Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Recenze (237)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co funguje s jednou ženskou, nemusí nutně zabrat na druhou, víme Tomášku? Ono obstarat si pěknou muziku a hezky nasnímat mlhu je tří hvězd hodné, ale horor by měl obsahovat něco víc než tohle, co můžu mít doma pokaždé, když při snídani koukám z okna na inverzi a pustím si k tomu rádio. To něco jsou bobky v trenkách, které jsem třeba po večeru s černou jedničkou vyklepával celou cestu z kina. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen slabý odvar povedené jedničky. Atmosféra by mohla tvořit tento horor, ale místo toho se vše odehrává v úplné tmě. Samozřejmě, je to horor, ale nedalo se z toho nic poznat. Tudíž nějaké lekačky a nebo scény, při kterých by se divák aspoň trochu bál, nepřipadají v úvahu. Silné zklamání Woman In Black 2 mělo dopadnout daleko lépe .. 4/10 = 43% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ostošest jsem se dušoval, jak se pokusím zahodit předsudky kvůli prvnímu dílu, který jsem zhodnotil jen průměrně, a jak se nenechám ovlivnit doposavadním cirka dvoustovkovým hodnocením, které bylo úplně mimo naposled například u Annabelle. No, smůla. Kradou se Wanovi panenky, houpací židle, samohybný dveře jsou zde pak opravdovým šlágrem. Scénáristé klesli až tak hluboko, že si musí v duchařině pomáhat zabíjením děcek, což je hodně smutné, pokud v daném žánru takto zakrývají neschopnost řádně postrašit. Možná mi někdo namítne, že jsem s tím měl počítat, když se film vlastně jmenuje The Woman in Black: Mengele, ale na to jsem věru moc blbej. A tak není divu, že musím teď prskat, když při pohledu na ponožkou narvanou v plynové masce sebevraždící se děvčátko obdržím nával nostalgie při vzpomínce na včerejší pecku Girlhouse, kde k udušení došlo taky, ale to bylo robertkem v pozici deep throat, pojištěným strečkovým omotem xichtu. Vytáhnout tu fusekli z čerstvě vyzuté kanady, byl bych možná smířlivější. Jednička mě nechytla, tohle se nechytá. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako prejsť od nadšenia k znechuteniu. Jednotka patrí medzi moje top duchariny, dvojka, hm, no... nebudem radšej komentovať, skrátka riadny prúser. Dej skoro žiaden, prípadne kopíruje jednotku, atmosféra podpriemerná, kamera a strih na mizernej úrovni. Najlepší bol ten malý chalan, ale aj to asi len preto, že vo filme povedal dohromady len cca tri slová. Pár predvídateľných ľakačiek z biedy nevytrhne. Protekčne, a so spomienkou na jednotku, dávam pomerne vysoké hodnotenie. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Shlédnuto v kině. Tak, co se týče prvního dílu, tak ten mě teda moc nezaujal, paradoxně mi tam neseděl Daniel Radcliffe, který mě teda dost bavil v Harrym Potterovi, zde bohužel ne, krom toho to byla strašná nuda – 2*. No a co se týče tohoto filmu, tak je to na tom skoro stejně, když o nějaký ten krůček vpřed se to pohnulo, takže jsem nakonec s vypětím všech sil tu nejslabší možnou 2* dal. Abych pravdu řekl, tak mi tohle vůbec nepřijde jako pokračování původního filmu. Možná trochu využitý nápad, který byl zde nepatrně přenesen, ale to je jedno. Jako celek film za moc nestojí. Výhodou je, že tu není žádná nelogická chyba, ani nic co by přímo bylo do očí. Krátká stopáž mi přišla dlouhá, nuda tu občas byla. Pár lekacích scén zde aspon bylo, nějaký ten nápad, no nevím. Finále bylo docela už svižnější. Herecké obsazení je takové rozporuplné. Hlavní hrdinka celkem ušla, ostatní byli dost nevýrazní. No, prostředí bylo výborné, kdyby ta atmosféra byla lepší, hned bych byl spokojenější, páč byl barák celkem strašidelný. Hudba byla dobrá, sice nevynikala nějakým zapamatovatelným soundtrackem, ale Marco Beltrami odvedl slušnou práci jako vždy. No, co mám k tomu dále povídat ? Rozhodně mě to nějak neurazilo, jsou horší filmy, já tyhle duchařiny mám rád, tak ty 3*, příště budu ale už přísnější. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žena v černém zůstává na místě činu stahujíc dětičky do temnoty. Tentokrát stojí v popředí mladá a sympatická učitelka Eve, která dostává na starost skupinku osiřelých dětí z válkou zmítaného Londýna, se kterými v doprovodu své starší nadřízené, odjíždí na odlehlý venkov. Ano, hádáte správně. Jejich konečnou destinací je prokletý dům, ve kterém se před časem Daniel Radcliffe všemi možnými způsoby snažil zbavit svého "herypoterovského" syndromu. Dům je nyní zpustlý a zchátralý, je nasáklý zlověstnou atmosférou a brzy se zaměří na chlapečka, který po rodinné tragédii ztratil řeč. Postupně Žena v černém nějaké to dítko odrovná, až vše dospěje do celkem napínavého zúčtování s monstrem. Na volném pokračování, které má se svým předchůdcem jen několik málo styčných bodů, mně skoro nic nevadilo, jen bylo zarážející, že si monstra divák moc neužil. Uzřít Ženu v černém byl vzácný jev, prohlédnout si ji v celé její kráse, bylo zhola nemožné. Přitom zrůdička to byla solidně děsivá, ale většinou snímaná z dálky nebo kvapným kamerovým nájezdem. Takže ve výsledku hovno z toho. Nicméně, absence monstra na scéně nutně neznamenala zánik hororové atmosféry. Ta byla velice hutná a schopná držet si poctivý horůrkový nadstandard. Interiér domu byl pořádně nepříjemný, poprvé se mně stalo, že jsem si dokázal představit, jaký hnilobný zápach se držel v jeho plísní nasáklých stěnách. Prostě fialový hnus si tam lehnout do peřin. Scéna barabizny parádně nasvícená, z každého tmavého koutu bylo cítit připraveného bubáčka, který jen vyskočit na vystresovaného diváka (z Babišovy důchodové reformy). Ve výsledku těch lekaček bylo méně, než se dalo čekat. I tak převážně seriálový a uznávaný režisér Tom Harper, i přes nulové zkušenosti s filmem, ukázal, že s plátnem umí být kamarád. Oproti svému režijnímu předchůdci se tolik nemazlil a pár hardcore scén je k vidění. V jedničce jenom pičus neurčitého věku chodil po baráku a to bylo maximum, co film z hororového hlediska nabídl. Blamáž po jedničce se však stoprocentně nepodařilo odčinit. Přidal bych více vražd, na závěr se nedočkáme žádné zajímavé pointy, do pořádného hororu to má pořád daleko, ale oproti dětsky trapné jedničce hotový zázrak. Vyměnil se celý realizační tým. Mužský hrdina byl vyměněn za odvážnou mladou ženu. Phoebe Fox je prakticky neznámá herečka, ale postupem času se ukázalo, že nebyla špatnou volbou do hlavní role. Celkem dobře byli vybráni i účastníci dětských rolí, kteří měli tendenci dospěláky přehrávat. Temná, obskurní atmosféra mě na filmu hodně bavila, tempo neselhávající a prostě ve všem lepší než unylá jednička. Film se probojoval i do našich kin. V nich působil nenápadným dojmem. Na dvd jistota kvalitního mrazivého večera. 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi zručne natočené, dobrá atmoška a skvelé (až nečakané by som si dovolil tvrdiť) ľakačky, ale čo z toho, ked' všetko to už bolo obsiahnuté v o triedu lepšej jedničke. A navyše, ksicht malého Edwarda mi pil krv... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným světélkem tohoto blábolu je Phoebe Fox, které bych, být pilotem, ještě v kolejáčku všechny otvory prozkoumal. Vážně jí to zde nesmírně seklo. Už dlouho se mi na žádnou herečku nekoukalo tak příjemně. Bohužel, je to jediná věc, na kterou se zde koukat dalo. Stejně jako první díl, je i tohle nesmírná píčovina. Tenhle paskvil mě svojí existencí uráží a budu se podílet na výpravě za jeho zničením. Pozoruji, že jsem poslední dobou v hvězdičkování značně polevil v nárocích, kdejaké sračce už nemám problém nějakou tu hvězdu přišít. Upozorňuji na to z toho důvodu, že v tomhle případě se rozhodně hvězdičkové hody konat nebudou. Režisér by zasluhoval pro výstrahu upálit, scénáristi utopit. Tudy opravdu cesta nevede. Ze samé nudy jsem si dal v dobré polovině 20. Pokud u hororu člověk usne, tak je něco super špatně. Děj shrnu snad jedinou větou. Bez komentáře! Jeden z nejtrapnějších hororů, jaký jsem za svůj život viděl a nebylo jich zrovna málo! Totální odpad a dno britské kinematografie. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Spin-off Ženy v černém dle očekávaní nedosahuje kvalit původní, nutno říci excelentní Ženy v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Ale že to bude až taková komerční slátanina, to jsem opravdu nečekal. ___ Herecké výkony svojí inteligencí připomínaly báby z Babovřesek. Soundtrack (hudba) pro změnu místy připomínal dobrodružné pasáže Indiana Jones, než tajuplný duchařský horor. _____ Režisérsky absolutně nezvládnutý komplex, který padl na dno, kvůli scénáři psanému na koleni, s absencí jakéhokoliv objasnění dějových fragmentů původní Ženy v černém, jež očekával nejeden fanoušek tohoto duchařského snímku. Převážná většina hororových scén (dá-li se to tak nazvat) byla místy až směšně identická s původní verzí Ženy v černém, viz. houpací křeslo. Vím, že je těžké vymýšlet nové hororové prvky, zejména u duchařských snímků. To ví přeci každý, kdo se trochu orientuje v hororové filmografii! Ale i přes vědomost, se mnozí režiséři hrnou do nových a nových duchařských hororů. Vědí, že do této kategorie mnoho nových hororových prvků nepřidají, přesto se do nich mermomocí pouští. A tudíž s kritikou u podobně ražených filmů šetřit nebudu. __________ Lekavé scény v hororech přitahují zejména mladší publikum jako magnet. To se samozřejmě projevuje na hodnocení této skupiny, které vypadá nějak takto: "Hodně lekaček = Prvotřídní horor!", "Žádné lekačky = Špatný horor!". Bohužel Druhá Žena v černém je pro tuto skupinu hororových diváků přímo stvořen. Jen na této skupině lidí tvůrci sebevětšího filmového braku vydělávají nekřesťanské peníze. Filmoví distributoři také zanechávají jakési imaginární poselství ve smyslu: "Pokud si koupíte (předraženou) vstupenku na náš film, a bude vás hodně, připravíme pro vás klidně Ženu v černém č. 26". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování bylo teda o dost slabší než minulý díl. Atmosféra je opravdu mizerná, postavy nejsou moc zajímavé. Je to celé dost tmavé. Lekačky nejsou nic extra a ani samotná Žena se tam moc neobjevuje. Takže děj se posouvá až do roku 1941, kdy jsou do domu v bažinách poslány děti z bombardovaného Londýna. Dvě vychovatelky se tam o ně starají. Děti ale začnou záhadně umírat. Zbytek si asi dokážete domyslet sami, zbytečné pokračování... "Nemám rád vodu." ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Za prvé remake prvního dílu bylo hodně solidní a jedna z nejlepších duchařin které převálcovaly veškeré rádoby strašidelné filmy typu Insidious. Mělo to atmosféru, nečekané lekačky a překvapivě solidní herce včetně Redcliffa. Na druhý díl jsem se celkem proto těšil ale nakonec můžu říct že se nepovedl. Veškerá atmosféra se ztratila a i přes parádní rekvizity z prvního dílu se film prostě nepovedl navodit ani špetku strachu. Příběh i když má světlé chvilky není nijak výjmečný a v hodně momentech nudí a herci mi nebyly moc sympatický a bohužel jejich postavy byly spíše hloupé. Dal bych horší hodnocení ale pár chvilek(ruka na stropě, atd...)byly celkem vydařené. Tohle je přesně ten případ nepovedeného pokračování kterému je lepší se vyhnout. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal označit jako hystorické romantické drama, kde umírají děti.Dejte z popisu film horor a pošlete všechny jeho tvůrce do hajzlu.Už jednička byla čistej průměr, kterej se dal přežít jen díky malému množství slušné atmošky a výtečné desetiminutové pasáži ve středu filmu, kdy baba jaga začala Herymu Pijetorovi zatápět pod prdelí.Nechápu tyhle tvůrce, kteří mají k dispozici dobré herce, slušný námět, děsivou bábu a strašidelný dům a nedokážou kurva natočit děsivý horor, ale zkurveně nudný drama co se vleče jak Zeman u korunovačních klenotů.To je takový problém ten veškerý tým a možnosti využít k tomu, natočit děsivý horor?To prostě dokáže jen režisér bez talentu, který je navíc diletantským čurákem, co ani nedokáže zajímavě krást, jako třeba James Wan, který převážně taky jen krade, ale má i talent a tak jako jediný z mála umí natočit celovečerní horor, který děsí a baví skoro celou stopáž.Proto poslední dobou dávám šanci hororu krátkometrážnímu, který má budoucnost.Žena v černém 2 je otravný a nudný vřed, na pomyslném hníjícím vrcholku sraček kterým poslední dobou moderní horor bývá čím dál častěji.15%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co to způsobilo, zda příliš dlouhé čekání spojené se vzpomínkami na opulentní jedničku, nebo kletba odmítnutých hororových fanoušků, jedno je však jisté- po prvním díle bych do Eel Marsh House jela nadšeně na exkurzi, spolu s jednosměrnou jízdenkou do cvokhausu, po díle druhém už bych si vybírala jinou destinaci, protože dům i močál jsou sice stejné, ale atmosféra se vytratila neznámo kam, až máte skoro nutkání zažalovat štáb za nevyužitý potenciál. Nejprůměrovatější průměr. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování Ženy v černém, i když na první díl to v žádném případě nemá. Ale příběh celkem zajímavý, i když hodně jednoduchý. Líbila se mi hlavní ženská hrdinka Phoebe Fox, má krásný úsměv. Hororové fanoušky tento snímek asi moc nepotěší, protože není až tolik strašidelný, ale mě jakožto odpůrce hororů, vyděsil dostatečně. Já nemám rád tyhle hororové lekačky a opravdu si tento žánr škrtám ze seznamu, vážně nemám zájem se v noci bát. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá, ale tohle mě zklamalo. Kam se poděly zvukové efekty, z kterých mi běhal mráz po zádech? Minule mě nejvíc vyděsilo, když povolila ucpaná trubka a její obsah vytekl do dřezu a teď? Ani nevím... Nejhorší je, že hlavní strašidlo, žena v černém, v tomhle díle byla sotva vidět, oproti jedničce, kde na nebohé Daniela Radcliffa bafala za každým rohem a tady by se většina leknutí dala zařadit mezi "leknutí nedopatřením," kdy se postava nemá čeho bát. Například když zpoza rohu vyběhla skupina dětí a narazila do Eve. Hlavně pokud už budu dělat pokračování, tak čekám originalitu, tady se jen opakovala ta samá kletba, která si ovšem teď vyžádala o dost méně obětí a to, že bylo po naprostou většinu filmu v domově okolo 10 lidí také ubíralo na strašidelnosti. V prvním díle je tam hlavní postava skoro pořád sama, což je pro diváka o dost znepokojující, než když je tam 8 dětí + 2 učitelky + 1 voják... Každopádně se mi velmi líbila vizuální stránka - prostředí a kamera, ale atmosféru zas tak uchvatná nebyla, což je škoda, protože prostředí tomu skvěle nahrává. ()

Reklama

Reklama