Reklama

Reklama

All the Light in the Sky

všechny plakáty
Trailer

Marie (Jane Adams) je úspěšná herečka ve středních letech. Užívá si svobody, jakou jí poskytuje život bez manžela a dětí, neví ale kam směřovat energii, zatímco frekvence jejích rolí klesá. Připravuje se zrovna na roli solární inženýrky, když k ní přijíždí její pětadvacetiletá neteř, taktéž herečka, v jejíž společnosti je nucena přemýšlet nad stárnutím v Hollywoodu a také přehodnotit své vztahy s muži. (MaaaR@)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sektařský film s romancí u záchodového prkénka. Na můj vkus příliš nezávislé, žensky uplkané, snobské a falešné (ano, myslím krásné obrazy). Mladá Faye byla naivní blbka, (typická představitelka současné fejsové generace "samej lajk a hovno v hlavě") s pěknejma kozama, která má ještě čas na změnu myšlení...starší Maria nepraktická frigidní nána s povislými prsy a mixérem, v jejíž společnosti žádnej normální chlap nemůže vydržet déle než jednu noc (a ani to ne, její kecy v intimnějších chvilkách jsou spolehlivější antikoncepcí než kondom - k ničemu totiž ani nedojde :D). Hvězdu hore za Rustyho. Docela by mě zajímalo, která sekta si tento film předpatila (co za nesnesitelné bludy to naše "hérečka" poslouchala na dobrou noc)?? A v Americe se vrhli na chov bobrů? :) Padesát za oceán a sem tam vtípek. A nebo jinak, jedna za kozy druhá za bobry. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Frances Ha, Nábyteček, Půlnoční polibek.... All the Light in the Sky je dalším z řady "nezávisláků", se kterými se poslední dobou, jako by roztrhl pytel. Milý, naprosto přirozený, s výborným soundtrackem. Vlastně jako by o ničem a přesto tak zajímavý. S normálním dějem, spíše méně známými herci, příběhem, nepříběhem a koncem, nekoncem. Nenápadná ukázka několika lidských osudů, kde se toho zase až tak moc převratného nestane. A pokud vám zbyde troška času, můžete klidně spočítat všechna světla na obloze, je jich tam víc, než dost. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý film, jak se patří. Přirození herci bez "hvězdného" statusu, nenáročně zpracovaný příběh ze života bývalé herečky, který se zaměřuje na výsek několika dní z jejího každodenního stereotypu, který lehce naruší až příjezd dospívající neteře, která se také pokouší být herečkou. Jane Adams je přesně ten typ obyčejné, přirozené herečky, která má svým vzhledem daleko k Hollywoodským sexy kráskám. A bylo fajn vidět zase jednou za čas film, kde ženy nenosí (dokonalý) make-up, muži vypadají jako v pohodě chlápci od vedle a děj nepřetéká otřepaným klišé a vyumělkovanou dokonalostí. All the Light in the Sky jde zcela mimo mainstream a já se ráda nechala unášet na těch stejných vlnách, jaké obklopovaly přímořský domeček hlavní hrdinky. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

/komentář doporučuji číst po zhlédnutí filmu/ Konverzační indie, vyznačující se civilností a nestrojeností, ukazuje výsek ze života bezdětné, stále ještě svobodné Marie (Jane Adams), ženy ve středních letech žijící v domě na pláži, kterou přijede navštívit její neteř Faye (Sophia Takal). Setkání žen dvou generací otevře silná existenciální témata, jakými jsou například stabilita, jistota, realizace snů, svoboda, nalezení životního partnera apod. Krize středního věku jde ruku v ruce s prvním bilancováním. Co jsem v životě stihl(a), co ne, co jsem chtěl(a) stihnout, co už stihnout nemohu… Co v životě mám, co chci mít a co už mít nemohu… ~ Dovolil bych se krátce zastavit u výše naťuknuté přirozenosti filmu. Všimněme si např. improvizovaného vedení dialogů. Postavy se nerozpakují svou repliku v půlce věty přerušit a záhy zvolí úplně jinou formulaci, pomocí níž svou myšlenku nebo pocit vyjádří lépe. Anebo pojetí nahoty, které je zcela protichůdné k pojetí ženské nahoty v Hollywoodu. Nahota je zde brána jako zcela normální či banální, k čemuž přispívá také kamera stojící až jakoby voyeursky opodál a navíc ne v (pro diváka) nejlepším úhlu! Nejen tento aspekt přispívá k intimnosti, důvěrnosti snímku. Divák totiž nahlíží do soukromí (především) hlavní postavy, do jejího života, bytu, duše, pod oblečení,… ~ All the Light in the Sky je o POMÍJIVOSTI (krásy, sexuální aktivity, možností,…), ale zároveň o NALEZENÍ KRÁSY A MOŽNOSTÍ V KAŽDÉM OKAMŽIKU ŽIVOTA ČI DNE. Je o životě takovém, jaký je. Bez příkras. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem měla celou dobu pocit báječné improvizovanosti všech zůčastněných. Nemělo to to téměř žádnou piontu, ale jakmile jsem se dostala na stejnou vlnu jako Marie, tak jsem už sledovala jen spoustu překrásných obrazů (pro oko zaníceného fotografa to byla vysloveně vizuální lahůdka). Takové téměř dokumentární nahlédnutí do života Marie, jejích pocitů, které občas vyzněly depresivně, ačkoliv k tomu neměla a nebo nemusela mít žádný důvod, ale jinak byla moc fajn. Momentky s věšákem, záchodovým prkénkem, spoustou jejích prazvláštních koktejlů, empatii, kterou projevovala své neteři a já jsem zjistila, že jsem se s nimi tak ztotožnila, jako bych tam mezi nimi nenápadně proplouvala a smála jsem se od srdce v momentech, kdy se smáli i oni. Tak nádherné bydlení bych chtěla alespoň na rok vyzkoušet a pak bych došla určitě i ke slovům, které tam vyjádřil zcela jednoduše i Rusty, který mimo jiné, že to je bájo, prohlásil :"Žiješ tady a teď, je to velkolepý. Jediné co mohli s přehledem vynechat, byly ty vědecké vsuvky o solární energii, pyrometrech a podobně ......k tomu bezvadný soundtrack, nádherné barevné ladění......zkrátka tady Joe zabodoval, sice si trochu víc zaexperimentoval , ale mě to sedlo, tečka. ()

Reklama

Reklama