Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 2

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (39)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 150,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 288,9 mil. (NIRO)
  • Podle knižní předlohy měla Tris (Shailene Woodley) o dvě tetování navíc, a to byly konkrétně dvě frakce: neohrožení a odevzdaní. (Elis933)
  • Tetování Čtyřky (Theo James) se skládalo ze čtyřiceti jednotlivých částí a jeho nanesení trvalo kolem tří hodin. (Elis933)
  • Anténový systém vystavěný kolem města byl inspirován anténou Duga, která se nachází v ukrajinském Černobylu. Ta měla za úkol vidět až za horizont a zkrátit tak dobu zjištění nepřátelského vojenského útoku. Ta filmová měla evokovat, že všichni a všechno jsou pod neustálým dohledem systému frakcí. (vojacekr)
  • Trisino (Shailene Woodley) tetování na klíční kosti symbolizuje členy její rodiny, otce, matku a bratra, které odchodem z odevzdanosti opustila. (Calwen22)
  • Natáčelo se v Chicagu od 16. 4. 2013 do 16. 7. 2013. Scény výběru frakce se točily v Seventeenth Church of Christ, Scientist (moderní kostel Křesťanské vědy). Dotáčky probíhaly v Los Angeles od 24. 1. 2014 do 26. 1. 2014. (Hal_Moore)
  • Původní rozpočet 40 milionů amerických dolarů studio Lionsgate po úspěchu Hunger Games (2012) zdvojnásobilo. (Hal_Moore)
  • První z trilogie, kniha s názvem "Divergence", vyšla v roce 2011, tudíž v té době bylo spisovatelce Veronice Roth pouhých 23 let. Knihu začala psát ještě když studovala na univerzitě. (Martrix)
  • Autorka knižní předlohy Veronica Roth má ve filmu malé cameo, a to konkrétně ve scéně, kdy jdou nováčci z Neohroženosti na iniciační rituál na vrcholek mrakodrapu. Je první, která vyběhne ze dveří na střechu. (Fantasy)
  • Jelikož české znění filmu vznikalo v době dabingové krize, kdy bylo mnoho dabérů zastupováno agenturou, která měla smlouvu jen s několika studii, nepropůjčila postavě herečky Kate Winslet (Jeanine) český hlas její dvorní dabérka Jitka Ježková, jak tomu bylo dlouhá léta zvykem, ale Zuzana Slavíková, která už tak učinila již o několik let dříve ve filmu Iris (2001). (funhouse)
  • Ústřední filmovou píseň "Beating Hearts" pro film napsala a nazpívala britská zpěvačka Ellie Goulding. (Weasley)
  • Herci museli před natáčením projít dvouměsíčním tréninkem ve výcvikovém táboře. (willy1)
  • Aby se ve výsledném snímku neprozradilo těhotenství Kate Winslet (Jeanine), pokoušeli se autoři v rámci možností nesnímat celou její postavu, případně měla herečka v rukou stále nějaké dokumenty nebo tablet, které její bříško zakrývaly nebo měly alespoň odvést divákovu pozornost. (MartinezZ)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama