Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak typické. Nejhezší postavu sejmou jako první a pak už to jede jako na drátkách, nuda, nelogičnost, kecy, předhazování Denise Richards před kameru (kdyby měla alespoň o deset kilo více, tak bych to i ocenil), neoriginálnost a hrozně hloupá maska vraha. Druhá (třetí?) vlna slasheru mě nechala naprosto chladným a tohle je přesně ukázka toho, proč. Nemá to napětí, atmosféru (pravda, u první vraždy to trochu bylo), z žánrového hlediska je to nudné. Pokud už, tak mě bavily převážně scény, které se zápletkou nebo žánrem neměly nic moc společného. Štestí, že se Jamie Blanks později polepšil. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byla opravdu jízda. Nový přírustek do rodiny vyvražďovacích hororů se opravdu povedl. Celkový průběh filmu sice nijak výrazně nenadchne a dokonce ani vrah se svou rádoby cool maskou není nijak výrazný, pokud jej srovnáme s vrahounem z Vřískotu, ale způsob vyřizování účtů tentokrát prudce vybočuje ze stereotypu, kdy oběť nějakou tu dobu prchá a schovává se, tady pachatel vše promyšleno, zná prostředí a nikdo nemá jedinou šanci pokusit se alespoň o něco co by se podobalo útěku - snad jen hned na začátku filmu... Též valentýnská přání jsou velice povedená a to ani nemluvím o dárcích, ale to čím film nejvíce překvapí je téměř dokonalý závěr plný zvratů. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl nějaký horor onálepkovat jako tuctový, Valentine je naprosto geniální příklad. Tenhle kousek je ve všech směrech tuctová a průměrná záležitost. Jasně dané a jasně využité základní zásady ,,teen-slasheru" , vše jde přesně podle kopíráku tohoto hororového subžánru - tajemný vrah, temná historie, parta mladých ,,krásných " teenagerů, atd.. Což je z jedné stránky dost nuda, protože takových filmů je na světě nehorázně moc a všechny jsou prakticky od začátku do konce jedno a to samé, na druhou stranu, zde to docela dobře funguje, film si drží tajemnou atmosféru, předvede pár solidních gore scén, ,,lekačky" šlapou..tak co by ne. Nebudu jmenovat a už vůbec ne přirovnávat klasiky z let 70. - 80.tých, ale když se ujmuly kusy jako Scream, Urban Legend, nebo I Know What You Did Last Summer, nevidím důvod, proč by Valentine měl být hodnocený hůř. Pro mě zlatá střední cesta, milionkrát ohrané téma, avšak stále funguje... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Slaboduchá a nenápaditá, avšak pomerne zábavná a svižná teenagerská horrorová jednohubka. Darmo, Vreskot je Vreskot a Jamie Blanks sa mu so svojím Valentine kvalitatívne ani nepriblížil, hoci mladé sexy slečny nezostávajú bez povšimnutia.:) Valentine je film, ktorý vám z hlavy takmer kompletne vyfučí tak za týždeň, ale môžem povedať, že pri jeho sledovaní som sa ani na minútku nenudil. Sám si nie som istý, čím presne to bolo, vzhľadom na to, že ani samotné vraždy za veľa nestáli, pravdepodobne tam zapracovali práve spomínané (mladé sexy) slečny. Od začiatku mi bolo jasné, že sa pozerám na vykrádačku všemožných známych slasherov, to som sa v podstate už ani nepozastavoval nad hneď niekoľkými pasážami, kedy ide logika spoľahlivo bokom. Celkom prekvapivo je film občas mierne napínavý (hudba Dona Davisa to zdatne dopĺňa), prirodzene o nejakej atmosfére ale nemôže byť reč. Tak neviem, neviem, toto určite nepatrí do kín, niekde na poličke vo videopožičovni je pre to pravé miesto, odtiaľ som si to vzal domov aj ja a... peňazí mi až tak ľúto nebolo, skôr mi bolo ľúto filmu, z toho dôvodu, že mal naviac, keby sa režisér lepšie vyvaroval klišé, sem-tam sa pozrel aj na scenár, ale predovšetkým keby išiel vlastnou cestou, a nie tou, ktorá je už pekných pár rokov vyšľapaná, mohlo to dopadnúť aj nadštandartne. Hmmm, toto vlastne platí pre väčšinu žánrových filmov z poslednej doby, tento aspoň nie je nudný (však Denise?). 2 a 1/2* ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vřískoty i vyvražďovačky mám rád, ale tohle se nepovedlo. Třeba jako Tajemství loňského léta. Zábavné to bylo, to jo, ale staršidelné ani napínavé ne. Místy a závěr HODNĚ nelogický a logičtěji řečeno - za vlasy přitažený. A jednotvárná hudba Dona Davise vše srážela ještě více dolů. Tím se konečně dostáváme k tomu, že dokonalé tělo Denise Richards tomuhle snímku už holt nepomůže. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Pri rozpočte 10 miliónov dolárov je to najlacnejší film, ktorý mal reklamu počas Superbowlu. (ladko)
  • V úvodu filmu jde jedna z hrdinek na večeři s Jasonem, což je odkaz na postavu z filmové série Pátek třináctého. (Ghostface2)
  • Katherine Heigl si neprečítala celý scenár predtým, ako prijala rolu. V jednom rozhovore sa priznala, že toto svoje rozhodnutie po videní finálneho zostrihu filmu oľutovala. (ladko)

Reklama

Reklama