Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (237)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Eve. Vychovatelkou s tím nejchápavějším a nejlaskavějším úsměvem na světě, který nahodí vždy, když se vám něco smutného stane, až nemáte tušení jestli Vás lituje, nebo zda nemá náhodou radost, že jste psychicky na dně. Nejčastěji se zubí na hrdinného pilota Harryho, který už dávno není hrdinným pilotem, ale chce jím být, aby mohl Eve sbalit a padat s ní volným pádem. Tuto romantickou linku, v prostředí pochmurného starého baráku na ostrůvku na blatech ve VB, narušuje žena v černém, která pokaždé když se objeví, zapříčíní smrt dítěte. Vtipné je, že jí vidí vždy jen Eve, takže malým školákům celkem nosí smůlu, ale chápavej úsměv si pro zbylé děti najde vždycky. Atmosféru nadšeně zazdívají lekačky, které nefungují a sází jen na to že volume vyletí o 100% více nahlas. Takže hluchej člověk se nelekne ani jednou a slyšící max jednou než si zvykne. I tak se na to ale celkem hezky kouká, každopádně vzít to do ruky někdo schopnější, mohlo to být opravdu dobré. Takhle jen podstatně slabší odvar předchůdců. PS : Je fakt geniální nápad hodinu rozsvěcet svíčku pomocí sirek potmě, když hned vedle sebe máte funkční baterku. Pak se divte, že Vám zmizí dítě... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Největším průserem je to, že se film jmenuje Žena v černém 2! Kdyby jsme to nebrali jako pokračování překvapivě vynikající jedničky a škatulkovali to do složky samostatné bezdílné, tak zde máme velice slušnou duchařinu, ve které je i temná atmosféra a najde se zde i slušivý příběh. Dál bych to nerozebíral, snad jen ještě pochválit hlavní hrdinku Foxovou za dobrý herecký výkon. 60% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Shlédnuto v kině. Tak, co se týče prvního dílu, tak ten mě teda moc nezaujal, paradoxně mi tam neseděl Daniel Radcliffe, který mě teda dost bavil v Harrym Potterovi, zde bohužel ne, krom toho to byla strašná nuda – 2*. No a co se týče tohoto filmu, tak je to na tom skoro stejně, když o nějaký ten krůček vpřed se to pohnulo, takže jsem nakonec s vypětím všech sil tu nejslabší možnou 2* dal. Abych pravdu řekl, tak mi tohle vůbec nepřijde jako pokračování původního filmu. Možná trochu využitý nápad, který byl zde nepatrně přenesen, ale to je jedno. Jako celek film za moc nestojí. Výhodou je, že tu není žádná nelogická chyba, ani nic co by přímo bylo do očí. Krátká stopáž mi přišla dlouhá, nuda tu občas byla. Pár lekacích scén zde aspon bylo, nějaký ten nápad, no nevím. Finále bylo docela už svižnější. Herecké obsazení je takové rozporuplné. Hlavní hrdinka celkem ušla, ostatní byli dost nevýrazní. No, prostředí bylo výborné, kdyby ta atmosféra byla lepší, hned bych byl spokojenější, páč byl barák celkem strašidelný. Hudba byla dobrá, sice nevynikala nějakým zapamatovatelným soundtrackem, ale Marco Beltrami odvedl slušnou práci jako vždy. No, co mám k tomu dále povídat ? Rozhodně mě to nějak neurazilo, jsou horší filmy, já tyhle duchařiny mám rád, tak ty 3*, příště budu ale už přísnější. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Situácia okolo zmŕtvchystaného štúdia Hammer, sa opäť zhoršuje. Jeho posledný počin je technicky zručný, ale...ale nieje to horor. Prečo? No lebo sa pri ňom nebudete hrôzou triasť. Možno tak padavky, senzibilné ženské a deti. A my fandovia, pre nás to znamená - Fuck off ladies and gentlemens !!! Pokračovanie malo našľapané propagačné materiály ( trailery, postery ), ale výsledok za to vôbec nestojí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal označit jako hystorické romantické drama, kde umírají děti.Dejte z popisu film horor a pošlete všechny jeho tvůrce do hajzlu.Už jednička byla čistej průměr, kterej se dal přežít jen díky malému množství slušné atmošky a výtečné desetiminutové pasáži ve středu filmu, kdy baba jaga začala Herymu Pijetorovi zatápět pod prdelí.Nechápu tyhle tvůrce, kteří mají k dispozici dobré herce, slušný námět, děsivou bábu a strašidelný dům a nedokážou kurva natočit děsivý horor, ale zkurveně nudný drama co se vleče jak Zeman u korunovačních klenotů.To je takový problém ten veškerý tým a možnosti využít k tomu, natočit děsivý horor?To prostě dokáže jen režisér bez talentu, který je navíc diletantským čurákem, co ani nedokáže zajímavě krást, jako třeba James Wan, který převážně taky jen krade, ale má i talent a tak jako jediný z mála umí natočit celovečerní horor, který děsí a baví skoro celou stopáž.Proto poslední dobou dávám šanci hororu krátkometrážnímu, který má budoucnost.Žena v černém 2 je otravný a nudný vřed, na pomyslném hníjícím vrcholku sraček kterým poslední dobou moderní horor bývá čím dál častěji.15%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama