Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek natočený na motivy skutečné události. Jednadvacetiletá Sophie právě nastoupila na vysokou, když u ní lékaři diagnostikovali rakovinu. Svět se jí obrátil vzhůru nohama, ale Sophie je bojovnice. Chce si užívat života se vším, co jí nabízí - sny, večírky, smíchem, flirtováním a sexem. Devět různých paruk se proto stane Sophiiným novým elixírem života. Každá z nich má odlišnou barvu a představuje Sophii v jiném "světle". Někdy odvážně divokou, romantickou, a jindy zase roztouženou. Sophie uniká z každodenní nemocniční rutiny, se svou nejlepší přítelkyní zažívá divoké večírky a zamiluje se do svého kamaráda Roba. S humorem, odvahou a částečnou lehkomyslností se tak Sophie pomalu vyrovnává se svou nemocí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento snímek se vydařil a libil se mi. Nemám rád, když mladí lidé ve filmu ,,hrdě'' a s životním nadhledem umírají na rakovinu a jiné nemoci (např. Hvězdy nám nepřály). Ale mám rád šťastné konce (např. 50/50), které dokážou ukázat, že nikdy není nic ztraceno a neděje muže umřít jako poslední... Za názvem Devět paruk, bych nehledal žádnou vyšší symboliku. Střídaní paruk pomáhalo naší hrdince Sophii pouze se odpoutat od nemoci a najít novou sílu. Uděluji tři hvězdy ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Pozeratelne, ale inac dost slabe. Silna tema este nerobi silny film. Z onoho parochnoveho ozvlastnenia dokopy nic nevytrieskali - hlavna hrdinka mohla kludne tak zbierat znamky ci prazdne nabojnice, na filme by to vela nezmenilo. Zbytocne dlhe, trpiace samoucelnou rozvlacnostou a "hlbokomyselnym" tliachanim - preto nudne a navyse dost sterilne. Videl som mnoho rakovinovych filmov a tento bol asi najslabsi... ()

Reklama

ferda12 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak si s tímto tématem Němci poradí. Nakonec musím říci, že tenhle film ani neurazil, ani nenadchl. Asi je to tím, že téma rakovina a následná změna pohledu na život už byla námětem u mnoha filmů, které byly lepší než tento. Na druhou stranu, tento film není tím nejhorším, co jsem z filmů o rakovině viděl. U těchto filmů je důležité, jaký vztah si vytvoří divák k hlavní postavě a jak silné toto pouto bude. Mě Sophie přesvědčila tak napůl, proto jen 3 hvězdičky. Ale je to jeden z emotivnějších snímků. Nápad s 9ti parukami se mi líbil. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Chudák Sophie, nejprve ji otráví chemoterapií, později ji dorazí ozařováním. Taková filmová reklama pro farmaceutický průmysl. Divákovi se vštípí do podvědomí, že pokud máš rakovinu, neexistuje jiná možnost léčby. Nesmí uniknout ani kapka na kůži, jinak by ti ji poleptala. No sakra a co to udělá pak zevnitř? Jsme krmeni obrazem nezdravého žití mladých lidí, které bychom měli vést spíše ke zdravému způsobu života. Film ukazuje nezdravý způsob za normální konzum dnešní mládeže a na druhou stranu zázračnou léčbu, která následky zase zvrátí zpět. Proč by nemohla Sophie vstoupit do sebe a uzdravit se pomocí ovoce, ovocných šťáv a zeleniny? Lidé by pak přestali věřit zabijákovi zvanému Chemoterapie. Jinak hezké a koukatelné. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Každý tu vyčíta zaradenie filmu do komédie, ale dôvodom je to, že si film robí srandu z diváka. Ako s rakovinou pľúc a chemoterapiou sa dá užívať život, divoko žúrovať, bicyklovať a neviem čo ešte. Jednoducho normálny život s jedinou komplikáciou, a to holou hlavou. Asi schválne film ignoruje realitu, keď účes je ten najmenší problem, inak by to bol oveľa depresívnejší film, a nie zábava s parochňami. Za to zavádzanie diváka má film u mňa hviezdy dole, inak by sa dal zaradiť k bežnému zábavnému priemeru s pekným (polovičným) happy-endom. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Belgii a Německu. (Terva)

Reklama

Reklama