Jak ztratit kluka v 10 dnech
Komedie / Romantický
USA / Německo, 2003, 116 min
Donald PetrieHudba:
David NewmanPlakáty
Andie (Kate Hudsonová) je redaktorkou populárního časopisu. Má pro něj napsat živou, čtivou reportáž (založenou samozřejmě na osobní zkušenosti) o tom jak zapudit i toho nejzamilovanějšího chlapa v průběhu deseti dnů. Nemohla si však vybrat horší vzorek než je Benjamin (Matthew McConaughey). Je sice pohledný, ale možná o to dravějším agentem reklamní agentury, který se právě vsadil se šéfem, že zlomí srdce každé, na kterou ukáže, jen aby získal lukrativní zakázku. Ty dva nesvedla náhoda, ale škodolibost, a tak bitva, sledovaná bedlivě z obou stran zasvěcenými, může začít. Andie ví jak na to. Rychlé nastěhování k novému příteli, umocněné milostnou zdrženlivostí, zásadní proměny jeho bytu, včetně růžových koberečků v koupelně, nákup čtyřnohého miláčka, pláč, hysterické scény na veřejnosti i před jeho kamarády jenže nic nezabírá. Benjamin všechno chápe, všechno omlouvá, ke všemu je tolerantní. Není to nakonec opravdová láska?
Na počátku byla kniha dvojice autorek, která s vtipem a humorem reflektuje nerozhodnost, váhání a otázky mladých lidí: Opravdu je to ten/ta pravý/pravá? Opravdu je to partnerský vztah a nebo jen zahrávaní s city a sexem? Jediným řešením je podrobit jeho/ji zkoušce. Scénář, který je dílem manželské dvojice, rozvinul klíčové momenty milostného testu a okořenil životními zkušenostmi na téma jak zaručeně otrávit toho druhého. V režii Donalda Petrieho (Dej si pohov, kámoši či Slečna Drsňák) se tak zrodila úsměvná a milá komedie o souboji dvou individualit, na první pohled úspěšných a sebejistých, a přece snadno zranitelných. V hlavních rolích nehraje jen Kate Hudsonová a Matthew McConaughey, ale i New York, kde se natáčely exteriéry. (oficiální text distributora)
golfista
Tak tuhle romantickou komedii jsem si půjčil fakt jenom proto, že už nic jiného z novinek neměli (hlavní důvod byly recenze, které film totálně odepsaly). A ono to není až tak špatné ! Mezi hlavními hrdiny to jiskří a to je u takových filmů předpoklad "koukatelnosti". Oddychovka u které jsem se zasmál víckrát než u "vyhlášených" komedií tohoto roku ... P.S. Kate Hudson by to svým zjevem a hlavně výkonem stejně vytáhla do nadprůměru :)(26.11.2003)
POMO
Škoda, že je to tak dlhé. Vďaka tej príjemnej poslednej štvrťhodine by bol človek aj ochotný byť zhovievavejší. Hudson a McConaughey sú moc fajn.(5.5.2003)
kleopatra
Klasická atmosféra romantických komedii, ale ne úplně zabitá zápletka. Komické je už to, jak mají ti dva protichůdné motivace, které se v jednotlivých situacích vyhrocují tak, že už si říkáte, kterému dřív cáknou nervy a položí to. Kate a Matthew jsou k sobě dobře vybraní a uhrát právě některé z těch na nervy hrajících scén není až taková brnkačka, ale jde jim to fakt dobře. Ale proč musí být v každé druhé RK vyřizování osobních traumátek na podiu s mikrofonem před fórem a nebo ujíždění jednoho z páru taxíkem a dohánění druhým..........? Toť otázka.(29.11.2004)
Cival
...aneb jak ztratit šanci natočit dobrou romantickou komedii. Potenciál tu určitě byl. Slušný námět, krásná Kate a sympaťák Matt v hlavní roli - ale scénář je hodně zmatený a režie ještě bídnější než prachbídná.(5.5.2003)
Gemini
Dvě herecké pseudoosobnosti ani zdaleka nevyhovující mému vkusu, se sešly u romantické komedie. To není dobrý vklad ani pro hodnotitele, který se snaží být objektivní;) Řeči o originalitě zápletky nejsou ničím než snůškou lží, neboť - a u po všech stránkách průměrného žánrového vzorku nemůže být řeč o spoileru - vše dopadne tak, jak by divák čekal. Anebo jinak - pro moji (tehdejší) přítelkyni velmi vtipný a zábavný film s tím správným koncem, pro mě takřka ztracené takřka dvě hodiny. Divná a bezvkusá Kate Hudson ale dokáže (coby prodloužení ruky scénáristovy samozřejmě) vytvořit několik skutečně lahůdkových "ja toho Bacigalu zabijem" scének - u mě osobně vede Celine Dion - které mi brání toto směšné dílko zdupat do placata. I o jakési jiskře mezi těmi dvěma hentými onými by se dalo mluvit, takže i přes silné osobní antipatie dám 40%.(7.3.2008)
Djkoma
Sympatický výkon Matthew McConaugheyho a Kate Hudson neudrži tento film na nohou, ale dělá z něj oddechovou romantickou komedii na chvíle kdy člověk touží po happyendech.(30.7.2005)
Enšpígl
Chtělo to trošku střihnout , Jinak se to může taky jmenovat : " Jak ztratit tempo v jednom filmu."(8.6.2006)
AngelAngie
Roztomiloučká Kate.(21.5.2008)
Superpero
Když Kate Hudson dělá blbku, nebo když Matthew McConaghuey najde v koupelně milión ženskejch serepetiček a hraje k tomu hororová hudba, tak je to fakt sranda.(27.3.2011)
║Rozpočet $50miliónov║Tržby USA $105,813,373║Tržby Celosvetovo $177,371,441║ Ďalšia z tých zbytočných sladkých komédii. Fakt moc otravné na to aby to malo nejaký význam, vôbec sledovať. /40%/(20.4.2006)
mandes
rozpočet : ? tržby celosvetovo : $177,371,441(27.5.2008)
Nathalie
Gaussova křivka ve svém optimistickém bodě:)(30.10.2009)
Oskar
Kate Hudsonová je opravdu - jakkoli nerada to slyší - druhá Goldie. To je docela příjemné zjištění a jen díky tomu se dá tento film přežít. Jinak je to hrůza. Scénář psaný na koleně, humor odpovídající mentalitě dvanáctileté posluchačky Britney Spearsové a trapný Matthew McC, těžící z dojmu, že je neodolatelný. Prozradím vám překvapivé tajemství - není. 30%(8.3.2004)
novoten
Kate ještě byla roztomilá a Matthew si neuměl vybírat filmy. Jinými slovy prvotřídní příklad toho, jak se několik dobře natočených romantických scén dá utopit v záplavě ukřičených pokusů o vtip. Jako celek na každý pád nepřijatelné, v jednotlivostech docela fajn.. 50%(4.9.2006)
Arx
Jsem už za ty leta docela alergický na podobné komedie s klišovitým příběhem a hollywoodskými hvězdičkami. To samé se sice dá říct i o tomto filmu. Na druhou stranu nevím proč ale mě to prostě neuvěřitelně bavilo. Skvělá komedie na odreagování s ještě krásnější Kate Hudson. McConaghey také hraje skvěle a opravdu mile mě ve filmu překvapil. Já jsem byl spokojen a zcela se ztotožňuji s názorem Golfisty. 85%(28.4.2008)
Shit
Tak tohle je náhodou velice dobrá komedie, která dokáže bavit a to je to hlavní. Bohužel druhá věc je, že občas to sklouzává až do moc velký grotesky a konec je kapitola sama pro sebe, ale jinak fakt výborný a zábavný a se super zápletkou(22.7.2008)
charlosina
odpad!Stručně: do nebe volajcící ptákovina.(2.1.2010)
mysicka
Rozjizdelo se to celkem slibne, ale ja ty sladke konce n e n a v i d i m!!! Ale Kate je naaadhernaa...(1.12.2003)
Lynn
Vtipný a zajímavý počáteční nápad je trestuhodně nevyužit...(22.4.2005)
Psema
Tolik demence se vidí snad jen... no ano, ve filmech s Kate Hudson a Matthew McConaugheym. Tihle dva musí mít na stupidní scénáře a neschopné režiséry radar.(1.1.2010)
| V kinech ČR od: | 08.05.2003 |
|---|---|