Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 2
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tady zase něco okomentovat, bo já tež už dlouho nebyl v kině. No.. nebyl jsem ani tentokrát, viděno v blu-ray doma...ale mé pocity jsou asi jako, když si 80 letý dědek neveme modrou pilulku a těší se na šuk..možná se těší ukrutně, ale prostě se to nedá..vážne nedá. Tak začněme tím, že herci jsou na nic(jediný kdo mě bavil byla posádka z filmu Serbuan Maut(zátah), nikdo jiný a to myslím vážně). Když budu jmenovat, tak ten ztracený levoboček profesora Snejpa aka "hlavní" záporák..jo tak ten byl teda tragický, vážně vypadal nějak nejistě bez hůlky. Zato masku nosil, i když zcela bezúčelně, asi abychom neměli pocit, že sledujeme sequenci na Harryho Potrata. Hlavní mladá kunda Jedi mě až tak v rozkroku neprokrvila...jinak tleskám, jak nesympatická afektovaná!!! herečka to je... a negr si nejspíš odskočil z nějaké bavičské show, protože se snažil být hrozně vtipný(divákům a mě by se nejvíce líbil mrtvý). Když pak přijde babka Leila, tak už si jen smutně postesknete, že je tenhle dí Star Wars v pí*i stejně jako její mládí. Nevím, pro mě rozhodně zklamání, protože se mi na tom nelíbilo prakticky nic, ač to točil sám Abrams.. Abych nezapomněl vyjmenovat všechno: takže za 1. Působí to jako jeden(slabší) díl hvězdné brány, bez hvězdné brány (příběh ty voe nalajnovaná srač*a bez nápadu..aka nepřítel má zbraň, zničme ji, zničili sme ji...v podstatě vás to ani nenaláká na pokračování, protože negr ať klidně umře a buchta..co jako..je to nudná, nesympatická buchta a čumící Luke na konci nemá chybu..jako asi tam čumí na ni dodnes) 3.Záporáci na nic. Nejen hlavní, ale i jeho pobočník, který má ve filmu proslov jako Hitler a vy u toho zíváte, jak prázdný proslov to je a působí to vysloveně jako parodie. Absolutně v té chvíli nevíte, proč to všichni vlastně dělají, že se na to nevyserou a nejdou domů.....Záporáci si dalo hrozně mega cool název(první řád ty vole, to jim poradil Harry kouzelná hůlka nebo sám Brumbál?). Navíc i z trooperů se stali flákači a kusy masa., kteří netrefí nic a probírají svoje dojmy. 4. Nevysvětlitelné emoce. Za pár dní známosti jsou všichni kamarádi, jak kdyby se znali celá léta. Celá atmosféra SW je pryč. Všechno špatně. Jsem nucen dát odpad(nakonec 1*), protože 80% je vtip! Ve filmu vlastně chybí všechno co dělalo SW dobrým a zajímavým. Ne vážně, který dospělý člověk tomu dá 5 hvězd proboha. Fanoušek musí být tuplem znechucen tím, že je to nechutné kopírování bez jakékoli inovace(nasrat novou ságu, budeme kopírovat a to nechutně) a působí to jak pohádka pro děcka - JO Disney, jdi do prdele. Vlastně když zmiňuju děcka... u dětí chápu vysoké hodnocení, protože mě se v dětství taky líbil Mortal Kombat film. Ale že nějaká píp(uživatelka KlárkaS) napíše, že takový Star Wars vždycky chtěla vidět..kolik ti je děvče? Deset? Jak tu někdo psal, tak nové Star Wars je jako kombinace Harryho Pottera a starého SW(komnetář od uživatele Hem.m dokonale sedí). ()

DekaDance 

všechny recenze uživatele

Při druhém shlédnutí se mi podařilo akceptovat jisté příběhové linie, které se mi nejdříve nezdály. I teď to nebylo ono, ale už vím, že mi nevadí příběh jako takový, ale nesedí mi ty dlouhé pohledy. Zamilovaných, vystrašených a jiných několikaminutových pohledů je zde více než hvězd ve vesmíru. Veškeré ostatní dění kolem hlavní hrdinky jde někam do ztracena, přes ten její vykulený, pro mě těžce stravitelný, čum. Navíc mě překvapilo, jak jsou všichni free, naivní a zamilovaní a veselejší než teletubbies a navazují tak pevná a silná pouta, že i uhlík v diamantu může závidět. Tak jako trochu jsem čekala nějaký velký bum, žejo, po těch letech, a ani se na sebe všichni jen dívají. Kromě Weasleyho führer řeči následované hajlováním celé planety stormtrooperů. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Klišé nad klišé. Škoda že to rejža nepojal v nejakom novšom štýle, ale zameral sa na tradičné stvárnenie. Hlavné obsadenie nesympatické (Finn, Rey), minimálne kilom kofeínu nadopovaný pilot Dameron, alebo Kylo Ren, ktorý nemá po genetickej stránke od svojich rodičov snáď ani bradavky. Tak som pospomínal a teším sa na osmičku. Verím, že Rogue One bude chutný predkrm, nie iba tesko párky s gumeným pečivom. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Celou sérii samozřejmě znám a ve své podstatě jsem i fanda.Byl jsem proto hodně zvědav jak si povede zcela nový díl do této série.S čím novým příjdou tvůrci,s čím nás ohromí?Už po úvodních 15 minutách jsem začal mít zlé tušení.Nové postavy jsou nevýrazné a nedokáži si Vás získat,tak jako jejich předchůdci,kteří byli na jiné úrovni a vy tak doufáte ,že se nějaký ten "veterán" objeví.Výrazné zlepšení je po vizuální stránce,ale to bohužel nestačí,protože okoukaná zápletka bez špetky nového nápadu je hodně málo.Pro mě osobně se jedná o nejslabší díl z celé série.Proto uděluji hodnocení NADPRŮMĚR!!! ()

Jandovka 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno několikrát: film fajn, kdyby nevykrádal Star Wars a měl aspoň trochu odlišný scénář. Tohle je nadmíru trapné a svědčí o tom, že scénáristi už fakt asi neví co by. Takže kromě toho, že se to v kinech hemží remaky pohádek, tak teď už remakujeme i Star Wars....OK -_- ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

George Lucas síce stvoril Hviezdne vojny, no so svojou prequelovou trilógiou zlýhal na plnej čiare. J.J. Abrams sa chopil latky s maximálnym rešpektom a naservíroval krásny kúsok, ktorý zaujme hneď od prvej minúty (Epizódu 1 som ako-tak pretrpel, no nenavnadila ma tak, aby som zhliadol aj 2 a 3). Bravó, teším sa na osmičku :) ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

IMAX 3D (12/2015): Rozhodně zábavné, svižné, skvěle vypadající, s vynikající hudbou, nicméně vůbec originální - dějově jde až o neuvěřitelně nejapnou kopii episody IV. Bohužel tak film nenabízí ani to, co v prequelech přinášel Lucas - tj. objevování něčeho nového v bohatém světě Star wars. Zde jen jinak pojmenované postavy dělají to samé, co už jsme viděli. Sice to dělají zábavně, ale zklamání to trochu je. Snad budou další filmy originálnější. 85%, 4* ___ Po druhém zhlédnutí (9/2016): Mnohem slabší zážitek. Snižuji na tři hvězdy. Po opadnutí nostalgického oblouznění to bohužel jako film funguje hůře. Původně jsem v tom viděl především poctu původní trilogii, ale teď mi to připadalo spíš jako parodie. Vůbec se to nedá brát vážně! O nikoho se nedá strachovat, o nic tam nejde, ničí se tam celé planety a vyhlazují miliardy lidí, ale bez jakéhokoliv dopadu, nikdo se nad tím ani nepozastaví a každý si dál jede ty své dětinské hlášky. Kdyby se tam opravdu objevovalo aspoň něco nového. Ale ani to ne... Co si v tom ději lze vlastně užívat? Buď tam není vůbec nic, anebo sice něco, ale na úrovni základní školy. Nezáživná kombinace přiznané povrchnosti, předstírané hloubky anebo rovnou prázdna a ničeho. Každých deset minut praští do očí nějaký dějový či dialogový úlet jak vystřižený z Červeného trpaslíka nebo ze skeče od Montypythonů. Postavy jsou sice super (Ray, Finn i Kylo), ale to, co a jak dělají, super není. Pořád sice zaujme pojetí Ray jako antiteze "dámy v nesnázích" (která spíš zachraňuje Finna, než naopak), ale to je na celý film málo. Tedy, řemeslně je to natočené dokonale, ale scénář mě opravdu nebaví. ____ Napotřetí zvedám opět na čtyři, a to silné. Nevím, co to vypovídá o mé schopnosti hodnotit (tento) film objektivně, ale tentokrát se mi to líbilo moc. Asi to bude tím, že jsem byl (před osmou epizodou) zase v tom nadšeneckém fanouškovském módu. Vypadá to, že episodu VII si užije fanoušek, když se na to dívá fanouškovskýma očima. Bez toho to moc silně nefunguje. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek uvádím, že nepatřím mezi obdivovatele tohoto kultu (Star Wars). (Pokud je něco příliš opěvováno, přepadá mě často skepticismus.) Avšak člověk, na kterém mi záleží, mi nejeden díl ukázal a dobře tomu. Usměvný mi přišel maskovaný padouch. Bez masky byl k popukání :) Ale nikde se nepíše, že lidé, kteří jsou zlí, na to musí vypadat. Tento snímek má určitou hloubku, která stojí za ocenění. Obrazově velkolepá podívaná, zvukově profesionální práce. Musela jsem být zasvěcena do celkového děje, abych navázala. Nečekala jsem mnoho,ale přesto jsem spokojená. Obdivovala jsem také překrásnou krajinu a monstróznost prostoru, který skvěle vtáhl do děje. Některé chvíle pro mne byly zdlouhavé a nejradši bych je přeskočila. Jsem ráda, že zde objevilo několik komediálních scén a odlehčení situace. Nějaká akce i cit se tu našel. Roztomilé bytůstky a hlavně kulatý robůtek potěšil. Řekla bych, že film působí motivačně a neuvozuje člověka do špatných nálad. Vnímám jej spíše pozitivně. Takže jako člověk, který není fanouškem SW, doporučuji. ()

tetraedr 

všechny recenze uživatele

Na tuhle věc sem se těšil celej rok 2015 a další čtyři měsíce nově příchozího roku. Ovšem musim říct, že výsledek na mě žádnou výraznější stopu nezanechal. Tak nějak sem si celej film říkal, že tenhle děj už sem přece viděl. Akorát tam byli jiní herci. Ne vlastně tam ani nebyly jiní herci. Byli tam vlastně ti stejní herci, jen byli mladší a nehýřili tolika barvami. Musím ovšem smeknout před Disney, protože vysolit takový nekřesťanský love a pak udělat v podstatě to samé, co už tady bylo.... To chce opravdu koule a jen málokdo si to může dovolit. ()

VideoTuti 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl celé série na kterým se hlavní měrou podepsala produkční Kathleen Kennedy. Nikdo z produkce si nepřečetl správné pokračovaní Star Wars od Timothy Zahna, jinak by tento zmetek nemohli natočit. Pochopil jsem proč Lukas se pokusil produkci ovlivnit, bohužel nebyl vyslyšen. Multikulti herec John Boyega se hodí spíše na roli boxera v těžké váze než na bojovníka ve Star Wars. Škoda, že film nevytěžil z pokračování více! ()

Hejmy 

všechny recenze uživatele

Mám z toho velmi smíšené pocity. Na jednu stranu je tu další epizoda ve stylu epizody IV-VI s původníma hercama a na druhou stranu je vše špatně. To že hlavní hrdina je vyhublá ženská, hlavní záporák je vyloženě k smýchu, budiž aj ten černoch by se dal snést, ale že se naučí se světelným mečem jen tím, že zavře oči a po haluzi přijde k nejchtěnějšímu meču všech dob .... Po shlédnutí reque one snižuju hodnocení, chvilku jsem i zvažoval odpad. ()

Deathwing 

všechny recenze uživatele

Star Wars : Síla se probouzí Čekali jsme na to několik let a proto začneme tím lepším. grafika zpracování a lokací je prěsvědčivě realistická a ne přeplácaná filmově grafickými prvky. Dynamika akce sedne dnešním fanouškům velmi dobře. Natož příběh mohl být hlubší a hlavně jiný a ne přeskenovaná episoda 4 s takřka kompletním dějem, i se smrtí jednoho z hlavních postav. Tak uvidíme za rok jestli se nastolí rovnováha sil. ()

Sidon 

všechny recenze uživatele

To, že film vykradl polovinu scén z přecházejících dílů zaznamená i někdo, kdo zná tuhle sérii tak málo, jako já. Scénář a zápletka jsou hloupoučké až to bolí. Bohužel mi není deset a mám vyšší nároky. Přičtu-li nesympatické nové charaktery, nesympatické staré a zestárlé charaktery, nesympatické vedlejší charaktery i nesympatické záporné charaktery, zbývá mi na tu jednu hvězdičku už jen respekt k té hromadě peněz, která vyletěla komínem a zhmotnila se v pár hezkých efektech... tak jako obvykle jsou mi ale efekty ukradené. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Po 10 letech se vrátila slavná filmová sága Hvězdné války... Akce zde nechybí... Děj pro mě rozhodně nebyl předvídatelný, občas jsem čekal něco jiného a nakonec to bylo jinak... Daisy Ridley a John Boyegy jsou zajímavé postavy pro děj a rozhodě dobré osvěžení uvidíme co bude dál... ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Absolutně zbytečný film. Neviděl jsem v něm vůbec nic, co by už nebylo k vidění v některém z předchozích šesti pokračováních. Snad jen ty grafické onanie jsou zase o krapátek lepší, ale to je na alespoň průměrný film opravdu zoufale málo. ()

paddy35 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, tohle prostě nejsou Hvězdné války. Tohle je laciná napodobenina legendy, která nemá nic ze svého slavného předchůdce. Ani atmosféru, ani kvalitní herce v hlavních rolích (tím myslím hlavně Fina, který je tak strašně otravný, až mám pocit, že se také přidám ke Klonům v jeho pronásledování), dobré dialogy, vlastně ani pořádný příběh. ()

ivanek.b 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem skalní fanda Star Wars, nový díl jsem si nenechal ujít. Možná by nebylo na škodu si před promítáním připomenou původních šest dílů, ale v postavách a vztazích jsem se nakonec stihl včas zorientovat. SW má svůj vlastní svět, svá pravidla a Abrams se tohoto pokračování zhostil velmi důstojně. Zápletka funguje a nové postavy potěší. Už od začátku jsou nám vykreslovány jejich charaktery a tak ústřední dvojici "Finn & Rey" fandíte po celou dobu filmu. Jediné, co mě přimělo nedat pět hvězdiček, je postava "záporáka", která se opravdu nepovedla. Každý samozřejmě srovnává s Darth Vaderem ... a tomu nesahá ani po kotníky. ()

Pute 

všechny recenze uživatele

Obšlehneme IV. epizodu, kvůli korektnosti bude hlavním hrdinou mladá žena, pak tam bude černoch .. jo, to bude fungovat. Triky máme lepší, fanoušci původní díly žerou, takže třetí ničení Hvězdy smrti nikoho nepřekvapí, naopak, bude to hezký retro. Jo a do VIII. epizody už máme super zápletku. Dáme tam ještě větší superultramega planetu smrti! To nikdo nečeká. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Je to porad draze natocena desne naivni pohadka a tak se k tomu musi pristupovat a moc u toho nepremyslet ;). Ale i presto asi nejvetsi problem, proc v celem vesmiru ve sci-fi, kde si muzou scenariste vymyslet doslova cokoli, tocej porad dokola ten samy pribeh.... superzbran (planeta/hvezda/mesic smrti :_), plany k ni, slaby misto, hrdinove se vydaji vypnout vypnout stity, rebelove muzou utocit, jeji zniceni.... uaaaaaaaaaa.... A to i dalsi film z tohohle univesra se ma zas motat kolem hvezdy smrti a kradeze jejich planu, vazne ACH JO :_( No a takovy ty prkotiny, jakoze kdyz hrdina vystreli, vzdy trefi, kdezto "vojaci v bakelitu" cely zivot k tomu trenovani netrefi nikdy nic, nebo ze ti dobri vzdy pristanou/zriti se par metru od strategickeho mista kam se potrebuji dostat, nebo ze jeden z hlavnich hrdinu ihned potom co zbehne od "imperia", protoze nechce zabijet, okamzite v klidu zacne zabijet doslova po desitkach svy bejvaly kamarady/spolubojovniky se kterejma od malinka vyrustal a trenoval a nema z toho jedinou vrasku na cele... hmmm asi proto ze poprve v zivote potkal hezkou bilou holku :) ktera se jen tak mimodek sama od sebe stava pomalu nejmocnejsim JEDIem.... ta teda ikdyz zije celej zivot sama v pousti, tak od tri let nezmenila uces (aby ji kazdy divak v kine bezpecne poznal :) a hlavne i v ty pousti ma neustale udelany rasy a rtenku, ... :D Nebo ze divoka velika lidozrava prisera na lodi kdyz potka zlyho komparzistu, hned ho sezere, kdezto kdyz chytne toho hodnyho, tahne ho pres celou lod nekam zivyho, aby ho byl jste cas zachranovat... Taky ehm, ze planety nebo rovnou cele soustavy existuji doslova na dohled pohym okem od sebe, aby bylo mozne je efektne nicit a sledovat to (pusobi to asi tak, ze cca pet obydlenych planet je k sobe bliz nez Zeme a Mesic :_) Tak tohle vsechno musi clovek asi tak nejak prechazet, to k tomuhle zanru patri :_) Jen jako bonus jsou "ftipne" scenky robotu, ktere dneska vyznivaji vazne uz jen trapne. Plus obsazeni rebelskych pilotu, bojovniku a mimozemstanu, ktere casto vypada spis jako sraz fanousku Comic-Conu :_) ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama