alebo iba obeťou... Príjemné prekvapko; vzhľadom k tomu, že som doposiaľ o tomto filme buď nepočul, alebo som ho jednoducho prehliadal. Debutujúci španielsky režisér ponúka profesionálne a vcelku pútavo natočený mysteriózny thrill, nad ktorým sa vznáša príchuť Hitchcocka mixnutého s G. Moralesom, aj keď finálna pointa nie je práve originálna či prekvapujúca. Ústredné duo Strong vs. Farmiga nedá vydýchnuť a hoci sa podobné témy už prepierali v lepších filmoch (Inception, Dreamscape, Total Recall...), ani "Mindscape" si nezaslúži ostať v okrajovej pozornosti. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neměl u filmu pocit, že by tvůrci něco hodně podstatného nedořekli a nedotáhli do konce. Zahrané a natočené je to ale poměrně zdařile, takže to není jen tak nějaký obyčejný spotřební thriller bez nápadu, jak by se mohlo podle plakátu zdát. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je John obdarovaný mimoriadnymi schopnosťami, pracuje ako "pamäťový" detektív spoločnosti Mindscape. Jeho úlohou je vracať sa späť v čase na miesta zločinov a odhaliť tak vraha. Takmer dva roky je dobrovoľne postavený mimo službu. Po smrti manželky, ktorá bola v ich vlastnom dome zavraždená, nebol schopný vykonávať svoje poslanie. Bez finančného príjmu sa dostáva do dlžôb, jeho dom je v agentúre a on si začína uvedomovať, že je načase, vrátiť sa späť do práce. Jeho novým prípadom je mladučká Anna, dcéra bohatých rodičov, ktorá z ničoho nič začala odmietať stravu. Johnova úloha je teda prostá. "Donútiť" ju aby opäť začala žiť ako obyčajné dospievajúce dievča, inak bude umiestnená do špecializovaného ústavu. Na prvý pohľad jednoduchý prípad, skrýva jedno veľké tajomstvo. Zaujímavý, nápaditý príbeh. Pokiaľ je to naozaj režisérov debut, tak smekám klobúk. Herecké obsadenie a ich výkony nemá zmysel chváliť. To, že takmer každá z týchto postáv vie hrať, vieme už z ich mnohých, predchádzajúcich snímkov. Záverečné melodramatické rozuzlenie s prekvapením síce potešilo, no pripadalo mi rovnako (takmer) bez "chuti", ako celá poňatá mysterióznosť tohto snímku. Nie, že by ma "Anna" nebavila, ale tak isto nemôžem tvrdiť, že by bola mimoriadnym atmosferickým filmom. Priemer. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Nenáročný psychologický thriller s manipulující Annou, který místy funguje docela dobře i je pěkně natočený, ale jehož pointa se dá odhadnout v polovině filmu. Co mě ale nejvíce štve je ta nedotaženost, která z celkového filmu/pointy vychází. Ale na večer dobrý, neurazí ani nenadchne. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Díky samotnému začátku ke konci dost předvídatelné, stejně tak je právě začátku škoda, protože navnadil na film o lidech, kteří dokážou číst vzpomínky jiných. Být to sci-fi thriller ve stylu Minority Report a podobných, mohla to být pecka, takhle je to jen průměrná vyšetřovačka. Taissa mi narozdíl od své starší sestry příliš neuhranula, zato Strong tu byl asi největším kladem filmu, hrál výtečně. 50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Komorná atmosféra, herecké ródeo mladej Taissy, kvalitné rozuzlenie (aj keď celkom očakávané, pravda), čo viac si priať? Bavil som sa, logické nedostatky ani predvídateľnosť naozaj riešiť nemienim. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pamäťový detektív má ťažké remeslo, špárať sa v spomienkach a mysliach ľudí nie je žiadna sranda a tak ako sa hovorí, že príde na psa mráz, prišlo aj na Johna, už aj tak dosť traumatizovaného spomienkami na vlastnú minulosť. Anna sa ukáže byť tvrdší oriešok ako si spočiatku všetci mysleli... Nebolo to zlé, ale ani som nehíkal od nadšenia. Najväčší problém vidím v plytkej dejovej linke, navyše zbytočne predimenzovanej. Od tohto námetu tiež očakávam lepšiu mysterióznu atmosféru, ktorá diváka hneď od začiatku pekne usadí, pričom sa do hlavy zavŕta množstvo nevysvetlených otázok, ktoré postupom času naberajú na intenzite a na pocite tajomna. V tomto smere však snímok neponúka žiaden zázrak. Čo sa týka Taissy, no, má ešte čo doháňať aby sa aspoň trocha priblížila svojej známejšej sestre. Po všetkých stránkach priemerný snímok. 60/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Čítam že niekomu to pripomínalo Počiatok, mne skôr Minority Report - komornú verziu je to však jedno, pretože obe mali spoločnú jednu vec, resp. osobu a to vizionárskeho tvorcu, ktorý vie čo je pre jeho dielo najlepšie. Doradova Anna rieši záhadu a keď sa na konci dostane k riešeniu (nutno podotknúť že pomocou pekného twistu, ktorý som neodhalil), vyrieši to hlavné a the end. Kopa otáznikov zostáva (SPOILER! prečo pokus o trojnásobnú vraždu? prečo zvádzanie učiteľa? čo z toho bola realita, čo Annin plán "dostať sa do cieľa", čo spomienky skreslené nahliadnutím do nich? .. Koniec SPOILERU!). Rozčarovanie ale nebolo tou emóciou, ktorú by som v závere pociťoval. Bolo to skôr sklamanie. Tento film sa minul žánru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako je nepresvedčivý ústredný nápad, tak je nepresvedčivý aj výsledok. Sci-fi  (či mystery, ako chcete) prvok mal byť podrobnejšie vysvetlený a aj samotný zvrat mal byť lepšie načasovaný. Ono sú vám veci od istého momentu (návšteva väznice) pomerne jasné, tak sme sa aspoň nemuseli hrať na veľké odhalenia. Každopádne Mark a Taissa si to celkom užili a najmä vďaka nim na film nezabudnete ihneď po jeho skončení. Predstavme si v ich úlohách neznámych španielskych hercov a išli by sme s hodnotením asi každý o hviezdičku nižšie. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Z Taissy bude jednou skvělá herečka, která ovládne všechny hlavní role až moc lehce. Celý příběh je skvělý a promyšlený do posledního detailu. Hlavně je nutno trochu přemýšlet, což je jenom plus. A Mark Strong má obrovské charisma, takže se na to dívá moc hezky. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek tak nadupaně staví laťku velice vysoko, snaží se jí v průběhu filmu udržet. Psychopatické hrátky dcery (čti oběti, čti zla) klienta s "terapeutem" (čti paměťového detektiva) v propracovaném plánu útěku. Pozorný divák si již brzy všimne, která bije, kdo je vinen a kdo ne, pozornější divák odhalí "šokující" koncovku filmu. No a co? Užíval jsem si atmosféru, děj i zoufalost. Mrzí mě konec, kdy bych viděl dvojitou pointu jako zajímavější, neb to i více sedí na naservírované chyby ve vzpomínkách detektiva, a to jako skutečného vraha detektiva, jenž využívá zkušenosti ze své práce a manipuluje ostatními detektivy, aby se dostal ven. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úvod je fajn, nápad také zajímavý, ale ve chvíli, kdy se má film rozjíždět, začíná víc a víc ztrácet a celé rozuzlení už mě vůbec nezajímalo. ()

Reklama

Reklama