Reklama

Reklama

Proč chudoba?

(seriál)
  • USA Why poverty ? (více)
USA / Velká Británie / Francie / Německo, 2012, 8x52 min

Obsahy(1)

Dokumentárna séria filmov o chudobe vo svete.  Unikátny nadnárodný projekt ( Dánsko, Francúzsko, India, Japonsko, Spojené štáty americké, Spolková republika Nemecko, Veľká Británia, Švédsko ) dokumentárnych filmov o chudobe vo svete - o jej rozličných formách a najmä príčinách. Ide o mediálny projekt, ktorý majú možnosť nielen vidieť, ale aj počuť stámilióny ľudí po celom svete. A to prostredníctvom televízie, rozhlasu, internetu a verejných akcií. Zorganizovala ho nezisková organizácia Steps international so sídlom v Dánsku, Južnej Afrike a Indii. Jednotlivé filmy pripravili rôzni producenti z celého sveta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem pár dílů. Díl Ukradená Afrika. Klasické vysávání Afriky nadnárodními společnostmi. Nyní po 9 letech od natočení dokumentu sem nalezly Číňani. To že zločinný šéf nadnárodní společnosti žijící v azylu ve Švýcarsku dostane od amerického prezidenta Clintona na dal milion dolarů jeho straně a dalších peněz Clintonovic knihovně milost ukazuje, že nám vládnou zločinci. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Víc, než nějaký tendenční kecy tvůrců tohoto pořadu, mi to v něm osvětlila jakási aktivistická černošská spisovatelka. Ta nadávala na Bona a Geldofa, že jejich naprosto zásadní pomoc při záchraně životů milonů lidí při etiopském hladomoru, nebo velevýznamná angažovanost při odpouštění obrovských afrických dluhů (které by ty státy nikdy nesplatily a nemohly se tak normálně rozvíjet), je zbytečná, povrchní, bere legitimitu skvělým africkým vůdcům a celkově nic neřeší. No, jestli jsou takhle vymletý i ostatní afričani, tak asi fakt ne. ()

Reklama

Tarako 

všechny recenze uživatele

Berte moje hodnocení trochu s rezervou, neviděl jsem totiž bohužel celou sérii, ale jen jeden díl s podtitulem "My chudáci". Ten ovšem neměl chybu, doporučuji všema deseti, hlavně pro tu geniální a vtipnou animaci. A těch 50 minut uteče jako voda i když je jedna hodina ráno a vám se chce strašně spát. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Stačil mi len kúsok jedného dielu, kde spevák čo sa ponášal na Bona z kapely U2 išiel za exprezidentom USA Bushom. Pokritec si pozrel írsku bibliu od Bona a charizmaticky súcitil s chudobou a pritom na jeho predvolebnú kampaň utratili nadnárodne spoločnosti 1 000 000 000 dolárov. Prečo by dával niekto tolko peňazí na reklamu, keď sa mu z platu a výhod, ktoré ako prezident má nevráti ani 1%? Aby mohol kradnúť, klamať a robyť politiku pre oligarchiu. Týto speváci, umelci na čele s vládou USA majú chudobu u prdele ba naopak testujú na nej zrane rôzneho tipu a žijú ako egiptský bohovia na úkor chudoby. odpad! je ešte pomerne dobré hodnotenie. Toto je pokritecký grc najhrubšieho zrna. ()

Narciska

všechny recenze uživatele

Tohle není komentář k filmu. Je to komentář k lidem nebo čemukoliv dalšímu, co zde vystupuje pod následujícími jmény: 1. Mallinali - o rozvojové pomoci nevíš vůbec nic. Škoda, že svoji neschopnost chápat a nedostatek respektu skrýváš za arogancí a nabubřelými výroky, 2. Grizly007 - někdo je špinavý, protože nemá možnost se umýt, existuje však špína, na kterou je i Savo krátké. Z falešné lítosti je zase zle mně - dětí ti je líto, ale jednou vyrostou, jakou jim pak dáváš šanci svým přístupem, co? Mně je líto tebe a myslím to upřímně :) 3. Umbjaz - vyhlazovat? Takové snahy už tu byly, opravdu ti není blbé odkazovat svými výroky na masová vyvražďování? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama