Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patří mezi armádu singles, táhne mu na čtyřicet, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckterý našamponovaný kravaťák by ho jednoduše označil za „lůzra" a souhlasily by i všechny jeho bývalé přítelkyně. Ale pokud si vzpomeneme na pořekadlo „Odříkaného chleba největší krajíc", na Davida teď čeká doslova celá pekárna. Zjistí totiž, že je biologickým otcem 533 dětí. Ano, 533. Slovy Pětsettřicettři. Před 20 lety daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Všechny jeho děti navíc teď požadují odtajnění identity svého biologického otce. Utéct, přestěhovat se, změnit si jméno, nebrat telefony, neotvírat dveře. Běžná řešení David kupodivu zavrhne. Namísto toho se ve slabé chvilce rozhodne vykašlat se na rady svého právníka a otevře Pandořinu skříňku - obálku s fotkami a životopisy svých čerstvě dospělých dětí a rozhodne se je potají poznat. Je to dobrý nebo špatný nápad? Každopádně hodně zábavný nápad! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (361)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Český název a zápletka, byť originální, dává tušit, že se jedná o další z řady amerických přisprostlých komedií, ale v tomto případě tomu tak není. Vlastně to není vůbec vulgární. David Wozniak má prostě spoustu biologických dětí, které ho chtějí poznat a on se rozhodne tak učinit první. Dochází tak k řadě úsměvných situací, ale i k situacím vážným a lidským. Místy to sklouzává i k citovému vydírání a ten konec je vpravdě americký, ale sem jakoby to patřilo a je to přesně ten typ filmu, na jehož konci chcete setřít slzu či se spokojeně a přiblble usmívat. Navíc hlavní hrdina je člověk, kterému prostě bezpodmínečně přejete, aby mu všechno vyšlo, i když si to někdy tak úplně nezaslouží. Pro Vaughna to byla jedna z jeho nejlepších rolí a troufám si říci, že po Return to Paradise vůbec nejlepší a moc nechápu, proč se tenhle talentovaný herec vesměs motá po druhořadých romanťárnách. S tím, co jsem viděl, jsem naprosto spokojen. 80% ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka, která se naprosto příčí svému českému názvu. Je to ideální film pro nedělní pohodu, kdy se člověk chce zasmát, ale i se nechat dojmout. Smutný překlad Pozdravy ze spermabanky sice s pointou filmu koresponduje, avšak nechává pachuť něčeho perverzního, což u tohoto skvělého filmu je opravdu zcestné. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na filmu není nic špatného, ale ani dobrého. Vzhledem k nápaditému námětu je to však celé nezajímavé od A do Z - k žádné postavě si divák nevytvoří vztah a snímek v žádném ohledu nepřekvapí. Další z těch filmů, který měl být buď vtipnou komedií nebo vážnějším dramatem. Takhle to není ani jedno a je to vážně škoda... Průměr a jasné 2,5*. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se koukala i přesto, že nemusím hlavního herce Vince Vaughna. A dost mi vadil ... ostatně jako vždy. A i dějově mě to moc nebavilo. Chvílema se to docela dalo, a tak dám aspoň 40%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápad sa mi veľmi páčil. A tiež som rád, za každú jednu úlohu, kde je Vince Vaughn znesiteľný. Film má krásne ups and downs. Jeho výhoda je, že je sympatický a príjemný. Zaujímavý koncept sa ale zmení pod nátlakom nutnosti riešenia určitých situácií. Vymahači a celý súd tak narúša zábavnosť a uvoľnenosť s akou dovtedy film pracoval. Koniec je potom už tradične odfláknutá báchorka s monológom o hodnotách, ktorá veľa ľudí presvedčí o tom, že odpúšťať treba a stačí k tomu naozaj málo. Čo tam po premárnených očakávaniach. Inak ale pozerateľná záležitosť. Správna miera vtipu a sentimentu ( hlavne pri postihnutom chlapcovi) mi prišla správne vyvážená a to sa nie vždy u podobných filmoch darí. Ale inak je to skôr rutinna, ktorá prefrčí a ktorú asi ani netreba vidieť znova. Chris Pratt ma každou svojou úlohou neuveriteľne teší. Aj táto mu sadla veľmi dobre. Takže priemer od ktorého som bohužiaľ očakával trocha viac než som v skutočnosti dostal. A neviem veľmi posúdiť, či to je dobré, alebo nie. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, takýto snímok sa predsa v žiadnom prípade nedá hodnotiť ani z umeleckého a ani intelektuálneho hľadiska. Je to Holywood a je tak trochu aj citovo vydierajúci a možno nejaké to promile v mojom obehu v momentálnej chvíli ovplyvňuje moje hodnotenie, ale proste mu napálim tie 4*. Stranou všetky klišé, myslím si , že mať tak obrovskú rodinu a byť obklopený ľuďmi z ktorých, keby len tretine na vás záležalo, by bolo niečo nádherné.. Verte tomu ak vám to píše jedináčik :) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tá scéna, keď všetky deti prišli za svojim "otcom" do nemocnice bola dojemná, ako stretnutie detí Nicholasa Wintona so svojim záchrancom. ;-) Ale nie, bol to pomerne trápny gýč, ktorý nevedel, či chce byť serióznou drámou alebo komédiou a nakoniec z toho nebolo ani niečo, čo by sa podobalo dráme, ani niečo, na čom by sa dalo zasmiať. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughna v poměrně inteligentní rodinné komedii se sklony k sentimentalismu bych zrovna nečekal. Originál neznám, ale remake mě pobavil, místy i lehce dojal a překvapivě vzhledem k tématice se vyhl nechutnému či sexistickému humoru, což je pro jednou hodně fajn změna. Film je tedy vhodný i pro mladší diváky. Faktem ale je, že (tradičně debilní) český název může být hodně závádějící, takže pochybuju, zda rodiče dovolí své ratolesti mrknout na film se slovem "sperma" v názvu. Samotný příběh, ač v základu idealistický a těžko reálný, je prezentován hodně uvěřitelně a lidsky. A pro tento typ filmu já mám prostě slabost. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Za nevěřícného kroucení penisu musím konstatovat, že tento snímek není ukázková středoproudá americká komediální mrdka. Do svatého hovňouse, vždyť ono se to dalo sledovat, aniž by mi žluč ucmrndla do krevního oběhu a můj mozek nabobtnal jako kukuřice v mikrovlnce. Už se mě automaticky jímá dávicí reflex, když vyťukávám slovo "šablona", ale pro jednou mohu říci, že se té ublemcané žánrové šablony finální sestřih držel jen čistě zevrubně a čas od času jsem měl dokonce pocit, že nemám páru, co se semele v příštích minutách. Čas od času. Vincík na to, jaký je to nepřekvapivý hovnař, žvatlá své repliky vskutku grandiózně. Dalo by se dokonce říct, že podobně jako u kolegy McConaugheye jeho kariéra chytá druhý dech, viz jeho krutopřísný záporák v druhé sezóně True Detective. Zkrátka mi filmy Kena Scotta přijdou zbytečně podceňované, Delivery Man a Unfinished Business totiž jedou na tak ideální frekvenci hřejivosti a umírněného patosu, jak se to v dnešní době nevidí. PS: Pravděpodobnost incestu mezi 533 potomky je kurevsky velká. Zasloužilo by si to sequel po dvaceti letech, kterej by se věnoval následující generaci kyklopů, kozohlavů a všemožných jiných postižů, co by halekali "Timmyyyyyy". ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt ve vedlejší roli byla nejlepší a nejvtipnější část celýho filmu. Jinak to byla ničím extra nevybočující záležitost, ve kterejch vidáte Vince Vaughna normálně. Nikterak třeskutá jednohubka. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Konečne sa V.Vaughn chytil,lebo poslednej dobe točil len somariny.Ale tato rola mu velmi pristala a dobre sa naho pozeralo.On má aj zábavnejšie komédie ale táto disponuje veľmi dobrým neopozeraným príbehom.Emócie fungujú na plné obrátky a je to bez trápnejšej scénky a to mi vyhovovalo.Film plynul svižne a ani neviem ako ubehlo 103min.naozaj som sa bavil.Jedine čo mi vadilo predvídateľnost hlavnej postavy,všetko dostal na zlatom podnose.Dlžil vačší obnos peňazí,otec mu ich dal,pohádal sa s priateľkou ale v rýchlom čase sa uzmierili,bez konfliktov a tie decká stáli pri nom aj keď sa zachoval ako kretén,lebo celú dobu im klamal,to tam bolo troška nedomyslené. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Komedie? To bych ani neřekl. Ano, Vince Vaughn je komediální herec, ale tohle bylo jednoznačně drama s pár úsměvnými momenty. Nemůžeme ale hned film označovat za komedii. Delivery man je zejména v českém znění dobře koukatelný snímek, který celkem zabaví. Bohužel některých dlouhých nudných pasáží, pak film ztrácel na tempu a zábavnosti. 69% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Pôvodný kanadský snímok síce nepoznám, ale od komédii so slovenským/českým názvom Pozdrav zo Spermobanky by som teda čakal o niečo nekorektnejšiu zábavku ako nekonfliktnú komédiu o rodinných hodnotách. Na žáner komédie pomerne originálna zápletka o darcovi spermií je však spracovaná do skôr priemernej, ničím nevynikajúcej komédie akých sa už urodili tisícky. Humor je pomerne neškodný, netlačí sa na pílu, ale ani nerozosmieva každú minútu. Zaobstarávajú ho prevažne trefné hlášky Chrisa Pratta v úlohe otca. Nikdy neskĺzne do vyslovenej trápnosti, ale na druhej strane ani nikdy plnohodnotne nepobaví. Miesto smiechu je to skôr taký prehnane optimistický film. Nesie sa v takej až naivnej „good-feeling“ atmosfére, kde sa majú všetci radi a nakoniec všetko dobre dopadne, mávnutím prútika sa v závere vyrieši k spokojnosti všetkých takmer ako v rozprávke a všetci žijú šťastne až do .... ďalšieho darovanie spermií. Posledné minúty to s tou sentimentálnosťou až preháňajú. Každopádne musím uznať, že emócie v rámci žánru fungujú, film ničím neurazí, je ľudský a občas aj, ako sa hovorí, zahreje na srdci. Takýto námet by si však zaslúžil zaujímavejšie spracovanie ako len ďalšiu naivnú rodinnú hollywoodsku komédiu bez štipky originality (a tá sa veruže v niektorých scénach priam sama ponúkala!). Kto je navyknutý na podobné Vaughnové komédie, ktorých už natočil desiatky, ten pravdepodobne sklamaný nebude. Mňa to vyslovene neotravovalo, ale ani výrazne nezaujalo. Takýto neškodný priemer, raz vidieť a zabudnúť. Premrhaný potenciál však nemožno odoprieť. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, pamatuji si, zapomněl jsem detaily, prošumělo to mým mozkem bez toho, že by po sobě zanechalo něco pozitivního i negativního. Což je vlastně plus. Jako jednohubka se geniálním českým názvem chlubící film rozhodně neztratí. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Člověk čeká klasickou chlastací komedii (rozuměj komedii u které se dá v partě zachlastat) a dostane relativně vážný film v jehož podhoubí raší hodně zajímavé myšlenky. Nenechte se zmást trailery, které evidentně vsadily na tu osvědčenější cestu, jak film prodat. A selhaly. Jak ve způsobu prezentace filmu, tak i v nalákání lidí do kin. Jinak citlivé drama, které nabízí pár vtipných momentů, sympatické herce a skvělou atmosféru. Sežral jsem to v podstatě komplet. A poprvé po delší době by to snad chtělo i trošku delší stopáž, řada minipříběhů a linek vyzněla trošku nikam nebo v podstatě nebyla ukončena. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná záležitost než bych čekal, ale bylo to fajn. Hodně sentimentální, míň legrační.. ale fajn. lepší 3* ()

erased 

všechny recenze uživatele

Za idiotským českým názvem se překvapivě skrývá příjemná oddychová komedie. Nijak zvlášť sice nevyniká z řady Vaughnových rolí, ale zároveň (snad i díky do tématu očividně zapálenému autorovi) nespadá do nenápaditého průměru současných amerických komedií. A i když si téma vyloženě říká o adaptaci v rámci nějakého nekonečného sitcomu, i na takto omezeném prostoru se z něj podařilo vymáčknout maximum. Delivery Man je plný zarámování hodných hlášek a zároveň netlačí na pilu nucenými vtípky a spíš nutí k úsměvu - pocitově mu prostě bije srdce na správném místě. Co chtít víc? ()

Reklama

Reklama