Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 2
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Graveristan 

všechny recenze uživatele

Mám se příště opět těšit? Ale ano, zkusím to, jsem pro další šance... Hlavní záporák, který působil po prvních 10 minutách tak nabouchaně a pak skoro zapomněl máchat mečem s někým kdo drží meč poprvé v ruce? :-) No dobrá ponechme stranou drobné nelogičnosti, na těch film nestojí. Nějak to vše fungovalo, ale... ale na úkor efektů, nostalgie ze starých tváří a okamžiků které jsme už asi viděli. Asi určitě, jako třeba vykrádačka IV epizody. Proč, proč si to musel udělat Abramsi? Která temná strana tě posedla? Kam se podělo to kouzlo, tajuplnost, mrazení v zádech a nějaké nové nápady? Pro příště prosím, ať si mohu říct, jako to bylo doposud: jé to byly SW, a opět jiné než ostatní díly. 60% ()

Jouzi.Ef 

všechny recenze uživatele

Miluji hvězdné války - je to zábava, je to akční, zkrátka - skvěle se na to kouká a obrovské univerzum vždy nabizí nespočet lákadel. A teď k epizodě VII. Co k tomu vlastně napsat? Na momentálních 82% to rozhodně není. Na 65%, a to max. Čím více dnů uběhne od chvíle, co jsem film viděl, tím více se cítím (ač se bráním tomu slovu sebevíc) zklamaně/podvedeně. ZAČÁTEK SPOILERU: Hvězda smrti po 3.? To je vtip? KONEC SPOILERU. To snad mluví za všechno, ne? Má cenu vůbec něco dalšího psát? OK, je to srdcovka, tak to zkusím: v podstatě je to asi všem líto, “fanouškům” možná více, než samotným tvůrcům, ti si totiž myslí, že natočili absolutně skvělý film, dle slov samotného řežiséra. No, není to tak, film je tak neoriginální, až mě to překvapilo (pocit překvapení se díky filmu tedy přeci jen nakonec dostavil) a Lucase také, což je jeho největší kritikou na nejnovější epizodu. Celé to na mě působí velmi zvláštně, až slepeně, kam vlastně všechny ty peníze šly? Zas tak o těch efektech to tentokrát nebylo… Doufejme, že přístě to bude stát teprve za to! Dnes: 66% ()

treeny 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačné zklamání. Vůbec netuším co ostatní lidi viděli. Z temné atmosféry minulých dílů nezbylo vůbec nic. Vtipné hlášky typu-přes tu masku ti jde špatně rozumět a další podobné... Vůbec nevím co tam dělali. Nakonec jsem však přetrpěl až do konce. Být mi 14 nebo 15, bude to pro mě super film, v tomto případě ne!!! ()

redhorse 

všechny recenze uživatele

Star Wars jsou zpět s plnou parádou a s nimi se vrátily i oblibené postavy (Han Solo, Žvejk, R2-D2, C-3PO, Princezna Leia a nakonec i Luke Skywalker), nové postavy Vás nijak neurazí (Rey "Daisy Ridley" a Finn "John Boyega"). Většinu filmu je divák seznamován s novými postavami a zároveň nám prozrazuje co se za těch 32 let stalo s původními hrdiny. Samozřejmě nechybí akce i napětí v soubojich jak na zemi tak i ve hvězdách. J.J Abrams nám v roce 2009 vrátil Star Trek a teď i Star Wars a za to, mu děkuji. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Celá sága je s prepáčením priteplená infantilná báchorka. Blbé postavy - roboti, opica, nový digitány robotek, bieli pajďuláci. Bývalá princezna stále s koláčmi na ušiach, priblblí klaďasi, smiešni záporáci. Na tej nude nefunguje nič. Jediné čo na celej sága stálo za niečo bolo herectvo Forda, a nový mečík záporáka. Tento nový film nevybočil z radu infantilnej blbosti. A to som fanúšik sci-fi. Alebo že by to bolo nestráviteľné preto, že som fanúšik sci-fi? Tri hviezdy za remeslo, dal by som menej, ale nenašiel som odvahu. ()

kamak 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako Star Wars, znělo to jako Star Wars... ale nebyly to Star Wars! Byla to jakási "laciná" kopie, nastavovaný odvar z původních epizod. Nic nového, nic originálního, žádná přidaná hodnota. A těch dějových absurdit tam už bylo příliš. Když ze mě tvůrci dělají blbce, pochybující o mé aspoň základní inteligenci, dovede mně to znechutit dojem z celého filmu. Trable postav mě nechávaly úplně v klidu, protože byly těžko uvěřitelné. Kdyby aspoň byla nějaká invence aspoň po formální stránce jako v prequelech, které ukázaly celé nové světy a propracovanou mytologii. Tohle prostě bylo jen navoněné lejno zabalené do růžové krabičky. ()

Rider@ 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad hodnocením celkem dlouho a snažil oprostit od toho, aby moje hodnocení ovlivnil poněkud zavánějící obřík, který seděl po mé levici a polovinu filmu papal jakési bonbóny z bezedného pytlíku šustivosti 10 a paní, po mé pravici, co měla pro změnu extra smradlavé a křupající lupínky. Objektivně nemohu hodnotit lépe, jak za 3*. Nejsem žádný zarytý fanda série, sci-fi mám rád, ale tohle mělo na vyšší hodnocení moc much. Natočené velmi slušně, ale typ filmu, na který člověk snadno zapomene a vlastně ho znovu ani vidět nechce. Co odpovědné osoby za casting hulily při výběru herců nevím, ale musel to být opravdu silný matroš. Postavy jako Kylo Ren, Finn a Poe Dameron jsou totální šílenost a úplně mimo koncept (navíc neumí hrát)! Polovinu filmu jsem přemýšlel, jak někdo s vizáží a výrazem Adama Drivera, má hrát rozpolceného mega záporáka a co k tomu tvůrce vedlo. Když si sundal helmu a vybalil tu svojí ondulaci, nevěřil jsem vlastním očím. PS: Daisy Ridley je snad příbuzná Keiry Knightley nebo na ní hodně koukala v telce, jinak si neumím vysvětlit její úsměv ... má ho přesně jako ona, takový ten zvláštní se zuby u sebe ... ale jinak jí postava sedla a byl to jeden ze světlých momentů filmu. PPS: Pod komentář Lima bych se podepsal. ()

mondrian 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně plný počet bodů. J.J. Abramsovi se tyto Hvězdné války rozhodně moc povedly a po velkém očekávání jsem byl velmi mile překvapen. ()

matejinho94 

všechny recenze uživatele

Zklamání, velké. Téměř nulový vývoj technologie dopravních prostředků oproti původní trilogii, která se odehrává nějakých 30 let před Epizodou VII. Nové planety jakoby v minulých filmech už byly.. J.J. Abrams tradičně vytvořil pouze spoustu otázek, díky kterým si nejspíš koupím lístek do kina i na další díl. Efekty super, hudba klasicky super, milé vzpomínkové momenty (původní herci, Millenium Falcon..), ale mnoho scén jdoucích proti pravidlům světa SW mě nutí dát 30 % ()

JJzL33 

všechny recenze uživatele

Upozorním, že jsem fanouškem STAR WARS. Na filmu jsem byl před Vánoci 2015 dvakrát v kině, aby jsem pochytil všechen děj a drobnosti, které na mě J.J. Abrams během těch cca 2 hodin vychrlil. Nadchly mě kostýmy, masky a celková vypiplanost všeho kolem. Nové postavy u mě OK, včetně Kylo Rena generálu Huxe. Postavy, které mě nesedly: toporná Carrie Fischer a Leader Snoke, který mě připadal CGI nezajímavý. Co mě ale naprosto zklamalo, tak to byl příběh filmu, který moc nápadně kopíruje Novou naději a dále fakt, že film mohl být více temně laděný. V mém jakémsi žebříčku STAR WARS filmů, je tento na 5. místě, kdy za tímto dílem skončily pouze epizody I a II. Počkám až vyjde blu ray a pak ještě přehodnotím. Za mě zatím 75%. Hodnocení musím snížit na 60%, po roce jsem znovu shlédl a zkrátka příběh mě natolik zklamal, že musím dát 3*. ()

Lambrija 

všechny recenze uživatele

Bojuji se smíšenými pocity. Na jednu stranu dle očekávání skvělá podívaná, která ale bohužel nepřináší nic nového. A to je ta strana druhá - nevěřil jsem, že to napíšu - nastavovaná kaše, sázka na jistotu. I kdyby pokračování SW natočil Zdeněk Troška, byl by to trhák. Mladé možná zaujme, ale ti, kdo ujíždí na původní Lucasově poctivé práci, musí být v rozpacích. Vsadím se, že sám Lucas si drbe hlavu, co to vlastně dopustil. Nemohu si pomoci, ale ve všem vidím nebo slyším kopii něčeho, co už v hvězdné sérii bylo. A navíc mi do jednoho nesedlo obsazení mladých herců. ()

Greyjedi 

všechny recenze uživatele

Jak šlo před premiérou pouze doufat, film dokázal to, co ostatní hledají jen těžko. Přes ohromující rozpočet se čirou fanouškovskou podívanou, velkolepým ústředním rozuzlením, vynikající hudbou, uchvacující výpravou a závěrečným dojemným efektem, dostal do povědomí celého světa a všech věkových generací. ()

hampsterrk odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně zklamání, černoch jednoznačně bez koulí a nepomůže ani husto cool bunda kterou bych bral taky. Baba pěkná a určitě mnohem hezčí než původní princezna a možná budoucí tahoun celé série doufám že to nedá dohromady s černochem, pro ní by se jednoznačně hodil Poe Dameron (Oscar Isaac) který dostal žalostně málo místa. Tenhle típek by mohl převzít otěže Hana Sola protože byl fakt dobrej pro mě jednoznačně nejlepší nová postava už i pro tu prďáckou husto cool maverick bundu která zvedla tomu trapnýmu černochovi charisma o 50 %. Záporák vyloženě vykastrovanej posránek který nesáhá Darth Vaderovi ani po kotník (i ten kotník je dost vysoko na jeho chabou úroveň) a spíš mi připomíná Ricka Moranise ve SPACEBALLS. Han Solo je prostě borec, díky kterému jsem z kina neodešel a vydržel až do konce kdy se nechal propíchnout tím chudákem co vypadá jako by měl souchotiny a proto musí nosit tu zdravotní masku kterou si libarkou přestříkl na černou matnou odstín 666. Chewbacca nezklamal ale čekal jsem že bude mít nějaké šediny jak Han Solo. Princezna Leia je mi pořád stejně protivná a působí na mě antisexualně snad ještě víc jak v předchozích dílech a ptám se probůh kam dal Han Solo oči (i něco dalšího), navíc tady očividně platí že ženský létama ztrácí a chlapi získávají protože Han Solo vypadá fakt cool. Orezlej starej R2D2 je pořád mnohem lepší než ta splašená koule která má sice víc usb vstupu ale připomíná mě spíš trhlýho JAR JARa který se snad už nikdy nevrátí probůh teď mi to došlo ta koule je reinkarnace tohohle tvora . No a Luke Skylwalker, nevím, vypadá hůř a staře víc než jsem čekal a čekal jsem od něho popravdě daleko víc než jen jeho otočení... Odcházel jsem z kina bylo mi smutno z toho že se zde promarnil takový potenciál a ptám se sakra kde je Yoda, starej Ben Kenobi a Anakin, kteří promlouvali k Lukovi ze záhrobí. Je Luke opravdu takový sadistický prase, že pravděpodobné své dceři udělál stejnou prasárnu co mu udělali již jeho rodiče, tím že ji nechá na zatuchlé planetě, kde ani lišky nedávají dobrou noc... Kdo našel ten Lukův meč a kde je sakra jeho ruka...Jak to že po velkolepém vítězství v Návratu Jediho se Imperium opět dostalo k moci,to se opravdu občané republiky nechali při volbách koupit koblihou od temné strany síly??? Doufám že tvůrci v dalším díle začnou scénou kdy uvidime Rey ve sprše nahou a za ní přijde Poe a Rey mu řekne měla jsem děsivý sen o černochovi a o tom že se imperium dostalo k moci, že nějaký souchoťař zabila Hana atd......po pravdě šlo to v Dallasu tak proč by to nefungovalo tady... ()

vajico4 

všechny recenze uživatele

Jakožto věrný fanoušek intergalaktických bojů jsem se musel vydat na tento nový díl. Nechci říct že bych byl zklamán i když to stejně nakonec musím říct. Nová rytířka jedi Reed sotva uchopí poprvé světelný meč do ruky, tak už s ním umí solidně šermovat a odzbrojit malého fakana Hana Sola. K tomuto fakanovi jsem měl ze začátku respekt, ale poté co sundal masku, respekt byl rázem pryč, protože se na mě šklebil odporný xicht mladého Severuse Sneapa. Zákony veškerých předchozích dílů byly porušeny. Naopak se dodržela tradice s novou tisíckrát větší a silnější Hvězdou smrti. Nevím proč tvůrci nevymysleli trošku jiný příběh, mohli si přeci jen zvolit cokoliv. Největší zklamání přišlo, když mi před očima zemřel Harrison, ke kterému chovám velké sympatie. Každopádně efekty a atmosféra předchozích dílů nescházely a jakožto správný fanda tomu dávám alespoň 80% ()

JWK 

všechny recenze uživatele

Tak nám potřetí sestřelili již třetí hvězdu... ehm planetu smrti... Film se mi moc líbil ale co mě doslova zkazilo náladu bylo již třetí opakování scénáře "bože mají ultra zbraň, ALE má slabinu, miliarda laserových výstřelů, bum bác, slabina po vypnutí štítu zasažena, impérium zase v řiti" aby jste stejně věděli že impérium v řiti není a hned po pár letech pádu velkého Palpatina tu je jeho nástupník (mimo zápis). Léta trénovaného temného jedie potom vyklepne borka co to světelné dildo držela prvně v ruce a přes pekelnou porci midichlorianů je to zkrátka moc káááách... ach jo.... těžká sra..ka které může dát 5 hvězd jen vizuální onanysta... ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

Nuuuuda. Musím podotknout, že jsem se do kina opravdu těšil a naivně jsem věřil všem nadšeným recenzím, které nové SW opěvovaly jako perfektní pokračování legendární série. Ale v kině jsem nic takového nezaregistroval. Jak zde již někdo podotkl, film nepřináší nic objemného, co by mu nemuselo vyjít, ale hraje na jistotu. Inspiruje se předchozími filmy (především čtvrtým) a snaží se z profláklé značky vydolovat co nejvíce. Kromě Daisy Ridley a Harrisona Forda jsou postavy vysoce nesympatické a John Boyega (Finn) se do filmu dostal zřejmě jen proto, aby se negroidní rasa necítila ukřivděně (nemám nic proti jakémukoliv odstínu černé, ale on tam opravdu nemá co dělat). Hlavní záporák působí směšně a jsem si jistý, že chudák Vader se obrací v hrobě. Ani ta akce neokouzlí, rozhodně ne souboje se světelnými meči. Síla se probouzí, ale vstávání jí jde rozpačitě a pozvolna. Nakonec hodnotím třemi hvězdami, protože jsem zřejmě očekával příliš mnoho. 65% ()

Kajuga 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohlo to být mnohem lepší. Stačilo: - zachovat víc SW atmosféry (to se moc nepovedlo) i třeba tím, že by byl film světlejší (i za cenu, že triky nebudou vypadat tak dobře) - netrvat na zbytečných SW klišé (zlí se nikdy netrefí, i když mají jasnou převahu a to i ve výcviku) - trochu rozvést postavy - odpustit si to, že John Boyega jako elitní voják vojáka vůbec nepřipomíná - ani chůzí, ani postavu nebo držením těla ani ničím jiným. Přesto je to ale nadprůměr. ()

mirinho85 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, těšil jsem se moc na další epizodu...po shlédnutí ve mě zůstávají otazníky, proč je záporák ze stejné rodiny proboha proč zase? Jak může krásna Daisy směle konkurovat kdejakému rytíři se světelným mečem bez patřičného výcviku? Proč a to proboha proč zrovna Adam Driver? Trochu to ve mě nechává pocit byl to remake epizody IV nebo další epizoda? ach jo těšil jsem, ale asi moc. 3 hvězdy za Daisy, Johna a krásnou podivánou a ještě za to že mě to mohlo zklamat mnohem víc. ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama