Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 293)

HAL 

všechny recenze uživatele

Všechno co jsem kdy nesnášel na plytkých Disneyovkách v koncentrované podobě, velice povedenému Na Vlásku to nesahá ani po sobí hovno u nohou. Nejen ale že je to zoufale debilní, s nulovým nadhledem, a plné patetických otravných muzikálových písniček které vyhřezly někde z padesátek, roztomilých žvatlajících příšerek, vykrádání nápadů, a celkově nudného primitivismu. Já hlavně absolutně nepochopím jak tohle může kdokoli považovat za dobrý a fungující film. Bez ohledu na mé subjektivní antipatie - čistě objektivně z hlediska výstavby příběhu a pravidel pohádkového žánru. Není tu žádný smysluplný příběh, komplet všechno je tu dílem neporozumění mezi postavami a dílem náhody, není tu žádné směřování ke šťastnému konci - protože všichni jsou tu takřka dokonale happy už na začátku, v průběhu, i na konci, nezmění se tu vůbec nic, i smrt je tu podaná tak mazlivě že by i dvouleté šklebany rozesmála. Jediný náznak jakkoli záporné postavy a skutečně fungující zápletky, nějakého dramatu se kterým se musí hrdinové porvat, se tu objeví po hodině a čtvrt, a to jen na pár vteřin a naprosto retardovaným způsobem. A i ta oscarová písnička - ve filmu funguje, ale přímo tam z ní čiší jak brutální je to kalkul, vysoustružený z dekád Disneyovského vyrábění jímavých songů. Vedle tohoto je i Miley Cyrus avantgardní umělkyně. Seriously, sice řemeslné kvality to má nezpochybnitelné, vizuálně paráda, je to zručný továrenský produkt, ale teď v tuhle chvíli mám chuť dát tomu skoro "odpad". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľadové kráľovstvo je celkom slušný animák, len škoda, že nevyužil svoj potenciál. Príbeh síce zaujal v podobnej miere ako v rozprávke Na vlásku (2010), ale nebol tak roztomilý ani očarujúci. Bolo tu omnoho menej humorných miest a vtipných scénok na pobavenie. Mám dojem, že v tomto smere sa dostatočne nevyužil potenciál milého snehuliačika Olafa (veľká škoda, že nedostal viac priestoru) a sobíka Svena, animák tak mohol byť humornejší, menej vážny a pre deti tak rozhodne viac zaujímavejší. 75/100 ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

O tři roky starší "Tangled" je sice výtvarně znatelně odpudivější, ale jinak vcelku podařený film. Naopak "Frozen" jednak nemá úroveň, jednak v žádné fázi nedává smysl. Nevkus korunuje Absolonová v českém dabingu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Recyklace skvělých animací z Tangled, a bohužel to občas vypadalo, že i postav, ale naštěstí ne. Řekněme si to upřímně, Tangled bylo ve všech ohledech lepší, ALE, naštěstí pro Frozen, v některých ne o moc. Mně tu nejvíc chyběla vtipnější zvářata, lepší příběh a některé zpívané scény působily jak vata. K pozitivům patřila skvělá mimika, asi nejlepší postava Anny s dobře padnoucím hlasem Kristen Bell, plno povedených vtípků a zkraje hezky rozjetý dobrodružný příběh. To jsou věci, kvůli kterým bych si to v budoucnu pustil znovu; kvůli ději opravdu ne. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor ** | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Téměř stejně dobré jako Tangled (Na vlásku), v podstatě i hodně vizuálně podobné. A oproti Tangled mi tady dokonce konec nepřišel tak tuctový, právě naopak byl trošku i nepředvídatelný (například to, jakým způsobem je Anna zachráněna atd.) Andersenovu pohádku bohužel pořádně neznám, takže nemůžu nijak srovnat, ale tohle zpracování se mi dost líbilo a myslím, že kouzlo celého příběhu obzvlášť ocení právě děti. Když to srovnám s Rise of the Guardians (Legendární parta), což je film s podobnou tématikou, který se promítal předchozí rok, je tenhle příběh mnohem hezčí a mnohem lépe zpracovaný. Nakonec se mi dokonce líbila i písnička Let It Go, na kterou jsem na Youtube narazila už předtím a nejdřív mě moc nezaujala, ale po zhlédnutí filmu mám docela chuť si ji pustit znovu. ~(4,3)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Překrásný vizuál a neobvyklé pojetí, ve kterém jde hlavně o sesterskou lásku, ne tu romantickou (scénář napsala žena a je to vidět). Jinak... meh. V Ledovém království vlastně všechno funguje, jak má: máme tu neskutečně sympatické postavy, hlášky, roztomilá zvířátka a Disneyovský message "buď tím, kým chceš být". Ale ke stoprocentnímu zážitku to nestačí. Na vlásku (Tangled) měl to cosi magického navíc, co jsem si zamilovala. Frozen je jen hodně fajn. Co tvůrcům neodpustím, to jsou nelogičnosti ve scénáři, které se kumulují hlavně ke konci filmu (ano, mluvím hlavně o onom dějovém twistu). 70 % ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru je Frozen hodné slabých 3*. Prečo? Príliš veľa pesničiek ale okrem toho sa mi ani nepáčili aj keď boli v originále. Jedna celkom ušla (áno tá čo bola na youtube vo viacerých jazykoch) od Olafa som čakala viac vtipu a všeobecne som čakala toho oveľa viac. Za celý čas som sa skoro vôbec nezasmiala. Bohužiaľ, Frozen ma sklamalo. Normálne mi je to ľúto, pretože som sa na to strašne tešila. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať Ľadové kráľovstvo zrovna vtedy, keď ste chorý nie je zrovna dvakrát dobrý nápad. Pohľad na Annu, ako sa v šatičkách s výstrihom gúľa dole svahom po snehu a skončí v ľadovom potoku, je ako si dať v tomto stave studenú sprchu. Milá a vkusná rozprávka, čo nie je vôbec maličkosť, ale pri ktorej som vážne nedokázal určiť tie jej aspekty, vďaka ktorým by výraznejšie vyčnievala nad priemerom, resp. konkurenciou. Sob ani snehuliak mi navyše nepripadali bohvieako roztomilí a vtipní. Sestry boli napísané aj stvárnené v animačnom štúdiu super. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spolukomentátory. Zde o "normální" postavu nezavadíte. Sledujeme příběh karikatur v panoptiku. Každá postavička je napsána tak, aby plnila své poslání a účel a žádná se nijak a nikam nevyvíjí, což ovšem v pohádce pro malé holčičky nemusí být až tolik škodné a soudě dle počtu prodaných povlečení na postýlku s motivem Frozen to bylo ku prospěchu. Já osobně jsem opakem fanouška tohoto žánru, přesto jsem vyloženě netrpěl. Příběh je dostatečně svižný, písně jsou návykové a asi 2x se mi podařilo usmát se. Navíc v celém animáku převládá moje nejoblíbenější barva - bílá, takže na rozdíl od hnutí za svatého Floyda, jsem s tím neměl problém. Navíc nejednoho zdravě xenofobního diváka potěší fakt, že se zde nemusíte koukat na opičky. 3D je kupodivu docela dobré. [70 %] ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se těšil na tento animovaný film na bázi kultovní pohádky Na vlásku a bohužel výsledek nedopadl tak, jak jsem očekával. Ledově suchý příběh s necharismatickými a na oko nepříliš sympatickými postavami, tedy krom sněhuláka Olafa a soba Svena, kteří drželi celý film v lehkém, pozitivním nadprůměru. Také prolínání mluveného slova s "muzikální pasáží" bylo v jistých chvílích do oka i ucha bijící. Krásný a líbezný kult Na vlásku zůstává nepokořen. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si pomoci, nepřišlo mi to dobré. Snaha být originální a přijít s něčím novým, stokrát neviděným, je jistě ocenitelná, ale když z toho vyleze příběh tohoto typu, tak člověk vzpomíná na Sněhurku a Popelku a říká si, co jim chybělo. S tím zpíváním se už u Disneyho utrhli ze řetězu, je to skoro více muzikál než pohádka. A jako koruna tomu všemu takový malý Frozen-klon Jar Jara ze SW sněhulák Olaf, který mi tedy většinu času spíš lezl na nervy než že by mne bavil. Proti vizuálu se samozřejmě nedá říci ani b, ale je to tedy zoufale málo... 50% ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Kromě "Let It Go" nemá animák moc co nabídnout a působí citově chladným dojmem. Vtipné to ani není a kvůli tomu scénáři jsem občas "cuz like" trpěl. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Disneyho standard. Já ty animáky, ve kterých se víc zpívá, než mluví, zrovna moc nemusím. Ovšem písničky nutno říci chytlavé, pár vtípků dobrých, proti animaci nic nemám - tak proč ne? :) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám slabost pro animáky a anžto tvůrci Na vlásku a Raubíře Ralfa vypustili do oběhu nový skvost, musel jsem ho vidět. Na můj vkus až příliš uzpívaná pohádka, ale jinak se mi moc líbila. Spousta nových roztomilých postaviček a nádherně zpracovaná animace. Sněhulák Olaf je prostě dokonalý. Jinak ohraná zápletka a boj dobra se zlem. Nic nového pod sluncem, ale jak říkám, alespoň jste si jistí, že to dopadne dobře. 90% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Slušně rozehraný příběh, který však záhy začne klopýtat a zapadat do závějí písniček, popěvků a zpívání. Po půlhodině už je to natolik otravné a únavné, že jsem přestával v nímat děj a místo, abych si užíval, začal jsem se děsit chvíle, kdy zase někdo začne něco zpívat. Naštěstí se to po půlce začne pomalu lámat, zpívání ustoupí příběhu, humoru a akci, která mě opět dokázala vtáhnout do děje, takže jsem si nakonec mohl Ledové království také užít. Zejména když je tu akční zrzavá princezna s dobrým srdcem. A kdyby existovala verze bez písniček, bylo by to za 5* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Velice silnější čtyři, na mně až moc zpívání, takže kdyby se jedna nebo dvě písničky ubraly, mohlo být pět. Však příběh jako takový, je na animovanou pohádkou až nezvykle propracovaný a napínavý, ano napínavý ten útok na Elsu by se dal srovnat s akčním filmem. Ke konci to dokonce vygradovalo do takové míry, že sem, až žasl čeho sou tvůrci schopni, za tohle fakt bravo. Co také stojí za pozornost je propojení světů, ať už jde o Tarzana, Na vlásku, Princezna a žabák a mnoha dalších. A nejlepší vtip byl asi ten, jak oživlý kámen zjistil že má ledvinové kameny. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama