Reklama

Reklama

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan (Jeremy Slate) zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho (Danny Gochnauer) a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane (Cheryl Lawson) trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní béčkový horor, který mě bavil od začátku až do úplného konce. Atmosféra sice místy docela pokulhávala, ale těhle okamžiků bylo jen pár. Tvůrci se snažili diváky navnadit hned od začátku a to jim připočítávám k dobru, protože nesnáším filmy, ve kterých musím čekat půlhodiny a někdy i více, než se začne vůbec něco dít. Navíc výběr hlavní hrdinky se jim opravdu povedl, protože předvedla velice kvalitní výkon a scénka ze sprchy taky ušla. Jenom to oživení zombíků a následný první útok bych z filmu vystřihl úplně. Tahle pětiminutovka mi lehce znechutila jinak dobrý dojem. Dokonce i samotné masky a efekty byli solidní....7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na začátek 90. let ten film působí strašně staře, jako by vznikl o deset patnáct let dřív. Strašně mne štvala ta amatérská režie, ty střihy přes osu, teatrální pohledy herců do kamery, špatně střižená akce... prostě mne to nebavilo. A Cheryl Lawson (v době natáčení 33letá) tam sice běhá v sexy prádelku a tričičku a režisér si najde důvod i ukázat její kozy, ale popravdě ty široké boky a tlustá stehna a neustále zatahované břicho na mne zas ak nepůsobily.Samotné prostředí léčebny ale potenciál mělo a pár záběrů je skutečně dobrých a i děsivých, ale fakt jen pár. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Začiatok navodí tú správna atmošku drsného hororu 80tych rokov, blázninec, šialený doktor, pokusy, doktor dostáva guľku do čela ... o 20 rokov neskôr ... opäť ten istý blázninec, strelec je šéfom, história zabudnutá, prichádza nová pacientka ktorá sa dosť často promenáduje po tmavej chodbe v spodnom prádielku, zemetrasenie, zjavuje sa šialený doktor s guľkou v čele ... Prvá polka veľmi dobrá, hudba, nasvietenie, tajomno super no v polovici začne nudné pobehovabie po liečebni a keď sa dostanú zombies z mŕtvej jamy je jasné že Brett Leonard nie je Romero. Škoda, škoda filmy so zombies mám rád. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard je pre mňa niečo ako Jack Sholder (Arachnid, Nočná mora z Elm Street 2): babrák, ale občas motyka vystrelí a podarí sa mu omylom nakrútiť akceptovateľný, neobjavný, ale atmosférický horor. Brett zaujal v roku 1992 Trávnikárom, ktorý sa preslávil hlavne tým, že oficiálne bol podľa poviedky Stephena Kinga, no neoficiálne s ňou nemal nič spoločné. Tri roky po nešťastnom Trávnikárovi (a pár rokov pred Virtuozitou a Skrýšou pre diabla) natočil Mŕtvu jamu. A hoci scenár nemá zmysel komentovať, atmosféra je pochmúrna a temná, mnohé krvavé scény sú drsné ešte aj v r. 2017 (kedy som film videl) a v neposlednom rade ma potešili dobré masky. Inak ale béčko ako vyšité. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přichází s nikterak zajímavým béčkem 80. let, kde spojil prostředí blázince s hromadou zombies. Bohužel zde nejsou takovým lákadlem, jak jsem zprvu předpokládal. K čemu je tu horda zombies, když kamera je otřesná a osvícení nedá jasnější záběr. Takto zničit stěžejní prvek se jen tak nevidí. Neztotožňuji se ani s jejich likvidací svěcenou vodou, ale v koncepci filmu, tak jak je dělaný, to ani nepřekvapí. Mrtvá jáma je dlouhá nuda, která sice nabídne nějakou tu krev, ale svým stylem zpracování podráží nohy sama sobě. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natáčen v Agnew State Hospital v Kalifornii. Křídlo, kde se nejvíce natáčelo, bylo do té doby již po několik let opuštěné a bez elektřiny. (Eluin)

Reklama

Reklama