Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 11
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 518)

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Utrpěl jsem tři díly, u nichž jsem si nudou kompletně vytahal bordel z pupku, tyčinkou perfektně vyčistil ušní maz, ukousal nehet na prostředníku do krve a vytrhal chlupy z nosu, přičemž jsem to prokládal čtením místních výblitků a nevěřícně kroutil hlavou. Ano, atmosféru to má temnou, jako když si zhasnete na hajzlu. Na kameře je hnědožlutý filtr a do toho pološera a depresivna se dva, byť herecky skvělí, opravdoví detektivové, všemožně jednoho snaží uspat rozebíráním svých rodinných vazeb, niterních pocitů, psychických traumat a žvanění s divnými existencemi. Najít v tom avízovaného masového vraha, to abyste si vzali lupu! Nehodlám hodnotit po třech dílech, ale je to ultranudná, umorousaná, pomatená sračka, u níž potěšila pouze masturbacehodna nahota Dadariovic Saši. Přeji všem těm podivným nadhodnocovačům s čistými pupky, aby u toho pošli nudou a ani v posledním díle žádného masouna nechytli. Já už u toho nebudu! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Opravdu jsem přesvědčenej, že tohle je naprostý mistrovský dílo. Inspirace Sedm a všechna akademické scenáristické poučky jsou převedeny v mistrovsky rozepsanou látku, kdy je radost sledovat nejen vytrvalou konfrontaci dvou protichůdných charakterů, ale i to, jak je jejich rozdílné posedlosti vedou po téže dráze vstříc zatracení i rozhřešení. Dokonale využité kulisy Louisiany, jíž po téhle sérii asi nestoupne turistický ruch, a samozřejmě oba urputně hrající tahouni. Hlavně je tu ale cítit geniální ruka režiséra, jenž dokonale ví, kdy nasadit zpomalovačku, kdy dlouhý záběr, kdy boží oko a kdy intimní pohled přes záda - s každou scénou pracuje precizně, během pár vteřin dokáže vtisknout dané pasáži kýžené vyznění, náladu, další významy. Fakt masterpiece. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po atmosferickém intru nás tvůrci okamžitě vtáhnou do špinavého světa vražd. Rukopis Caryho Fukunagy (Sin Nombre, Jana Eyrová) je v pilotním dílu značně čitelný a dotváří hutnou atmosféru. Pomalé tempo seriálu svědčí a obě herecké hvězdy bravurně rozehrávají své party. Woody Harrelson v roli vesnického balíka sice zatím lehce zaostává za filozofujícím depresivním podivínem Matthewa McConaugheyho, ale to je dáno i tím, že McConaughey, momentálně se nacházející ve své životní herecké formě, dostal o trochu vděčnější roli. Pilot - 90% 2. díl za mnou a už se dostavila těžká závislost. Já chci víc! --- A je vymalováno, po osmi dílech je nejlepší letošní seriál u konce, ale diskuze o něm se budou vést ještě hodně dlouho. Kdo by čekal, že tahle vymazlená depresivní záležitost spojí všechny seriálové konspirátory, kteří si budou týdny lámat hlavu i nad těmi nejmenšími detaily, které jim tvůrci naservírovali, aby tak diváka zcela vtáhli do dění. Po osm dílů jsme spekulovali, hráli si na detektivy, ale i přesto není True Detective jen o řešení velkého a temného případu. Psychologie postav je dalším velkým lákadlem. Především pak postava Rusta Cohlea v podání famózního Matthewa McConaugheyho (který letos k tomu Oscarovi prostě musí přidat i Emmy a Zlatý glóbus). Takhle brilantně napsanou a parádně zahranou postavu nenajdete asi v žádném jiném seriálu či filmu. 1. série - 100% "Time is a flat circle." --- Po skvělé první sérii přišlo velké zklamání. Po celou druhou řadu mi byly postavy v podstatě ukradené, navíc se zejména ke konci chovaly dost nelogicky. Řeči o tom, že srovnávat tyto dvě série je nesmysl, neberu, pořád to píše stejný člověk a má to stejný název. Jiný příběh a nové postavy na tomto faktu nic nezmění. Zatímco u první řady měly všechny ty monology i dialogy skutečnou hloubku, tady si na nějakou hlubokomyslnost jen hrají a jsou to jen prázdné kecy. Herci mě až na Colina Farrella nikterak neoslnili, celé mi to připadalo nudné, předvídatelné a navíc neoriginální. Kdo tvrdí opak, moc toho nakoukáno asi nemá. Po tom nudném průběhu mi hlava nebere, k čemu bylo potřeba tak dlouhé finále, které mi už bohužel místy připadalo k smíchu. 2. série - 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

V současné době, kdy končí seriály, které jsem v uplynulých letech (od roku 2004, kdy vznikli Ztraceni), sledoval, se snažím dívat se okolo na nové trendy a i přes svůj omezený volný čas zůstat v obraze - jako zde. Byly doby, kdy HBO nemělo ve výrobě seriálů konkurenci, po nástupu Showtimeu ustoupilo do pozadí (hlavně díky svému stále omílanému stylu "kozy a krev") a teď to vypadá, že se zase vrací.... Tenhle seriál je vysoce nadprůměrný, ale já se k superlativům přidat nemůžu, protože to, co zobrazuje, už tady bylo mnohokrát (sériový vrah, temnota, typizovaní vyšetřovatelé, specifický americký stát). Musím zkrátka přihlédnout minimálně k tomu, že všechna tato témata obsahuje mnohokrát lepší DEXTER a já prostě nemůžu jinak. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Než žánrová revolta je to spíše chirurgicky přesná analýza, která klasickou detektivku ředí metafyzickým přesahem a zručně vodí diváka za nos; což úspěšně platí pro devadesátý pátý rok, události nového milénia už jedou na zažitých principech. Mí praví detektivové i nadále plavou proti proudu baltimorské špíny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po hodně dlouhé době se mi stalo, že jsem si seriál vysloveně užil. Stačila jedna série, abych si uvědomil, že nad příběhy se stále dá dumat...a to i přesto, že vlastně podstatnou část toho příběhu Vám tvůrci nemají problém sdělit hned na samotném začátku. Temný případ ale vládne příběhem a jeho atmosférou. Ačkoliv se na první pohled zdá samotný příběh vcelku klasickou zápletkou, jeho vyprávění je tak dokonalé, že se mi ihned zarylo do paměti. A nejenom právě díky samotnému příběhu, ale, a to především, díky hlavním rolím, které naprosto dokonale předvedl Matthew McConaughey a Woody Harrelson. Líp jsem je snad hrát ještě ani neviděl. Každopádně právě díky ním se z tohoto seriálu stal jeden z nejintenzivnějších seriálových zážitků, co jsem kdy zažil. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.Séria_ Režisér Cary Fukunaga sa vie svojou pochmúrnou atmosférou úžasne predať, plusom herecké výkony, po prvej časti moc spokojný... /80%/ ____ 2.Séria má výborných hercov ako je Farrell, McAdams, Vaughn, či dokonca Taylor Kitch čo to dá ale na druhú stranu zas príšerných priemerných režisérov na čele s Justinom Linom. Tam to teda trpí rapídne, detektívny príbeh prevažne vyznie tak polovičato, nežistne skoro až sucho, grády tomu dodá len spomínané herecké obsadenie. Nie-happyend záver to dáva až nečakane dosť dole, tam to dosť škodí. Sklamanie. /65%/ ___   ___4.Séria_Nočná krajina__ Normálne že prúser, kde je snaha o navodenie nejakej tajomnej indiánskej mysterióznej atmosféry ale ide to ale že úplne vedľa. Priam otravná zlátanina pri danom obsadení a aj prevedení. Bieda. Pre koho vôbec tieto bláboli vôbec točia. /35%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mravní imperativ ve mně a hvězdné nebe nade mnou. Zpola ultimátní dialektická existenční detektivka (cca do 5. dílu), následně procedurální metafyzický thriller / horor, odkazující až někam k tradici povídkářských bláznů 19. a počátku 20. století. Závěr je jako bromance podle Immanuela Kanta. Celkově jeden z nejzajímavějších projektů v dějinách bedny, který trochu trpí nevyrovnaností scénáře, ale zarovnává to dokonalou režií, výpravou a hereckými výkony. Pokud existuje důsledná a smysluplná protiváha scandinoir, je to True Detective. Však taky "severské" kombinatoriky řádně vyškolil z přímočarosti. [90%] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně kvalitní, ale i dost přeceňovaný seriál. V mnohém klasická HBO prudukce (tempo, důraz na filmovost, kvalitní herci, opening title sq.), současně jeden malý podvod na diváka. Práce s očekáváním budovaná vyprávěním a postavami je naprosto bravúrní, právě až tak moc, že ve výsledku, když dojde k plánovanému a očekávanému setkání, je pocit z řešení situace rozporuplný. Tím narážím např. na "zrůdu" Leboux a také samotný závěr seriálu, kterému chybí víc, než si někteří fanoušci uvědomí. Navíc, je tenhle seriál, resp. existencionální myšlenky v něm tak promyšlené? Nekafrá se tu občas jen tak pro to tajemno naprázdno? Osobně jsem čekal více překvapení v příběhu. Pro mě je to prostě až moc feeling ala například TV seriál Hannibal (od stylizace až po jelena). PS: hlavní herečký trojúhelník je nosič kvality, i když Rust je napsán nejlépe, výborný casting potěší a úvodní titulková sekvence je famózní. Když vezmu zdejších 93% a můj pocit na slabší 4*, musím jít do 3*. Tohle není seriálová 4ka... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelné kvality (vzhled filmu, ale filmový rámec by byl asi lepší = moooc pomalé a mám takové nutkání, že tohle bylo až pro potřeby televize rozředěné), neotřelé prostředí a jeho atmosféra, slušné herecké výkony. Ale také fan hype a teorií jak v "detektivním" LOST - který samozřejmě jen blouznivě až zbožně touží po něčem víc, než nám dokáže tvůrce dát. V (ne)dořešeném případu i přehnaně nábožensky skomírajícím (pod)textem. Všeho v dobrém i zlém! Amen. 70%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sezóna 1: Harry Hole v Louisianě. Tak skandinávská detektivka, jak jen je to na americkém jihu možné... Po všech osmi dílech konstatuji toto - nejlepší existenciální detektivka této dekády! A hlavně je to celý jenom jeden příběh. Ten nejstarší. Světlo proti tmě. Bravurní počin... Sezóna 2: Kalifornie. Všechno je jiné, s první sérií není takřka žádná formální a rozhodně ne žádná obsahová provázanost. Místy to vypadá jako další řada The Killing. Ale je to opět dokonalé. Atmosferické, chmurné, depresivní. Strhující herecké výkony, vynikající temný hudební podkres (a úvodní znělka!), uhrančivá urbanistická dopravní intermezza, neonoir v té nejlepší podobě... Sezóna 3: A znovu je všechno jinak, tentokrát v hlavní roli ,,smutného detektiva" černošský policista, takže série má i hlubší rasovo-historické pozadí, geniálně zvolená forma narativně rozdělující vyšetřování hned do tří časových rovin, mezi nimiž se dějová osa velmi nezvykle proplétá, roli navíc hraje senilita a stářím poznamenané fungování paměti a mozku hlavního hrdiny a vůbec rastr, skrz nějž se každý člověk zpětně dívá na události svého života a upravuje si skutečnost k obrazu svému, což mi něčím připomnělo skvělý Ishigurův román Malíř pomíjivého světa... Sezóna 4: A touhle sezonou tvůrci tenhle projekt pravděpodobně zařízli...vzniklo cosi jako Velmi křehké vztahy na Aljašce...genderový aspekt tuhle doposud skvělou kriminální sérii ve 4. řadě zabil... Série 1: 100 %, Série 2: 90 %, Série 3: 90 %, Série 4: 40 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianská sezóna: Aneb kterak si existenciální detektivka à la Dürrenmatt jižansky (a díky Rustymu nihilisticky a díky Martymu pokrytecky) potykala se severským přesahovým thrillerem à la Larsson v esenci jižanského noiru. Výsledkem čehož vznikla (nad)žánrovka s neopakovatelným genius loci, která je velmi existenciální, velmi symbolická, velmi nedoslovně pracující s nevyřčeným mezi řádky, velmi pochmurná, velmi podprahově znepokojivá, velmi narativně mozaiková a především velmi (ale opravdu velmi) dobrá. Arkansaská sezóna: Po koncepčně odvážně jiné (jakkoli ve výsledku ne zcela zdařilé) druhé řadě, se třetí "srabácky" navrací ke všemu, co fungovalo poprvé. A funguje to znovu. Opět tedy jde o hutnou a znepokojivou atmosférou kypící filmařský majstrštyk, kde žánrová zápletka je na druhé koleji a slouží čistě jako katalyzátor pro zevrubnou charakterovou studii nejednoznačných rozháraných živoucích postav napříč časem. Obsazením, výkony, kamerou, výpravou, přehledností navzdory třem časovým liniím... To vše je hodno jedné z vlajkových lodí současné quality TV. Problémová, ovšem pořádně, je pouze linie ze současnosti, která díky papírem šustícím hrátkám s problematickou pamětí slouží čistě jako vějička připravující si půdu pro dílčí i finální (ne)odhalení. A co hůře, v posledních epizodách se z ní stává stěžejní linie. Dojmům neprospívá, že se tvůrci neustále snaží jakože tajemně naznačovat "jen počkejte, vy uvidíte". Přitom pozornému divákovi bude záhy jasné k čemu to směřuje. V žánrově čisté kriminálce, kde případ a jeho (ne)rozuzlení hrají prim, by to na ploše několika mála epizod snad i obstálo. Nikoli však jako spojující linka osmihodinového filmu "o charakterech a vztazích", kterým se i třetí řada snaží být. PS: I HBO samotné s mlžením skrze anotaci "děsivý případ vraždy dětí" na hru tvůrců přistoupilo. Přitom je to na úrovni tvrzení, že Sparta vyhrála, ale když se podíváte na výsledky, tak zjistíte, že nejenže Sparta nehrála, ale zápas navíc skončil remízou. | S1: 5/5 | S3: 3/5 | ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Cary Fukunaga je boss. Díky těm neustálým záběrům ze shora na přírodu vtiskl Luisianě až magickou atmosféru. Je dobře, že to celé točil jeden člověk, protože díky tomu má celá série stejný "ksicht." Ze začátku mi sice neustále zamračené duo detektivů přišlo chvílemi až komické (hlavně Woody Harrelson byl až přehnaně nabručenej), ale jak se případ rozplétal dále, opravdu mě to chytlo. Největší highlight pro mě byla přestřelka v černošském ghettu ve čtvrtém díle, ale ten seriál má spoustu silných momentů. Navíc oba to hrajou skvěle a jejich vztah vás fakt zajímá stejně ne-li víc, než ten případ. Jen ať nám HBO servíruje více takto ambiciózních projektů. DRUHÁ SÉRIE nastavenou laťku samozřejmě neudržela, ale nebyla špatná. Bohužel měla extrémně překombinovaný děj, který jsem vůbec nechápal a moc jsem ani nevěděl, kdo je kdo. Každopádně mi ústřední čtveřice nakonec přirostla k srdci a finále mě fakt bavilo. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

První série je celá neuvěřitelně samolibá nabubřelost, u druhé je takový naštěstí už jenom opening. 1. série - 65%, 2. série - 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE ,,RADUJTE SE! SMRT NENÍ KONEC…“ /// Píše se rok 2012 a detektivové Rust Cohle a Marty Hart vyprávěj o 17 let starý okultní vraždě. To se tenkrát našlo tělo s parohama… Nejdřív mám dojem, že se to jako rozjíždí dost pozvolna. Na konci vím, že nerozjíždí – vono to totiž je dost pozvolný vyprávění, který jako by chtělo dát vyniknout těm dvěma HERCŮM, jiným vypravěčským postupům a atmosféře, která je fakt hodně zajímavá a myslím, že hlavně díky ní vzbuzuje seriál až nekritickej vobdiv. A ta atmosféra… nevím, nevím, nebejt charakteru postavy Rusta a schopnosti W.Harrelsona slízat smetanu z kdejakýho pekáče…, protože ten případ, co má svoji kulturu a mísí voodoo se Santérií, ve mně bohužel žádný konspirační teorie nevyvolává. Což možná bude ten pravej důvod toho, že i když fláknu 4*, myslím spíš 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soused mele něco vo žlutým královi (že je Vietnamec? Tak to se nepočítá…asi teda…). 2.) Existuje pro mě jen jedna historka: Světlo proti tmě. (A jsem rád, když světlo vyhrává.) 3.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * 2. SÉRIE „JESTLI JE ŠANCE JE DOSTAT, JDU DO TOHO!…“ /// Tři poldové s problémy a mafián na pokraji krachu. Tyhle čtyři postavy spojí jedna mrtvola (ta na začátku). Nikdo nikam nespěchá. Není třeba, jejich party jsou výborný a Nic Pizzolatto dokazuje, že tady jde v první řadě o člověka (o herce…), takže jejich čas rozděluje rovnoměrně. Možná je to dokonce diváčtější než první série. Překvapivě mě zklamalo 90ti minutový finále, který je zbytečně (až nepřirozeně) dramatický, takže ty 4* nechám. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vobrali mě vo všechno! 2.) Jsem zkrachovalá policejní existence. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * /// 3.SÉRIE /// „CO KDYŽ NÁS NĚKDO CHYTÍ?“… „JSME STAŘÍ A ZMATENÍ!“… /// Návrat ke kořenům… budiž. Jednička byla opěvovaná, takže se to samo nabízelo. Teď jen příběh… - není tak špatnej. Takže spolu s „vohraným“ tempem … nakonec dojdou všichni ke zjištění, že i těch „jen“ osm dílů je vlastně moc. Úplně nejvíc z toho číší síla parťáctví. Temnota duše? Ano, ale až na konec. Dávám 3*! Nevodhadnutá dýlka a finále, který nevyrazí dech! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mým znakem je modrá spirála. 2.) Mám svůj nevyřešeném případ. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asi jsem jediný, ale pro mne největší seriálové zklamání snad za 10 let. Tady se další Chernobyl, Mindhunter, Queens Gambit a Money Heist fakt nekoná. Už dlouho jsem neviděl tak přehypovaný seriál. Možná kdybych seriál zhlédl v roce 2014, tak bych hodnotil jinak, ale takový Mindhunter/Night Stalker po stránce Krimi je kvalitativně úplně někde jinde. ( Dokonce i francouzské krimi z téhož roku Případ SK1 je daleko intenzivnější). Jediné, co se zde dá pochválit je Matthew McConaughey a Woody Harrelson, kteří si odehráli své a řemeslo je také na vysoké úrovni, ale stačí to? Mně teda ne. Nejvíc šokující je snad fakt, že za celý seriál proběhne jen jedna vražda a představení vraha je 20 minut před koncem a to je u Krimi žánru neodpustitelné. (Paradoxně tam kde seriál končí, měl začínat). Člověk doufá v rituální okultní vraždy, které by přidali na temnotě, syrovosti, nepříjemnosti a místo toho se řeší klasicky rodinné vztahy, kdo s kým spí, vývoj postav a podobné záležitosti, které mě absolutně nezajímaly. Za celých 8 hodin jedinou zapamatovatelnou scénou jsou kozy od Daddario a to je bohužel ostudné. Ve výsledku i vyšetřování a sbírání důkazů zde hraje třetí housle ( většinu času se seriál odehrává na stanici, v autě či v něčí posteli) a jestli deštivé počasí příjde někomu temnější než rozříznuté mrtvoly, tak žiju v jiném světě. O pomalém a nezáživném tempu nemluvě. Jako drama bych byl ochotný jít i na 7, ale po stránce Krimi/Thriller je to u mě tak na 4. takže kompromis někde mezi 5. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Prvá séria super. McConaughey a Harrelson sú diabolské duo, hoci pre mňa osobne nejde o žiadnych extra milovaných hercov. Toto im ale sadlo. Sadol tomu aj príjemne zamotaný a vzrušujúci scenár, odohrávajúci sa naprieč rokmi. Podozrivých je strašne veľa a nakoniec je vrahom záhradník. Skvelá južanská atmosféra, skvelé hlášky a dialógy a príjemne uzavretý koniec (napriek tomu, že za istých okolností by sa v danom univerze dalo pokračovať, ale predsa len už by to bolo o dosť iný prípad). Nejaké extra mínusy to nemá, proste špičkový temný krimiseriál s kvalitnými postavami a zabijackou zápletkou. Druhá séria bola úplne odlišná. Úplne nové postavy, prostredie, i prípad. Ten síce bol stále značne brutálny a sexuálne ladený, ale už to nebola až taká šupa, ako v prvej sérii a miestami scenár pôsobil značne skratkovitým, uponáhľaným dojmom. Napriek tomu som mal z druhej série dobrý pocit, hoci chápem, že mnohí diváci nie (a prečo). Určite to ale bol pôsobivejší zločin, ako ten z tretej série. V ňom síce figurovali deti, čo v spoločnosť v otázkach kriminality vníma asi najcitlivejšie, ale tretej sezóne chýbala údernosť prvej a akčnosť druhej. Po hereckej stránke kvalita (najviac ma ale asi bavil Stephen Dorff, ktorý sa najmenej snažil), ale atmosféra dosť rozriedená, plno falošných stôp (po poslednej epizóde možno sarkasticky dodáte, že falošné boli snáď VŠETKY) a skvelá, silná a dojemná koncovka. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Season 1 - Představte si Zodiaca, akorát lépe dávkovaného. Máte? Good. Teď nahraďte hlavní role Woody Harrelsonem a Matthew McConaugheyem, kteří se za poslední dva roky vypracovali mezi nejlepší herce své generace. Hotovo? Ok, teď si vzpomeňte na první shlédnutí Se7en - já vím, síla, že? Pokračujeme, vybavte si, jak HBO vládne posledních pět - deset let obrazovkám, přidejte k tomu jména jako Nic Pizzolatto (The Killing) a Cary Fukunaga (Jane Eyre). Fajn, takže teď, když víme, na čem jsme, si tohle celé naroubujte na jeden případ, roztažený do tří časových linií odehrávajících se během 17 let, všech vyprávěných současně. Ano, přesně tak. Tak co tu ještě chcete? 9/10 Season 2 - Úvod: Jiné. Civilnější. Špinavější. Čekal jsem to a vy byste měli taky, silnej háček tam ale zůstal, perfektní herci zůstali, skvělá režie taktéž a úvodní znělka je tentokrát ještě o fous zajímavější - takže jo, HBO kraluje dál. Čekání bude strašlivé. Řada: Jako celek uspokojivé, s výbornými charaktery a výraznou a přesto rozličnou režií. V jednotlivých částech však vládla nepřehlednost, prapodivné dialogy a časté opakování prázdných rozhovorů o ničem, které pokaždé vyplynuly do ztracena. Jsem tedy na vážkách, jak to nakonec hodnotit. Jisté je jedno, bylo to jiné, bylo to skutečně jiné a v něčem možná i lepší, jak season 1. V něčem ale bohužel podstatně horší. Prozatím 6-7/10. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama