Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 17
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Videa (70)

Trailer 17

Recenze (1 519)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Než žánrová revolta je to spíše chirurgicky přesná analýza, která klasickou detektivku ředí metafyzickým přesahem a zručně vodí diváka za nos; což úspěšně platí pro devadesátý pátý rok, události nového milénia už jedou na zažitých principech. Mí praví detektivové i nadále plavou proti proudu baltimorské špíny. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Very najs. Serialy nepozeram, pretoze je to podla mna strata casu, Ale toto je evidentne spicka. Vyborna atmosfera, fantasticki herci, paradna rezia. Stale by som vsak bol nadsenejsi keby to bolo spravene ako trojhodinovy film bez hromady zbytocnych odbociek a lepsim tempom. Takto si namiesto dalsej serie radsej kuknem desiatykrat zodiaca alebo patdesiatykrat LA confidental, co su u mna OMNOHO silnejsie zazitky. Serialovych 10/10. Realne nejakych 7-8 ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

True Detective si svou hutnou atmosférou a vykreslenými charaktery dává Hannibala k snídani, obědu i večeři. Neskutečná lahůdka, od které se nedají odtrhnout oči a nervy jsou tak našponované, že by se na ně dalo hrát. Pokud bude Cary Fukunaga točit "It", tak do kina jedině s plínkami. Tenhle seriál bych doporučil tvůrcům The Following, aby si nastudovali jak se pracuje s atmosférou a napětím. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianská sezóna: Aneb kterak si existenciální detektivka à la Dürrenmatt jižansky (a díky Rustymu nihilisticky a díky Martymu pokrytecky) potykala se severským přesahovým thrillerem à la Larsson v esenci jižanského noiru. Výsledkem čehož vznikla (nad)žánrovka s neopakovatelným genius loci, která je velmi existenciální, velmi symbolická, velmi nedoslovně pracující s nevyřčeným mezi řádky, velmi pochmurná, velmi podprahově znepokojivá, velmi narativně mozaiková a především velmi (ale opravdu velmi) dobrá. Arkansaská sezóna: Po koncepčně odvážně jiné (jakkoli ve výsledku ne zcela zdařilé) druhé řadě, se třetí "srabácky" navrací ke všemu, co fungovalo poprvé. A funguje to znovu. Opět tedy jde o hutnou a znepokojivou atmosférou kypící filmařský majstrštyk, kde žánrová zápletka je na druhé koleji a slouží čistě jako katalyzátor pro zevrubnou charakterovou studii nejednoznačných rozháraných živoucích postav napříč časem. Obsazením, výkony, kamerou, výpravou, přehledností navzdory třem časovým liniím... To vše je hodno jedné z vlajkových lodí současné quality TV. Problémová, ovšem pořádně, je pouze linie ze současnosti, která díky papírem šustícím hrátkám s problematickou pamětí slouží čistě jako vějička připravující si půdu pro dílčí i finální (ne)odhalení. A co hůře, v posledních epizodách se z ní stává stěžejní linie. Dojmům neprospívá, že se tvůrci neustále snaží jakože tajemně naznačovat "jen počkejte, vy uvidíte". Přitom pozornému divákovi bude záhy jasné k čemu to směřuje. V žánrově čisté kriminálce, kde případ a jeho (ne)rozuzlení hrají prim, by to na ploše několika mála epizod snad i obstálo. Nikoli však jako spojující linka osmihodinového filmu "o charakterech a vztazích", kterým se i třetí řada snaží být. PS: I HBO samotné s mlžením skrze anotaci "děsivý případ vraždy dětí" na hru tvůrců přistoupilo. Přitom je to na úrovni tvrzení, že Sparta vyhrála, ale když se podíváte na výsledky, tak zjistíte, že nejenže Sparta nehrála, ale zápas navíc skončil remízou. | S1: 5/5 | S3: 3/5 | ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Season 1 - Představte si Zodiaca, akorát lépe dávkovaného. Máte? Good. Teď nahraďte hlavní role Woody Harrelsonem a Matthew McConaugheyem, kteří se za poslední dva roky vypracovali mezi nejlepší herce své generace. Hotovo? Ok, teď si vzpomeňte na první shlédnutí Se7en - já vím, síla, že? Pokračujeme, vybavte si, jak HBO vládne posledních pět - deset let obrazovkám, přidejte k tomu jména jako Nic Pizzolatto (The Killing) a Cary Fukunaga (Jane Eyre). Fajn, takže teď, když víme, na čem jsme, si tohle celé naroubujte na jeden případ, roztažený do tří časových linií odehrávajících se během 17 let, všech vyprávěných současně. Ano, přesně tak. Tak co tu ještě chcete? 9/10 Season 2 - Úvod: Jiné. Civilnější. Špinavější. Čekal jsem to a vy byste měli taky, silnej háček tam ale zůstal, perfektní herci zůstali, skvělá režie taktéž a úvodní znělka je tentokrát ještě o fous zajímavější - takže jo, HBO kraluje dál. Čekání bude strašlivé. Řada: Jako celek uspokojivé, s výbornými charaktery a výraznou a přesto rozličnou režií. V jednotlivých částech však vládla nepřehlednost, prapodivné dialogy a časté opakování prázdných rozhovorů o ničem, které pokaždé vyplynuly do ztracena. Jsem tedy na vážkách, jak to nakonec hodnotit. Jisté je jedno, bylo to jiné, bylo to skutečně jiné a v něčem možná i lepší, jak season 1. V něčem ale bohužel podstatně horší. Prozatím 6-7/10. ()

Galerie (693)

Zajímavosti (65)

  • V jednom díle jsou vidět pípající hodinky Rustyho Cohlea (Matthew McConaughey). Jsou to však plně mechanické hodinky Seiko bez digitálních komponentů, tudíž by pípat neměly. (jerry12)
  • Název seriálu odkazuje se špetkou ironie ke stejnojmennému americkému časopisu s brakovými detektivními příběhy, který vycházel v letech 1924 až 1995. (KlonyIlony)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama