Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zabitá možnost. celé to paběrkování vzpomínkami a postupné odhalování něčeho je najendou obrácené naruby tak... tak mimo dosavadní běh věcí, až to zčista jasna najednou tak vyšumí, že se ze zajímavě vyvíjejícího se psycho thrilleru stane něco nepodstatného a natolik nezajímavého, že si na konci říkáte "A na tohle jsem hodinu a půl čekal?". Mladší ze sester Farmigových zahrála dobře, ale vlastně se z toho takřka nic nevyvinulo. Škoda, protože budovanou atmosféru i nápad to mělo. ~ 2,5* ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s perverzníma očima inteligentní a mladé Anny. Příběh opět moc neoslňuje a konečný překvapivý "happyend" je dosti ohraný, ale Mark Strong celý film utáhne svým hlasem a vzezřením egyptského prince. Na film jsem se díval ze začátku s výrazem nudy, ale postupně mě vtáhl a neměl jsem problém ho sledovat do konce. Film hezky využívá paměť podobně jako Inception (2010) využíval sny. Pěkný, nebarevný nádech během celého filmu se dobře hodí do nálady temného vyšetřování. Nic nového ani nic převratného nečekejte, ale dívat se na to dá. Co napsat o průměrném filmu? Průměrnou recenzi. ()

Reklama

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Anna, Anna, Anna. Šibnutá nie si, inteligentná nadmieru, obeť a či zločinec? Tajomný film, dokonca ma k sebe statočne priťahoval, len škoda toho konca kedy to oslablo a všetko nadšenie, ktoré som si zachovávala počas celého filmu akosi zmizlo. Bohužiaľ Anička nie je ani šibnutá a ani zlá. Zrejme zabila svojich rodičov, ale to je maličkosť. Tvorcovia si asi neboli celkom istý aká Anna má sama o sebe byť. A zrejme kvôli sladkej Taisse sa rozhodli, že by bolo fajn keby nebola až taká zlá. Budiš, zlé rozhodnutie. Predpokladám, že malá Farmiga by šibnutú zvládla celkom slušne stvárniť. Dokonca nám ani neukázali ako ich zabila, čo by bolo aspoň spestrením, no to sa nekonalo. Stále si však uchovávam v sebe to nadšenie a záujem, ktorý vo mne tento film dokázal vyvolať a udržal ma v napätí poväčšine času. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je John obdarovaný mimoriadnymi schopnosťami, pracuje ako "pamäťový" detektív spoločnosti Mindscape. Jeho úlohou je vracať sa späť v čase na miesta zločinov a odhaliť tak vraha. Takmer dva roky je dobrovoľne postavený mimo službu. Po smrti manželky, ktorá bola v ich vlastnom dome zavraždená, nebol schopný vykonávať svoje poslanie. Bez finančného príjmu sa dostáva do dlžôb, jeho dom je v agentúre a on si začína uvedomovať, že je načase, vrátiť sa späť do práce. Jeho novým prípadom je mladučká Anna, dcéra bohatých rodičov, ktorá z ničoho nič začala odmietať stravu. Johnova úloha je teda prostá. "Donútiť" ju aby opäť začala žiť ako obyčajné dospievajúce dievča, inak bude umiestnená do špecializovaného ústavu. Na prvý pohľad jednoduchý prípad, skrýva jedno veľké tajomstvo. Zaujímavý, nápaditý príbeh. Pokiaľ je to naozaj režisérov debut, tak smekám klobúk. Herecké obsadenie a ich výkony nemá zmysel chváliť. To, že takmer každá z týchto postáv vie hrať, vieme už z ich mnohých, predchádzajúcich snímkov. Záverečné melodramatické rozuzlenie s prekvapením síce potešilo, no pripadalo mi rovnako (takmer) bez "chuti", ako celá poňatá mysterióznosť tohto snímku. Nie, že by ma "Anna" nebavila, ale tak isto nemôžem tvrdiť, že by bola mimoriadnym atmosferickým filmom. Priemer. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

U temného thrilleru je vcelku průšvih, když se každou chvíli potutelně usmívám - a tady jsem se bohužel často neudržel. Nejde jen o kolísavou kvalitu provedení (poměrně zdařilou technickou stránku kazí podivné vedení herců a nepřirozený postsynchron) - je to můj problém s ústředním tématem. Hrátky s nahlížením do minulosti jakž takž zkousnu s příměsí sci-fi, pokud ale někdo vypráví naprosto vážně o jasnovidcích a breathariánech, prostě ten škleb nezastavím. Takže sorry. Odpad tomu nedám, aby se na to někdo nepodíval ze zvědavosti - je to prostě špatný film. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama