Reklama

Reklama

Aufzeichnungen zu Kleidern und Städten

  • angličtina Notebook on Cities and Clothes (více)

Obsahy(1)

Wim Wenders sa rozpráva s japonským návrhárom Jódžim Jamamotom o kreatívnom procese a uvažuje o vzťahu medzi mestami, o identite a filme v digitálom veku. (MFF Cinematik Piešťany)

Recenze (2)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Subjektivně bych dal míň, ale nechci to hanit jen kvůli tomu, že je to celé o něčem, co mě vůbec nezajímá. Nenatočit to Wenders a nemít to doma na DVD, v životě bych se na to nepodíval, protože dokument o módním návrháři je jedna z těch posledních věcí co by mě kdy zajímala, nicméně byl jsem zvědavý, jak mě něco takového zaujme ve Wendersově podání - a bohužel ne. Slušná kamera a pár zajímavých úvah a paralel mezi vzhledem měst a vzhledem oblečení mě sice zaujalo, ale Jamamotovo povídání ne, stejně tak ty dlouhé záběry z módních přehlídek. A ten nápad s tím, že skoro vždy je v obraze přítomná miniobrazovka, ve které běží rozhovor s Jamamotem, zatímco zbytek hlavního záběru se odehrává při jízdě Tokiem (jsem to popsal úplně dementně, ale to se musí vidět), mi sice zpočátku přišel zajímavý a chápu ho, ale v průběhu času byl spíš jen otravný. Popravdě jsem se u toho dost nudil i přes tu krátkou stopáž, ale pro ty, které návrhářství a móda zajímá, to může být dost zajímavý dokument, proto nakonec ty slabé tři hvězdy dám. Pro mě to není, ale vyloženě špatný dokument to taky není. Subjektivně mě to ale ze všech zatím mnou viděných Wendersových dokumentů zaujalo úplně nejmíň. Slabé 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wenders hľadá paralely medzi kinematografiou a módou a prečo nie, jedno aj druhé je umenie. Zaujímavejšie sú ale napríklad spomienky Jamamota na otca, ktorý zahynul počas vojny, prípadne jeho vzťah k Tokiu a Japonsku. Wenders rozhovory neustále formálne ozvláštňuje, je totiž posadnutý kinematografickou technikou a jej vývojom. Chlapci sa rozprávajú počas partie biliardu a vôbec im to nejde. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama