Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Barak 

všechny recenze uživatele

No tak že by to byla zrovna jízda do pekel, to zas ne, ale napětí tomu rozhodně nechybělo. To se jednou dva hoši rozhodli, že si udělají "srandu" z nějakého nadrženého týpka, kterého naladili ve vysílačce v půjčeném autě. No ale něco se semlelo, je z toho vražda a ten psychouš jim za to jde po krku a chce si z nich taky udělat "srandu". Pár mladých herců, nízký rozopčet, starší auto a dá se z toho natočit parádní thriller. Dabing Paula Walkera je naprosto strašný - mluví jak pětileté děcko - a ještě když ze sebe dělá ženskou, no gay k pohledání (nic proti pětiprocentním). A ten konec jsem nějak nestrávil.. do dobrého filmu by prostě špatný závěr patřit neměl, a k tomu je ještě otevřený.. doufám, že nikdo nebude zkoušet chtít natočit stupidní druhý díl. Jinak je to teda povedená jízda se slušnou atmosférou.... 7/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pritlačiť na psychológiu, vymeniť Walkera a už raz to poridne politicky nekorektne zatípnuť. To už by sa potom nehovorilo o vykrádačke Duelu, Stopára či Psycha, ale rovno béčkovej legende. Hold cieľovka sa nezapre, rovnko ako ambície s akými tento projekt vznikal. A aj preto nadmieru spokojnosť a ďalší zelený bodík za podstivú robotu pre Abramsa a kolektív. Výborná oddychovka. 70% ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Lehce horrorovej thriller z dob, kdy i bijáky pro teenagery za něco stály. Vzhledem k žánru mě paradoxně zaujala svym způsobem pohodová atmosféra, která z týhle "bezstarostný" jízdy mladejch lidí sálala. Napětí se ale občas taky dostavilo a svý si odpracoval i sympatickej casting. Menší vadou na kráse zůstavaj velký náhody nebo až příliš velká rafinovanost záporáka, na kterou se scénář spolíhá (ačkoliv občas byly těžko uvěřitelný / proveditelný scénáristický počiny docela efektní - viz nápis "Podívej se do kufru"). V rámci žánru rozhodně zábavná a solidně nakroucená podivaná. Za finále a námět čtvrtá hodně slabá hvězda. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Co se nám tu ve skutečnosti odehrává před očima, je oživení starého známého mýtu o lokomotivě z Lumierova kraťasu Příjezd vlaku na nádraží. Nepřipomíná snad náklaďák a dva nebozí, skoro až paralyzovaní chlapci a vůbec všechny ty variace na Spielbergův Duel přímý protějšek ke slavné lokomotivě, před níž na konci devatenáctého století utkali vystrašení diváci z kinosálů? Jen s tím zásadním rozdílem, že tehdy se báli a utíkali diváci, kdežto dnes zdrhají filmové postavy a my jen pasivně přihlížíme, což souvisí s tím, že přinejmenším v počátcích kinematografie žádné filmové příběhy ani postavy je obývající neexistovaly. Neexistuje asi ani nikým nespatřený Rusty Nail, napájející se z anonymní lokomotivy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takový ten průměrný horor, který je sice o něco napínavější, než jemu podobní (tím myslím ty ostatní průměrné horory), ale i tak se nejedná o nic převratného. Pár scén se mi tu líbilo a finále bylo správně napínavé, bohužel ho zkazil ten klasický "nečekaný" konec, který mi leze na nervy. Každopádně se mi tady to spojení thrilleru, hororu a road movie celkem zamlouvalo, i když je to ve výsledku jenom průměrný horor. 3* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pro noční scény byly vyměněny světla kamionů a aut za přistávací světla letadel kvůli vysokému jasu. To pomohlo k absolutnímu ztmavení oblohy i při svítání. (Cheeker)

Reklama

Reklama