Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 1

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 122)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVOJE VÝSLEDKY NEJSOU JASNÉ. NENÍ TO NEMOŽNÉ. JEN VELMI VZÁCNÉ. ŘÍKAJÍ TOMU DIVERGENTNÍ. NIKOMU O TOM NESMÍŠ ŘÍCT, ANI SVÝM RODIČŮM....“ /// Tož po Hunger Games (spíš těch prvních) tu máme další holčičí bojovku, která si svoje nekritický publikum rozhodně najde. Trix je totiž spravedlivá a neohrožená děvčica, která dokáže naskočit do rozjetýho vlaku, najít lásku, která ji bude vochraňovat (a ne žádnýho vožralýho pitomce!) a chrabře bojovat proti zničení lidské přirozenosti. Obecenstvo, který je spíš jako já, vobčas zakroutí krkem, ale mám dojem, že člověk adolescentní nebude řešit takový kraviny, jako přestárlej puberťák. Nakonec to nebyla až taková hrůza, ale kdybys to chtěl Neily natočit pro mě, tak by stačilo ubrat cca třetinu stopáže. Dostalo by to šmrnc… a odpustil bych ti i tu nevýraznou Shailene Diann Woodley. Takže přivřu voko a v dalších dílech uvidíme! (nebo spíš né?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku, kterou v roce 2011 napsala Veronica Roth, číst nebudu. 2.) Vždycky jsem tvrdil, že sečtělej člověk je nebezpečnej! 3.) Thx za titule ,,Shipping_morron“ a ,,sightl3ss“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Žánr by sám o sobě zatracovaný být určitě neměl, ale... bože. Kromě zřejmé absence "stylu" a vlastní tváře mě rovněž neustále vytáčel soundtrack sestavený z hitových písniček a zejména ty dvě od Woodkida, které pouštěli pořád dokola a dokola a dokola. Supr cesta, jak způsobit, aby váš film působil stoprocentně neautenticky. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem díky náhlému osvícení objevil návod na nejlepší komentář ČSFD, zkusím to hned na prvním filmu, který jsem se rozhodl okomentovat. (Pro přesnost nejdříve uvedu ten návod: 1. Nepsat vůbec o daném filmu. Zážitek ze života líbí se nejvíc. Případně kritika společnosti obecně. Lidi chtějí mít názor. 2. Použít co nejvíce zkomolenin, neologismů a "dvojsyslů". To je nejvíce vtipné. 3. Pro jistotu převzít něco od Verbala. - Jen pro silné žaludky, ale je to terno, lidem se totiž líbí napodobeniny.) Tedy i já chci mít nejlepší komentář. Dejte mi šanci. Tedy: 1. To jsem takhle jednou jel do Prahy na Judas Priest. Lidí jak psů, všude samej žužu depešák. Po hodině jinak skvělého koncertu jsem už potřeboval strašně chcát. Deset minut jsem hledal hajzly, ale to není důležité. Prostě stojím zády ke dveřím a chčiju do mušle, když tu náhle někdo vešel a hned na mě spustil: "Vodkaď, vole!" Já na to: "Ze Sokolova, vole." "Jaký to tam je?" von na mě a já pohotově odpovídám: "Dobrý, až na ty cigány!" Dál nevím, co se dělo, pač mi ten cikán rozbil hubu tak, že jsem ani nevěděl, jakou písničku zrovna hrajou, ale asi to bylo Turbo lover. Ten divergentní útočník měl sílu jako hovado a já si zrovna držel pinďoura, tak jsem se nemohl ani bránit. Prostě blbý. 2. Co dodat k tomuto flipu? Disturbní svlečna neví, kterou mušli si vybrat a tak se dá ke švestkám. Záhy zjistí, že škola je tvrdá jako pyj jejího instrkala. Jo, instrkala, přesně tak, jak to píču. Nevím ale, jak to hovnotit. Je to děvčí Roman a pi-fi jen okrajově. Takové rádoby posrapo, ale pro holky. Sysel unikne hned záhy a pak jen nuda jak na abadondním večírku pro překročilé, hihihihi 3. Eklatantní paralela Vorlíčkovy tvorby s giganty žánru jako Tarkovský, Von Trier či Buňuel je flagrantní již od prvních minut tohoto elaborátu adespotonu orální kultury. Především afiliativní symbol sovy (ať už mající jakýkoliv signus) představuje edukovaného telebedekra, který významně asistuje divákovi prožít smysl všech mistrových metafor a navodit tak signifikantní inverzivní tendence. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem cokoliv, ale osobitou variaci na postapokaliptický svět teda fakt ne. A udělalo mi to radost. Ten příběh mě fakt bavil a mám takový tušení, že na druhý díl určitě dorazím do kina. Sice mi ten příběh ze začátku připomínal příchod žáčků do Bradavic a jejich rozřazení do jednotlivých vrstev. Pak pro změnu trošku Hunger Games. Ale ve výsledku si to pořád udrželo svůj vlastní svět, který má na to, aby se dál rozvíjel a já jsem na to do dalšího příběhu dost zvědavý. Stejně tak mi udělal radost i Junkie XL, který připravil dobrý elektronický soundtrack i když ne úplně z jeho pera. Také se mi ale líbilo i to, že tvůrcům vyšla taktika nabídnout neokoukané tváře. No, prostě to u mě prošlo a teď je otázka, jak na tom budou další díly. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|83%| Nějak tyhle teenegerské záležitosti nevyhledávám, ale přesto jsem momentálně rozhodnut dát jim šanci. Holt, některé mi nesednou, další třeba jo. Jsem velký žánr akčního žánru, který už bohužel zaniká – alespoň tak to vidím já. Takže nyní k tomuhle. Divergence je rozhodně zajímavý a vydařený snímek, který mě zaujal a bavil po celý čas. Příběh a nápady to má dobrý – rozdělení lidí na 5 frakcí podle povah, to se jen tak nevidí. Akce, efekty – to vše je tu rozloženo tak nějak v rozumné a nepřehnané míře. Herci jsou v pohodě. Hlavní hrdinka Shailene Woodley byla taková svá, na nic si nehrála a tak to mám nejradši. Theo James jako hrdina hned po boku Shailene mi také celkem sednul. Ostatní – bez kritických připomínek. Líbilo se mi, jak film nenáročně plynul, mnoho zajímavých scén to obnášelo. Hudba byla docela vydařená. Abych mohl dát plný počet hvězd, tak bych ještě trochu obohatil scénář, zreálněl akci ve finále, která byla místy úsměvná. A celkově se v tomto žánru mladých začínám nově pohybovat, ale přesto jsem hodně spokojen, těším se na další díly. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (39)

  • Trisino (Shailene Woodley) tetování na klíční kosti symbolizuje členy její rodiny, otce, matku a bratra, které odchodem z odevzdanosti opustila. (Calwen22)
  • Natáčení probíhalo v Chicagu od dubna 2013. (Anez99)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama