Reklama

Reklama

Top Gear: Bondovský speciál

(TV film)
  • Velká Británie Top Gear: 50 Years of Bond Cars
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2012, 62 min

Obsahy(1)

Nejslavnější motoristický magazín světa, který pravidelně sleduje tři sta milionů diváků. Vizuálně působivé představení vozů je doprovázeno odlehčeným komentářem, který zaujme nejen technické nadšence. Tento speciální díl je věnovaný autům z filmů Jamese Bonda... (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovská nefanynka Bonda jsem se tohohle dílu docela bála. Jenže když jsem tak začala koukat, ty Bondovy káry mě doslova fascinovaly. A kdo by se divil. Prostě Hammond. Kluci z TopGearu můžou klidně povídat o pěstování okurek a stejně vás svým nadšením přitáhnou a najednou to jejich nadšení sdílíte taky. Nádherné Astony, Lotusy... Co víc si přát? "Neviditelného Transita" :D Počkat, všimnul si ho někdo? Já teda měla co dělat... abych nad tou neviditelností neumřela smíchy :D. Divné je, že ten TopGearovský Lotus -ponorka- fungoval. Teda zatejkalo tam, ale na TopGear nějak málo :D. 100% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní pocta jak všem Bondovským filmům, jejich tvůrcům, hercům, kaskadérům, apod., tak především pocta všem autům, která se ve filmech vyskytovala. Doplněno o komentáře režiséra a představitelů J. Bonda a crazy pokusů Top Gear partičky - především tedy Richarda Hammonda, který celým speciálem provádí. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tohle by měl vidět každý fanoušek Bonda. Kdo jiný by měl představovat auta agenta 007 než někdo, kdo má o vozech vlastní pořad, který je již sám o sobě známou značkou? Tento speciál je navíc obohacen komentáři Guy Hamiltona, Daniela Craiga či Rogera Moorea, což dodává celému dílu šmrnc. Bavily mě i pokusy o sestavení ponorného auta nebo neviditelného vozu. Jediné dvě věci, co jsem postrádal, jsou komentáře i zbylých představitelů Bonda (každý mohl dostat stejnou otázku co Craig a Moore, tj. jaké bondovské auto máte nejraději?) a hodnocení Aston Martina z filmu OHMSS, který se mně osobně hodně líbil. Jo a ještě jedna maličkost: Hammond tu správně zmiňuje, že v knize má Bond nejprve Bentley a poté v Goldfingerovi dostává Aston Martin DB3. Zatímco Bentleyho projede, tohoto Astona ne a to mi přišlo jako velká škoda. Alespoň mohl být ukázán na obrázku. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Z Bondovek jsem příliš neviděla, ale to málo mi stačilo k tomu, aby mi bylo jasné, že by se mi to v žádném případě nelíbilo. Trochu jsem tedy odolávala se na tenhle speciální díl Top Gearu podívat - nakonec to nebylo zase TAK strašné, ale k mému zklamání se ukázal jen Hammond, takže žádné blbiny kluci tentokrát s auty nedělali. Až na to potápění na závěr, což vidím jako jedinou opravdu světlou stránku tohoto dílu. Samozřejmě mám na to takový náhled proto, že Bonda prostě ráda nemám a ukázky zde viděné mi můj názor potvrdily ( ty zkázy světa, co Bondovi tvůrci nachystali.. né, vážně nechápu ten úspěch filmů!). Samozřejmě být fandou, tak jsem nadšená. A přestože nejsem - ba co nejsem, patřím víceméně mezi odpůrce- musím uznat, že ty kaskadérské kousky a zjištění, že tvůrci Bonda se se vším paplají na živo a počítač k trikům používají minimálně, jsou pozoruhodné.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tentokrát byl humor řádně utlumen a tento speciál je spíše napěchován spoustou zajímavostí ze světa Jamese Bonda. Působí to spíše jako film o filmu, kterým nás provádí Richard Hammond. Nechybí rozhovory se spoustou režisérů či herců jednotlivých dílů a spousta zákulisních informací ohledně natáčení jednotlivých automobilových scén. Scéna s neviditelným autem byla naprostá zbytečnost, nehledě na to, že se to objevilo již v dřívějším speciálu. Závěrečná scéna s přepracováním auta na ponorku byla podstatně zajímavější. Kdysi jsem si řekl, že bych si dal Bond maraton a sjel chronologicky všechny bondovky. Skončil jsem tehdy u druhého dílu kvůli nesnesitelné nudě. Tento speciál má docela potenciál navnadit člověka k tomu, abych dal bondovkám druhou šanci. Nebo se minimálně koukl na Goldfingera s kultovním Aston Martinem. [68 %] ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme sa objavuje Ben Collins, dablér a kaskadér pre snímku Skyfall (2012), kde má na sebe tričko "I AM THE STIG", čo je narážka na fakt, že Collins bol naozaj stigom, pokiaľ ho redakcia Top Gearu nevyhodila. Richard Hammond mu krátko po rozhovore odporučí, aby napísal knihu, čo Collins aj urobil. Mala názov "The man in the white suit" a bola dôvodom na jeho vyhodenie. (tarponko)

Reklama

Reklama