Reklama

Reklama

Jiří Suchý - Život s divadlem Semafor

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2012, 30 min

Režie:

Martin Kabát

Hrají:

Jiří Suchý

Obsahy(1)

Na základě rozhovoru z roku 2012 vznikl dokumentární film o významném členovi české umělecké scény Jiřím Suchém. Proslavil se zejména jako autor mnoha divadelních her, jako vynikající textař a zpěvák, jako herec, režisér, malíř a šéf populárního divadla Semafor. Dokument mapuje jeho tvorbu, představuje jeho díla a dobu ve kterých vznikala. Zabývá se ale i úvahami o budoucnosti a dalších životních plánech a samozřejmě nechybí oblíbené písničky z divadla Semafor. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Další Kabátův příspěvek v jednoduchém malotelevizním formátu, založený na vyprávění a záběrech z filmů J.Suchého. Výsledek působí jako směs nahodile vystřižených záběrů ze seriálu o dějinách čs.filmu a divadla s velkým podílem amatérských záběrů. 1-2* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Třicetiminutový dokument s ambicí obsáhnout díla Semaforu nemá moc šanci obstát, ale nekřivděme mu. Já se například dozvěděl o porevolučních filmech Suchého, o kterých jsem jaktěživ neslyšel a pravděpodobně ani nikdy nebudou vysílány v televizi. Na druhé straně dokument skáče jak hluchá koza sem a tam - střihač byl asi schizofrenik a hlas průvodce je také dost zvláštní. Připomíná mi to suché bez emocionální komentáře ze socialistických týdeníků. ()

Reklama

Reklama