Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadalo v dobách, kdy se královští rodiče nemohli poradit s internetem, a tak vychovali ze svých dcer labilní a sebedestruktivní asociály. Stejně jako jiní hodnotící jsem rád za lehký odklon od standardních příběhových archetypů (byť jich ve snímku ještě na tři trakaře zbývá), vše ale pohnojil závěrečný veleobjev. Příště méně písniček! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Dabing 8/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Animace 9/10/// PLUS: nádherná animace, pěkně si tvůrci pohráli s ledem a sněhem, muzikálová čísla mě příjemně překvapila a bavila, soundtrack, i když hodně moderní mě bavil, sob i sněhulák mají ještě větší potenciál MÍNUS: jednoduchý a až moc pohádkový příběh, čekal bych, že to bude ještě humornější./// Shrnutí: Čekal jsem opravdu hodně, takže ve výsledku moje očekávání nebylo překonáno. Přesto se podle mě jedná o velice povedený, milí, zábavný a pěkný animák. Který přesto že se nesnaží za každou cenu překvapovat něčím novým, tak se mu to občas i nenuceně daří (prostředí, sob, sněhulák). Chybí mi tu víc odkazů pro starší publikum (tak jak to běžně animáky umí), nicméně technická stránka vám to do jisté míry vynahradí. A jsem zvědav i na český dabing, originál je výborný (potěší trollové a Kristen Bell)./// Celkem 80%/// ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poté, co snímek sleduji s dcerkou cirka dvakrát denně, nemůžu jinak, než si za a) pořád zpívat: "najednouu, najednouuuuu..." a za b) už jen kvůli ní musím dát pět hvězd. Za sebe mohu říct, že až na to neustálé zpívání je to vlastně docela koukatelné a humorné. A také jistě každý ocení, že je to trochu jiné, než ostatní pohádková produkce jdoucí do bezvědomí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz to tu bolo viac krat spomenute, ze tento film si bude chciet ziskat tu skupinu spokojnych divakov, ktori boli spokojni aj s animakom NA VLASKU / TANGLED (2010) a musim uznat, ze si ma tvorcovia opät ziskali. Je to podobne krasne, humorni su tam tentokrat snehuliak Olaf a sob Sven, takze o zabavu je postarane. Ladova animacia s polarnou ziarou v prevedeni 3D, co viac si mozem priat, len trosku menej piesni a bolo by to na 5 hviezdiciek. __________ (Videl v nemeckom 3D kine 10.12.2013). ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Disney sa vracia ku koreňom a na pozície, ktoré mu v minulosti právom patrili, z čoho mám veľkú radosť. Keď som dostal v Tangled svoj osobný animovaný klenot, ešte som netušil, že sa to za pomerne krátky čas podarí aj inej Disneyovke. A to aj navzdory tomu, že Frozen je predsa len iná kategória dokonalosti. Niekedy vám stačí jeden pohľad a viete to. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Každá vločka, která ve filmu spadne, je jedinečná, díky speciálnímu generátoru, který dokázal vyrobit 2 000 různých tvarů. (Reesam)
  • Část tvůrčího týmemu odcestovala do Norska, aby zde všichni nasákli místní atmosférou, prohlédli si architekturu, prozkoumali místní kulturu a mýty a inspirovali se prostředím pro vytvoření svého fiktivního království Arendelle. Na cestách auty, vlaky a loděmi navštívili pevnosti, hrady, skanzeny, katedrály, fjordy a ledovce. Například kvůli cenným poznatkům pro tvorbu hradu v Arendelle navštívili středověký hrad Akershus v Oslo a královský palác Stiftsgarden v Trondheimu - jednu z největších dřevěných budov ve Skandinávii, jejíž stavba stála v roce 1778 téměř 9 milionů liber. Vypravili se i na lodní výlet po Geirangerfjordu a Sognefjordu, který je se svými 205 kilometry nejdelším norským fjordem (a třetím nejdelším na světě). Fjordy jsou velice známým turistickým lákadlem norské krajiny. Geirangerfjord a Nærøyfjord jsou dokonce na seznamu světového dědictví UNESCO. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • V závěrečných titulcích se můžeme dočíst, že názory Kristoffa (Jonathan Groff), že všichni lidé jedí své vlastní šušně, jsou výhradně jeho vlastními názory a nereflektují nezbytně názory společnosti Walt Disney nebo tvůrců filmu. (džanik)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama