Reklama

Reklama

Pandy

(studentský film)
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Slovensko / Česko, 2013, 11 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Z evoluční hry o životaschopné potomstvo vypadávají druhy, které o svém údělu přejatém od předků značně pochybují. V současném koloběhu světa si největší prostor začalo nárokovat lidstvo, aniž by se příliš trápilo následky svého jednání. Film „Pandy" zachycuje hru o život černobílého zvířátka vystaveného chamtivým a voyeuristickým choutkám lidí, které jdou ruku v ruce s lidskou představou o ochraně zvířat a pestrosti zvířecích druhů. Samozvaní ochránci se snaží postrčit přírodu „správným" směrem a pandám zajistit budoucnost na zemi, přestože ony samy o to možná nestojí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* na serveru Aniont jsem si našel tento oceňovaný vtipný kraťas ze slovenských končin, i když s poněkud exotickým zvířátkem. Věřím, že ochráncům přírody se film nemusí líbit, ale s nadhledem paroduje lidské touhy o ovládnutí všeho i bez toho, abychom se to snažili pochopit. Prostě metafora, kterou nelze brát vážně, ale možná přinutí k přemýšlení. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ubírám jednu hvězdičku, protože mi nesedí logika, na které tvůrci stavěli - že co lidé dělají, musí být nesprávné. Návštěvníci zoo nemusí být zblbnutý dav. Zvířata v zoo nemusí být chudáci. Připadne mi, jako by tvůrci filmu byli fascinováni sebemrskačstvím. ■ P.S. Jako alegorie ok, ale evolučního hlediska nemá logiku, aby se živočichu bez ocasu vytvořil ocas jako má potkan. Takový ocas musí na něco sloužit. Může být chápavý, může se jím udržovat rovnováha, může upadnout v případě hrozícího nebezpečí. Nicméně návrat k něčemu, co bylo v průběhu vývoje ztraceno, je vždy velký problém (až nemožné). Než se toho dosáhne, je třeba mnoho mezistupňů a všechny musí být pro nositele výhodné. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Agresívna protovízia evolúcie konzumu, ktorá sa vysmieva agitujúcim aktivistom a hnutiam, snažiacim sa o spásu uprostred modernej "civilizácie". Vizárov úchvatný audiovizuálny počin-kríženec zatienil nasledujúcu projekciu Fair Play niekoľkonásobne. 90% P.S.: Tunajšie hodnotenie ma milo prekvapilo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší studentský film, jaký jsem kdy viděl. Animace je vedena v lehce agresivním (průbojném) duchu, téma má šťávu a díky citátu Darwina vybídne i k menšímu zamyšlení. Snímeček působí ostře a neotřele, oplývá několika originálními nápady a nefalšovaně vtipnými momenty... 9/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Za odkaz zaprodám duši EDIT 16. 3. 2014: Duše úspěšně zaprodána, novým vlastníkem je DaviD3141! Pandy... Kašlete na pandy, tady vystupuje i lachtan (byť cvičený)! A ani oploutvené vzezření všehomíra není jediná zábavná věc, těch je v pandách narváno neskutečné množství, mnohokrát jsem se totiž dost upřímně zasmál, některé vizuální vtípky mi totiž neskutečně sedli do noty (osvalený delfín atd.). Jasně, není to bez chyby, ukazatel energie mi přišel zbytečně doslovný a otravný a animace samotná je trochu moc klasická a postrádal jsem tam nějakou originalitu, kterou by se vyjadřoval jen styl autorův, ale... Na to kašle pes. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Autor Matúš Vizár týmto dielom obhajoval svoju bakalársku prácu. Film nemal úplne dokončený a takmer nespravil štátnu skúšku. (vander19)

Reklama

Reklama