Reklama

Reklama

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan (Jeremy Slate) zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho (Danny Gochnauer) a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane (Cheryl Lawson) trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přichází s nikterak zajímavým béčkem 80. let, kde spojil prostředí blázince s hromadou zombies. Bohužel zde nejsou takovým lákadlem, jak jsem zprvu předpokládal. K čemu je tu horda zombies, když kamera je otřesná a osvícení nedá jasnější záběr. Takto zničit stěžejní prvek se jen tak nevidí. Neztotožňuji se ani s jejich likvidací svěcenou vodou, ale v koncepci filmu, tak jak je dělaný, to ani nepřekvapí. Mrtvá jáma je dlouhá nuda, která sice nabídne nějakou tu krev, ale svým stylem zpracování podráží nohy sama sobě. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Horor jsem si kdysi nahrál na vhs a pak si jej mnohokrát pustil. Trochu ze mě snad mluví nostalgie, trochu vášeň pro zombíky (a potažmo i horory obecně), nicméně já si to tehdy užil. Od té doby jsem však film neviděl, takže je pochopitelně možné, že dnešní kritičtější oko by na něm nespočinulo tak kladně. Mimochodem, závěr filmu byl skutečně úžasný a vymazal z paměti (téměř) všechny ty hlouposti předtím. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vidět film před půl rokem, možná by na mne zapůsobil lépe. Od té doby jsem ale viděl tolik osdesátkových béčkových hororů, že jsem se jich doslova přejedl a nyní mě uspokojí asi tak jeden z deseti. The Dead Pit výjimečný není. Na těchto filmech mi teď nejvíc vadí to, že se u nich člověk prostě nebojí - hraje se tu hlavně na zábavnost, herecké výkony jsou tomu odpovídající, napětí aby divák pohledal. Proto nyní osobně dávám přednost hororovým sedmdesátým létům a současnosti, která je podle mne mnohem různorodější. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Námět z psychiatrické léčebny pod níž se ukrývá šílený vědátor je sice lákavý, ale Mrtvá jáma je plačtivě nezábavné béčko. A když už přijdou konečně na řadu zombie úchylárničky, tak je pozdě bycha honit. Měl jsem co dělat s dokoukáním a kacířsky se přiklonil k proklikávání před kterým došlo na komfortní podřimování. Ale vždy od posledního místa nebdělého stavu přísahám, že jsem poctivě znovu zapínal. Jen jsem takhle usnul asi natřikrát, bohužel. Takže dvě hvězdy kvůli dvěma aspektům, které mě zaujaly. Líbila se mi netradičně pojatá kamera, která scény snímala ze zvláštních a pokřivených úhlů. Dodala tím filmu pěkný psycho nádech. Nu a poté Cheryl Lawson a její pobíhání v lascivním bílém prádelku, jenž lahodilo oku mému. Ach ta postavička! Hm a to je asi tak všechno vážení! ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ještě dnes se slzou v oku vzpomínám na páteční noci, kdy Nova vysílala horory z osmdesátých let. Mezi tyto ,,perly" patří i Mrtvá jáma. Pamatuju se, že mě to tenkrát opravdu dostalo. Pravda, to co mě tenkrát dokázalo vyděsit, dnes působí nechtěne komicky (obzvlášť ten doktor se svítícíma očima). Je to béčko jako řemen se vším, co k tomu patří. Podivné herecké výkony, děj postrádající logiku, ale pořád je to kus poctivě odvedené řemeslné práce a dokonalá ukázka hororové tvorby let osmdesátých. Na nějaké vysvětlování tady není čas, za to krvavějšími záběry se tady nijak nešetří. Navíc, hlavní hrdinka je docela kus (hlavně její ,,noční úbor" ji opravdu sluší). Jen tak mimochodem, je zajímavé, že té totální béčkovosti podlehli i jinak výborní čeští dabéří (Brabec, Soukup, Bubník a další) a házejí do placu těžce uvěřitelné perly. ,,Mě nemůžeš zabít Žééralde!" ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Scenáristom stačili na napísanie scenára 3 týždne. (beso74)

Reklama

Reklama