Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 5
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Hanz_knife 

všechny recenze uživatele

Jako vážně? Jako vážně musí Abrams prznit další universum? A to si myslím, že kdyby natočil konečně něco svého originálního, nemuselo by to být ani tak špatné, ale tohle špatné je. Máme tu jen něco, co už tu jednou bylo, postavy nemastné neslané, vůbec jsem si k tomu nedokázal utvořit vztah. Když někdo zemře či je zraněn, nechá mě to uplně chladným, bylo mi to fuk. Abrams to natočil tak aby nic nezkazil. Ano, v podstatě nic nezkazil, ale ani nepřinesl nic nového, něco po čem bych si mohl říct wow, bylo to fakt dobrý, půjdu na to znova. Viděl jsem jednou, vidět znova nepotřebuju ()

loak 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračovaní skvělé hexalogie, které ovšem v mnoha směrech vybočuje. Tou asi nejhlavnější odbočkou je fakt, že už to není film koncipovaný pouze pro geeky, ale i obyčejné fanoušky filmu. Což ze SW dělá naprosto bezkonkurenční blockbuster, proti kterému nepostaví film ani Spielberg. To sebou ovšem nese nejedno úskalí a tím je kritika. Ovšem Abramsovi se musí nechat, že těm obyčejným divákům se zcela jistě zavděčit nechtěl. The force awakens je až brutálně fanouškovský film, který ovšem dokáže zapůsobit na obě kategorie a to je podle mě umění filmu. Jen málo věcí se mi nelíbilo. Vlastně asi jediná. Hlavní záporák (spoiler: Kylo Ren) mi tam skutečně neseděl, ale to je subjektivní názor. Zato Rey byla naprosto skvělá, ale nemá smysl popisovat proč, to se musí vidět. Jinak pochopitelně úplně celý film vypadá naprosto skvěle, to se ovšem dá u filmu za 200 mil dolarů čekat. Trochu mě zamrzela podobnost se Star Wars IV, ale celkově určitě film doporučuji. ()

vrbbt 

všechny recenze uživatele

Tůůůdůdů důdůdůůů ! Ujasněme si to. Nevěřil sem tomu, myslel jsem, že je to jen způsob jak vylákat z lidí peníze a zase jenom peníze. Ale Abrams to dokázal. Má to všechno. Má to atmosféru. Má to cit. Temná strana, světlá strana. Světelný meč. R2d2. CHEWBACA! Neobjektivně mi vůbec nevadilo, že hlavní záporák je prostě gumák. Má to 10/10 a jdu si koupit světelný meč, najít svého droida a zachránit celou zemi !! ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Hezke obrazky s celkem zajimavym pribehem, ktery jsme tu jiz zel Sile uz jednou meli. Spousta dulezitych dlouhych pohledu, nezajimave finale a vynucena zenska hlavni postava, ktera pusobi silene neverohodne. Vizual je uchvatny, dialogy mene blbe nez u prequelu, ale osobne to na ctyri hvezdy neni. Ty si schovavam pro vyrovnanou kvalitu. ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Sranda že na takýto nezmysel sa prachy nájdu, ale na poriadne spracovanie Duny, Nadácie, alebo dajme tomu The Demolished Man od Bestera, na to nie - asi to čosi vypovedá o spoločnosti ak sa vopred vie, že toto zarobí strašné prachy, kďežto kvalitné sci fi je risk. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Veľké ROZČAROVANIE! Nikdy som nedal dopustiť na Star Wars, ale vážne som odchádzal nahnevaný z kina! Tento snímok prináša staré známe príbehy zo ságy v novom šate, ale pointa a zápletka ostáva... droid čo má u seba ukryté tajomstvo, vzťah otca a syna stojacich na opačných stranách, zbraň temnej strany, ktorú zničia X-wingy... WTF!!! Odkedy preboha X-WING dokáže lietať cez hyperpriestor!? - veď to sú stíhačky krátkeho doletu! Podľa mňa príbeh je dosť dodrbaný a za pozitívne považujem len to, že Prvý rád bol temnejší ako všetci doterajší predstavitelia Sithov a akcia bola na vysokej úrovni, kvalitne prepracovaná. Okrem záverečného súboja so sveteľnými mečmi! Ostal som dosť zarazený, kedže umenie meča sa trénovalo niekoľko rokov a Daisy Ridley sa zamyslí a porazí Kylo Rena. Videné v kine 3D a mám ďalší problém, že tie vesmírne lode vyzerali ako modely z Lega :-( ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé recyklované 3 hvězdičky. Jo a z přechylování hodnosti generála mám kopřivku, a není to jen tím, že digitálně vyžehlená Carrie Fisher může hrát leda tak... No v podstatě má zdejší úchyl "verbal" mimořádně asi pravdu. ()

vlada-xxx 

všechny recenze uživatele

...strašně málo muziky za spoustu peněz. Nulový scenař, děsivě obsazené postavy a pocit, že to všechno někdo natočil během měsíce a ještě mu zbyly volný weekendy. Herec Boboyega je asi nejmeně sympatické stvoření v celé předaleké galaxii a za jeho vystupy by se nestyděl ani Vašek Vydra v Kamenaku. Potěšil snad jedině Ford a Kylo Ren, který je zcela určitě zajímavě se vyvíjející postavou a příslibem do budoucího děje. Spolu s Ep.II nejhorší díl serie. ()

Bediczek 

všechny recenze uživatele

U prequels si diváci stěžovali, že jsou málo jako původní trilogie, u epizody VII si diváci stěžují že je moc jako původní trilogie. Make up your mind! :-) ()

Leuan 

všechny recenze uživatele

Star Wars VII: KOLÁŽ se probouzí. Aby ve mě film vyvolával pocit, že jsem koupil zajíce v pytli (něco jako polskou Nutellu), nudu (bohužel dobře si pamatuji z minulých filmů, nejen SW, motivy, zápletky, dialogy, záběry, nápady, e.t.- mimozemšťana), to bylo nedávno. A je to tu zase. Osmou epizodu zvládnu jedině na TV Nova za deset let, pokud tu já i ona bude. Jestliže vám sci-fi nic neříká a jste alergičtí na primitivní zápletky, na film nechoďte, jsou to vyhozené peníze pánům Disneyům a spol. Hollywood. Pokud jste nezasaženi filmy za posledních 20 let a neznáte ani trilogii Star Wars (epizody 4 - 6), patrně budete spokojeni (pokud vám alespoň trochu sci-fi žánr nevadí). Když to vezmu popořadě: J.J. Abrams předvedl často vídanou věc v čínském průmyslu - plagiátorství, technicky sice za jedna, bohužel nic nového, inovativního, zajímavého. Pokud mě příběh nenudil, byl mi ukradený osud toho či onoho, jak kdo moc trpí, někdy jsem při zoufalém pohledu do stropu sálu kina nechtěl znovu zaostřovat na plátno. Kdyby, alespoň po čínském vzoru, snažil se džej džej prorazit cenou za lístek, cca 29,- Kč...Scénář - viz režie. Nic, co by nebylo dříve použito. Hudba - Ctr+C, Ctr+V. Daisy Ridley alias nová Keira Knightley, tzn. strašně nedobře se na ni dívá, když se snaží před kamerou hrát. Ono ani není moc času či prostoru, tam doběhni, tam přeběhni, nasedni, tvař se drsně, tvař se udiveně, uraženě, ustrašeně, upříííímně. Jednu slzu, dvě a výkon roku tě při rozdávání bulvárních cen nemine. John Boyeaga - alias postava užitečného idiota, pořád nevím, kdyby se celá jeho postava vyzmizíkovala, bude to mít nějaký vliv na příběh? Zbytek představitelů postav nemá cenu ani hodnotit. Buď jejich výkonu považuji na úrovni televizní reklamy (Oscar Isaac, Adam Diver), Gluma (Andy Serkys) nebo podpásový útok na city pamětníků (Ford, Chewie, Mark Hamill). ()

Bukelos 

všechny recenze uživatele

Fanoušci chtěli pokračování epické ságy, kultu filmové fantasy a životního stylu některých jedinců a já nevicoještě. A dostali ho. Přesně všechno a do puntíku. Hezky na jistotu. Film je v podstatě jedna velká kasička peněz která se velmi rychle naplňuje už jen díky tomu, že jeho příběh a svět je legendární a lidé dávají 10 hvězdiček z 5ti už jen za to, že se najednou na scéně vyloupne starý a zmuchlaný Herisn a prohlásí: "Jsme doma, Žvejku". Právě proto že z tohoto filmu bude trhák ať už by byl jakýkoli, jsem očekával, že se J.J. Abrams rozhodne jako ve Star Treku vytvořit něco originálního, nějaké smysluplné pokračování, těch možností a nápadů měl k dispozici mraky. A ejhle, ono prt + Cliffhanger. Film je v podstatě jeden velký plagiát předchozích dílů, kvalitně natočený a odvyprávěný s přidanými bonusovkami což jsou původní herci, kteří zajistili obrovské výdělky prachů dopředu. Mladí hrdinové nesympatický černoch+běloška 45kgispostelí jsou na plátně nejdéle, z čehož jsem samozřejmě radost vůbec neměl, páč na ně nikdo samozřejmě nebyl zvědavý. Nakonec tohle vše bych ještě dokázal unést a dal bych 4 hvězdy ale co mě dostalo nejvíc, byla naprostá likvidace dosavadní Star Wars ideologie o rytířích Jedi a tou bylo UČENÍ. Nejdřív se našel mladý nadějný žák plný síly, poté se spousty let učil všem těm věcem a až za spoooustu let byl již připraven stát se superbourákem. Bylo to v každém díle, hezky srozumitelné a věrohodné. Anakin byl přece stvořen jen ze síly ale musel se učit jako každý jiný, podělal spoustu věcí a učil se dál, Luke to samý, všichni, do jednoho. V tomto díle ale pozor! zde přichází na scénu borka 45kgispostelí, která si v 23letech najednou uvědomí že je v ní síla a rázem umí šermovat mečem a umí nakopat do zadku rytíře temné strany panahustokrutopřísného, který si mimochodem tím celým cvičícím tyjátrem prošel (je vlastně z toho stvořena celá zápletka tohoto filmu) a je mu to stejně k prdu.... Je to vysloveně do očí bijící a když to oko mé modravé v kině spatřilo, měl jsem velké nutkání temné síly začít bečet mečet a můůůovat přes celý sál. ()

corran 

všechny recenze uživatele

S obavami jsem očekával počin zvaný Epizoda VII. A právem...Pan Lucas si musí rvát vlasy při pohledu, kam jeho překrásná galaxie zmizela. Vizuálně působivý průšvih, kde nic nefunguje jak má, kde není vysvětleno ani trochu, co se vlastně stalo, a proč se sakra koukáme znovu na Novou naději! Doufal jsem v pořádnou porci propleteného příběhu ve drahém kabátu a dostal jsem recyklovaný papír jako šidítko. Vím, že se u Disneyho z nějakého důvodu rozhodli vydat po jiné cestě než Expandovaným Univerzem (kde by měli materiál na stovku filmů a tisíce dílů seriálů), ale to co nám předali na stříbrném podnose je výsměch. EDIT: Oscara Isaaca v roli charismatického pilota bych si přál vidět jako Wedge Antillese ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Podmanivé pokračovanie hviezdnej ságy. Sám nie som fanatik do Star Wars, ale musím uznať, že návrat do galaxie je výborným mixom akcie, napätia, humoru a hlavne je to krásna pocta Lucasovmu odkazu. Akoby ani neubehlo takmer 40 rokov od vzniku tejto ságy. Epizóda VII. perfektne nadväzuje hlavne na pôvodnú trilógiu, štýlom, spracovaním a hlavne atmosférou. Má síce svoje chybičky krásy, ale tie by sme našli asi v každom filme. Pre fanúšikov povinnosť a taktiež pre každého milovníka filmu. ()

Hammond 

všechny recenze uživatele

Velmi hořká pilulka pro všechny fanoušky původních trilogií. Léty tvořené zákonitosti světa Star Wars najednou neplatí, zmizela originalita, duch a jakákoliv atmosféra, herecké obsazení se hodí spíše do nějaké uhozené teenagerovské rádoby komedie, ale tady neobstojí. Ikdyž to George Lucas asi nepřizná, myslím, že se při sledování této epizody musel obracet v sedačce kina... ()

MFA 

všechny recenze uživatele

Špičková filmová zábava (pokud vidíte ve velkém kině). Opravdu není tomuhle filmu moc co vytknout. Naprostá esence hvězdných válek a dokonce i 3D které poslední dobou nemám příliš v lásce tomuhle filmu sedne a přidává na kvalitě. ()

SlepeOcko 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Opakovaly se motivy předešlých dílů. Vyzdvihl bych roztomilého robota, ale černoch v hlavní roli? wtf. A naprosto chápu proč se Darth Vader 2 přidal na stranu zla - aby mohl nosit masku. S tak hnusným ksichtem se mu nedivím! ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama