Reklama

Reklama

Derren Brown: Apokalypsa

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Apocalypse
Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2012, 2x47 min

Obsahy(1)

S blížícím se koncem roku 2012 a tedy i očekávaným koncem světa se Derren Brown rozhodl učinit další experiment. Konkurzem na neexistující pořad vybral účastníka Stevena Brosnana, který jen marnil svůj život a nevážil si ho. Poté pomocí velkého počtu herců a maskérů Stevena umístil do fiktivního světa po apokalypse, která rozšířila po zemi virus proměňující lidi v zombie. V tomto dvojdílném pořadu pak můžeme sledovat jeho činy a cestu za "lepším já". (Annielle)

(více)

Recenze (14)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Dan Brown v roli Jigsawa vyjebává s mužem jménem Steve Brosnan, kterého přesvědčil dle falešných televizních zpráv, rádia a efektů, že je konec světa. Využívá toho, aby účastníkovi ukázal, jak si má správně moralisticky vážit života, namísto aby se povaloval po domě a žil jako parazit na své rodině. Doporučuji sledovat pro zábavu - rozhodně vás to pobaví, ale nejsem si jist jestli je to skutečné. Protože ve spoustě chvil to prostě nevypadá skutečně. První část je dosti zajímavá a druhá je bohužel nudný roleplay plný televizních herců s happyendem. Vše je takové rozporuplné. Pořekadlo:Prohledejte dům, jestli vám pan Hnědý se skrytými kamerami neovlivňuje život. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Jsem docela rád, že konečně po třech letech studia psychologie můžu být k Derrenovi trošku kritický. Následující dvojdíl mi totiž přišel spíš jako komerční habaďůra. Původní záměr je bez pochyby zajímavý, ale nemůžu si pomoct v tom, že provedení působí strašně americky, tedy strojeně a nepřirozeně. Ono se na to sice hezky kouká, ta hodinka a půl uteče jako nic, ale jednu chvíli jsem měl spíš pocit, že sleduju nějakej zombie found footage (ty údajně poschovávaný kamery jsou podezřele schopny natočit kdejakej kout a záběr). Hlavní postavě zkrátka nevěřim, že jde o člověka z ulice, podle mýho dojmu se snaží podávat hereckej výkon, celá apokalypsa jako by se děla podle předem daného scénáře, protože všechno vychází tak, jak by si Derren vlastně přál, vůbec se tu nebere v potaz tuna (nejen) psychologických faktorů a proměnných, které by v reálu v daných situacích zamíchaly kartama a taky mam problém s etikou experimentu, která není v průběhu pořadu nijak objasněná (informace o tom, že Steven je neustále pod drobnohledem psychiatra, nemůže v dnešní době obstát!). ()

Reklama

Linkyc 

všechny recenze uživatele

Pro všechny, kdo si pořád myslí, že je to nahrané. Ono zfalšovat pořad takového ražení není vůbec těžké, pravda, ale udržet to tak i po odvysílání, to chce hodně přesvědčovacích technik a balík peněz pro všechny zúčastněné. A to nemá ani Derren. 100% věřím, že tento pořad není fake. K určitým scénám, kde lidé řeší kontinuitu záběrů: uvědomte si, že celý nesestříhaný materiál měl asi 6 hodin a všechno se muselo zkrátit pro potřeby TV. A proto např. ve scéně, kde se v sanitce povaluje na podlaze láhev a v dalším záběru zmizí. Je to jen střih po delší době jízdy v té sanitce. Takhle by se dalo pokračovat. Nemá ale smysl přesvědčovat někoho, kdo se na to kouká s cílem, aby nakonec stejně konstatoval, že je to podvod. ()

TheTrox 

všechny recenze uživatele

Pro mne dvoudílný film (pořad chcete-li) byl jedno velké překvapení. Nápad a způsob zpracování si mi líbil a to i přes chybějící české titulky. Sám bych něco takhle nahraného rád zkusil zažít, přece jenom v takové situaci člověk teprve pozná sám sebe a uvědomí si, co má v životě daleko vyšší hodnoty.Celkové hodnocení: 70% ()

Carver4 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Truman show až na na to, že sledovat reálné chování člověka mi přišlo o dost zajímavější. Jedná se tak o opravdu podařený psychologický dokument o někom, s kým se možná dost lidí ztotožní. A co se týče uvěřitelnosti: myslím si, že celé to bylo dost propracované na to, aby to Steve dokázal považovat za skutečné. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Účastník experientu Steven Brosnan se nápadně podobal jistému herci známého z britské reklamy, kvůli čemuž se objevily spekulace, že celý experiment byl jen podvod a vše bylo jen nahrané. Derren proto svolal oba muže před kameru a na svůj youtube účet nahrál video, které dokazuje opak. (Annielle)

Reklama

Reklama