Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný teenagerovský recyklát vezoucí se na Vřískotové vlně a nutící k úvahám, zda bylo těch patnáct minut slávy pro Dennis Richards opravdu tolik potřebných, aby kvůli nim vznikl celý film. Protože jinak vůbec nic jiného nenabízí - pokud si nelibujete ve vykonstruovaných scénářích, logických propastech a honbami za co nejvíce "šokujícími" závěry, které jsou však jen očividnou scénáristickou bezradností. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

O "hereckém talentu" Denise Richards je zbytečné cokoli psát, že ano, pánové?;) Valentine skutečně není žádný převratný kousek, ani ve svém žánru, za povšimnutí stojí snad jen hudba Dona Davise, dvorního skladatele Matrixu. Vzato kolem a kolem nebýt Denisky, neštěkl by po něm ani pes, ale za daných okolností...haf:)) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejedná se sice o výrazný přírůstek do žánru, ale alespoň je vrah celkem nápaditý (nevzpomenu si, kolik že je ve filmu vražd, ale dobře si vybavuji, že vrah užívá pokaždé jiný vražedný nástroj) a finále je také celkem povedené. Průměr, který neurazí, ani nenadchne... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vřískoty i vyvražďovačky mám rád, ale tohle se nepovedlo. Třeba jako Tajemství loňského léta. Zábavné to bylo, to jo, ale staršidelné ani napínavé ne. Místy a závěr HODNĚ nelogický a logičtěji řečeno - za vlasy přitažený. A jednotvárná hudba Dona Davise vše srážela ještě více dolů. Tím se konečně dostáváme k tomu, že dokonalé tělo Denise Richards tomuhle snímku už holt nepomůže. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stokrát vyzkoušený odvar z Vřískotu. Sice ochucený o Davida Boreanaze a překvapivě i dobrou pointu, ale kvůli nulové zajímavosti postav stěží poživatelný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dlho som si prial, aby to tým hajzlom z BEVERLY HILLS 902 10 niekto poriadne nandal, ale kto mohol tušiť, že z toho vylezie ako z chlpatej deky taká desivá nuda? Tuctová nuda, v ktorej za niečo (okrem ňadier) stojí snáď len robustný David "dobrý upír Angel" Boreanaz. ()

movie 

všechny recenze uživatele

k těm třem hvězdičkám jsem se musel hodně přemlouvat.Scénář spíše než k pořádné vyvražďovačce tihne k obyčejné detektivce a nechápu, proč ten vrah všem svým obětím vypínál vodu...? ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je přesně ten typ "horrorů", který prostě nesnáším!! Absolutní nuda, debilní scénář, vykozený playmates vedou debilní nudný rozhovory ... Nic jinýho se ve filmu neděje, jo vlastně teď jsem si vzpomněl, že se občas tak jednou za 15 minut objeví vrah v masce a černým obleku a během pár vteřin některou tu vykozenou krávu zabije. Veškerý záběry jsou však mimo kameru a gore = 0 (tím myslím NULA ...). zarytý fanda opravdových světových horrorů pak usíná nudou nebo kleje, na co že si to počkal do pozdních hodin nebo půjčil v dvd půjčovně... Občas přemýšlí, kdo by vlastně mohl být ten vrah, ale pak se většinou zamyslí tak hluboce, že nekouká na film, ale do blba ... "Do blba" jde pak celý tento naprosto nepovedený, trapný a ubohý slasher, který snad chtěl nějak reagovat na geniální Mihalkův My Bloody Valentine z roku 1981 ... A když jsem tomuto starému a cenzory zničenému malému kultu dal tradiční 3 *, kolik asi dám tomuto ? ... Nebetyčná blbina, která si hraje na horror... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Valentine se svezl na vlně teenagerských vyvražďovaček, kterou započaly série Vřískot, Tajemství loňského léta a Temná legenda. Horor pro patnáctileté dívky, které ocení pro ně zajímavé obsazení (David Boreanaz ze seriálů Angel a Sběratelé kostí nebo romantička Katherine Heigl z komedií Zbouchnutá nebo 27 šatů), pro mě osobně však byla nejvíc vítanou osobou Denise Richards v plavkách. Jinak šeď a nuda. Spíš dávám přednost nadupanému soundtracku od Dona Davise (Matrix), kde vystupují třeba Deftones, Marilyn Manson, Rob Zombie, Disturbed a v neposlední řadě i mimořádně atmosférický song "Breed" od dnes už neexistujících Snake River Conspiracy, který zazní při závěrečných titulcích. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatá válendýnko... Lehnout si na válendu, zívnout a usnout... Tak asi největší pointa nakonec byla v tom, že nám naše nová Nova promítla tuhle vyvařenou vyvražďovačku právě na Valentýna. No a to je asi tak celý... - - - P.S. Ještě bych málem zapoměl na opět fakabrózní šašský dablink - např. ta doslova masová scéna odchodu z večírku po výpadku el. proudu, kdy místo švitoření davu slyšíte kuňkání dvou tří hlasů v celém záběru - to je fuckt hotový >novácký< zážitek... :-( - - - - - (Poprvé viděno 14.2.2009 na tv Nova, komentář zde jako mnohý - 15.2.2009) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Úvod ze školního večírku v tělocvičně připomínající klasiky jako CARRIE či HRA NA VRAHA mě příjemně naladil, ale následovala jen průměrná vyvražďovačka, která zaujme maximálně tak vnadnými slečnami. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byla opravdu jízda. Nový přírustek do rodiny vyvražďovacích hororů se opravdu povedl. Celkový průběh filmu sice nijak výrazně nenadchne a dokonce ani vrah se svou rádoby cool maskou není nijak výrazný, pokud jej srovnáme s vrahounem z Vřískotu, ale způsob vyřizování účtů tentokrát prudce vybočuje ze stereotypu, kdy oběť nějakou tu dobu prchá a schovává se, tady pachatel vše promyšleno, zná prostředí a nikdo nemá jedinou šanci pokusit se alespoň o něco co by se podobalo útěku - snad jen hned na začátku filmu... Též valentýnská přání jsou velice povedená a to ani nemluvím o dárcích, ale to čím film nejvíce překvapí je téměř dokonalý závěr plný zvratů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To není nikdo schopný natočit slušnou teen vyvražďovačku bez těch otřepaných amerických klišé? Zřejmě ne. Vždyť v takových filmech jen stačí, aby dobře vyvinuté "krásky" ječely jako o život a hollywoodsky pohlední chlapci je chránili svými vypracovanými těly před útokem vraždícího psychopata. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný teenagerský horor. Má celkom dobrý príbeh o skupine mladých žien z vyšších miest spoločenského rebríčka, ktoré sú už od detstva namyslené, ale to sa im teraz vypomstí, pretože ich po jednej začal likvidovať neznámy vrah, ktorého pravdepodobne poznajú už od detstva a tak sa snažia prísť na to, kto je vrahom skôr, než bude neskoro. Spracovanie nie je zlé, síce dej ja maximálne priamočiary, prakticky celý čas sa striedajú len dva typy scén, naháňačka a následná likvidácia vrahom a nejaký ten rozhovor žien o tom, kto môže byť vrahom, prípadne ich typické reči, takže tu ani nemá čo prekvapiť a dej ani výraznejšie negraduje, film sa takmer celý čas drží na tej istej úrovni, ale dá sa na to bez problémov pozerať, film je svižný a v rámci možností aj zábavný. Samotných scén s vrahom je tu pomerne dosť a sú aj celkom slušné. V takýchto teenagerských slasheroch sa samozrejme žiadne zázraky čakať nedajú a to po krvavej a ani obsahovej stránke, ale aj tak sú úmrtia celkom zaujímavé a tie rôzne naháňačky a ukrývačky pred vrahom celkom zábavné. Najzaujímavejšia je asi celá situácia pri saune alebo aj úvod v márnici. Herecké obsadenie je plné známych tvárí, je tu len jedna výraznejšia mužská postava, David Boreanaz, inak sú to hlavne samé ženy ako Marley Shelton, Denise Richards alebo aj Katherine Heigl. Réžia a technická stránka sú pre film tohto typu úplne ideálne. Toto je presne taký typický predstaviteľ svojho typu filmu, ktorému ani nedokážem dať iné hodnotenie. Stále je to dostatočne svižné a zábavné, takže na ten lepší priemer to bez problémov stačí, ale zároveň je to až moc teenagerské a priamočiare na to, aby som dal viac. Podobný prípad ako napríklad aj Tajomstvo minulého leta, ktoré síce malo lepší dej, ale horšie scény s vrahom. Objektívna kvalita filmu- 54%, film sa páči mne na 57%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tk koukám že kdysi carpenter založil černouhelné doly, neb z jeho vyvražďovačské klasiky stále někdo těží. Ovšem v případě Valentinu to budou dost chybí horníci, neb příliš nenakutali. Jediné co se změnilo je maska zabijáka, jež od Vřískotu s protáhlou spodní čelistí trochu polidštěla. Ale narozdíl od ostatních Valentinu podobných filmů, tady zcela postrádám napětí, originalitu dějové zápletky, rozuzlení samotné. Vraždící scény byly asi stejně originální jako velorex mezi sporťáky před hotelem Pupp. Možná až stupidní postupy při jejich realizaci naprosto do prachu zašlapali veškerou napínavost. Po herecké stránce kterou nehodlám více komentovat je film na stejné úrovni se scénářem. Líbil se mi nápad s krví z nosu, jež dělala zabijáka alespoň originálním a docela i scéna v té sauně či co to bylo. Horor na stejné úrovni s dvojkou Tajemství loňského léta jež vás postraší leda svou lehkomyslností (sem se taktně vyhnul slovu přiblblost). ()

Reklama

Reklama