Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Recenze (237)

stration 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla fakt slabota. Celý film jsem se nedokázal dostat do děje, nefungovala na mě atmosféra, nudil jsem se a k tomu předvídatelné a nefunkční lekačky. Pokračování solidní jedničky je tak další v řadě promarněných příležitostí a snaha o vyždímání každé koruny ze slávy svého předchůdce je cítit v každém záběru. Abych jenom nepomlouval, těm, co neviděli první díl (no, asi jich moc nebude) doporučuju tento zhlédnout. Je to sice podprůměrný, ale pořád ještě koukatelný kousek. Ale na druhou stranu proč s ním ztrácet čas, když úplně postačí díl první, který je všech ohledech lepší. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Eve. Vychovatelkou s tím nejchápavějším a nejlaskavějším úsměvem na světě, který nahodí vždy, když se vám něco smutného stane, až nemáte tušení jestli Vás lituje, nebo zda nemá náhodou radost, že jste psychicky na dně. Nejčastěji se zubí na hrdinného pilota Harryho, který už dávno není hrdinným pilotem, ale chce jím být, aby mohl Eve sbalit a padat s ní volným pádem. Tuto romantickou linku, v prostředí pochmurného starého baráku na ostrůvku na blatech ve VB, narušuje žena v černém, která pokaždé když se objeví, zapříčíní smrt dítěte. Vtipné je, že jí vidí vždy jen Eve, takže malým školákům celkem nosí smůlu, ale chápavej úsměv si pro zbylé děti najde vždycky. Atmosféru nadšeně zazdívají lekačky, které nefungují a sází jen na to že volume vyletí o 100% více nahlas. Takže hluchej člověk se nelekne ani jednou a slyšící max jednou než si zvykne. I tak se na to ale celkem hezky kouká, každopádně vzít to do ruky někdo schopnější, mohlo to být opravdu dobré. Takhle jen podstatně slabší odvar předchůdců. PS : Je fakt geniální nápad hodinu rozsvěcet svíčku pomocí sirek potmě, když hned vedle sebe máte funkční baterku. Pak se divte, že Vám zmizí dítě... ()

Valsadora 

všechny recenze uživatele

Už ani první díl, který měl docela dobrý ohlas, mě nikterak nenatchl. A co se týče pokračování, není co dodat. Nuda, nuda, nuda, bububu, nuda... Měla jsem co dělat s vymýšlení si důvodů, proč bych se měla zvednout z gauče a přestat zívat u čučení do obrazovky. Půjdu si nabarvit vlasy, pak si je samozřejmě musím umýt. Co kdybych si udělala čaj? Ano, dobrý nápad. Nakonec jsem po 3 hodinách shlédla celý 98 minutový film a říkám a dost, konečně, pojď dělat něco smysluplnějšího! 2* za malého Edwarda, ty výrazy se mu vážně povedly a za pár těch lepších scén. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Atmosféra i prostředí byly jak dělaný na brutální infarktovej duchařskej horor. Tak proč je to taková blbost? Všude tma, pořád tma a dva shnilý prsty z díry ve stropu. Phoebe je úžasná a sympatická a jen kvůli ní jsem vytáhl i tu druhou hvězdu. Slabší dvě. 35% ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Mnohem, mnohem horší než jednička. Tady chybí vše co se mě na ní dostalo. Především tupý, čitelný a stokrát ohraný příběh byl strašidelnější než všechny lekačky dohromady. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda za posledních cca 10-15 minut,které přišly alespoň s náznakem atmosféry.Jinak by tvůrci měli uvažovat o změně názvu na Žena v Černém 2 : Anděl co vás unudí k smrti.Tohle totiž ,po velmi dobré jedničce, není nic víc než jen koncentrovaný výtěžek z té nejčistší nudy,který nenabízí vůbec,ale vůbec nic.Atmosféra nula a bohužel ani standardní lekačky,kde by všichni mohli pyskovat,že je čekali tu prostě nejsou.Masivní zklamání...20% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Největším průserem je to, že se film jmenuje Žena v černém 2! Kdyby jsme to nebrali jako pokračování překvapivě vynikající jedničky a škatulkovali to do složky samostatné bezdílné, tak zde máme velice slušnou duchařinu, ve které je i temná atmosféra a najde se zde i slušivý příběh. Dál bych to nerozebíral, snad jen ještě pochválit hlavní hrdinku Foxovou za dobrý herecký výkon. 60% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný pokračování, už v jedničce se to regulérně uzavřelo a oni prostě nemaj co točit, tak udělaj dvojku z období o několik desítek let později. Přijde mi prostě hloupý se snažit něco okopírovat a trochu poupravit, přitom je tohle úplná klasika posledních let. Od začátku do konce předvídatelný, ničím speciální, kdyby se aspoň pokusili to něčím povýšit, jedinou scénou. Copak to nikdo nekontroluje, než se to vypustí? Styděl bych se pod něco takovýho podepsat. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Úplně špatné to nebylo. Děj sice zlehka předvídatelný, ale atmosféru si to drží! Ano, jednička byla otrochu lepší. 45% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný horor, který je o třídu slabší, než jeho výborný předchůdce. A přitom vše zde vypadá epicky a draze. Druhá světová válka je v plném proudu, Londýn je zasypáván tunami bomb. Co uděláme s ohroženýma dětmi? Vyrazíme s Eve Parkinsovou a celou třídu do opuštěného domu obklopeného bažinami. Tam jistě nacisté nezavítají. A kdyby ano, paní v černém jim vykouzlí v kalhotách hezkého hnědáka. Do té doby ale paní Parkinsová s ostatními zjišťuje, že jejich bezpečný úkryt se sám staví proti nim (třeba žena v Černém je tajná nacistka). Ať je pravda jakákoli, brzy začnou první děti umírat. Jiné se začne jevit posedlé a pomalu tak klišovitě odpadají důvody proč zde setrvat. Zjeví snad muž v bílém a všechno vyřeší? To vám neprozradím, neboť jistě styl konce už ve svých hlavách tušíte (ano, opravdu je to tak předvídatelné). Přesto však několik pozitiv tento snímek má. Předně není tak dlouhý, má místy slušnou atmosféru, je na něm rozpočet znát a s ohledem na nastavovanou kaši jde i tak o slušnou práci zasloužíce si alespoň devět řádků komentáře. Tak splněno a jedem dál na lepší kousky! 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ani se nevyplatí vo tom něco psát.Skvělá původní Woman in black J.Watkinse je tady zprzněná do příběhu,kterej nemá nic,co by se dalo nějak vyzdvihnout.Jediný co nějak funguje je to místo,to je fakt hnusný,ale jinak slabotka.20%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda, mě to hrozně nebavilo, možná posledních 20 minut, ale i tak už to nezachrání to pomalost děje. Nemám rád Anglii v době války a udělat z toho horor. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

I prvnímu, dobře hodnocenému dílu, jsem těch hvězd moc nedala, protože nemám zrovna v oblibě duchařiny z dávných let. Vždycky to zavání klišé a již dobře známými čekanými lekačkami. Takže od druhého jsem toho také příliš nečekala. V několika komentářích jsem zahlédla i nějakou tu chválu, ale vyloženě jsem tomu nevěřila. No, moje očekávání se naplnilo do puntíku přesně, protože příběh mě nijak nezaujal, herci byli spíše nesympatičtí a u lekaček jsem přesně věděla, kdy budou a kdy nebudou. Závěr byl stejně nudný a předvídatelný jako zbytek děje. O atmosféře taky nemůžu mluvit v dobrém. Všechno, co se tu odehrává, už jsme viděli mockrát. Chtěla jsem se bát, ale nepovedlo se. Druhý díl mě trochu přivedl na myšlenku, že jsem možná jedničce křivdila a mohla bych jí dát ještě jednu šanci druhou projekcí. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Zbytečné a špatné pokračování naprosto skvělého prvního dílu. Žena v černém 2: Anděl smrti postrádá vše, co by měl dobrý horor mít. Napětí, strach, šok. Vůbec nic to nemá a hraje si to na temné, gotické veledílo. Pro mě, jako velkého znalce hororového žánru a věřím, že i budoucího ´´hororového´´ režiséra velké zklamání. Horor nedoporučuji a s ohledem na nedůstojnost pokračování hodnotím nízko. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim... proč se to jmenovalo zrovna anděl smrti... tedy ani ke konci to není vysvětleno a i pozornému divákovy tento drobný detajl může uniknout. Jako že z legendy samotné kdy v jedničce aspoň něco řešili. Víme opět hovno. Jako že Stín smrti je sice velké klišé, ale zněl o dost lépe než tohle to cosi ani tvůrci vlastně nevěděli co to vlastně točej a o čem. Tuna klišovité nudy, opepřená o absenci strachu dostává tuhle hrůzu až na dno Horové filmografie. Plus si k tomu připočítejte pár hodně nesympatických postav... žalostných chyb jak ve filmu tak ve scénáři... no a pak ta finální oběť? to jako vážně? O_o Proč proboha? Proč se takovýhle sračky vůbec točej? Proto aby jste ve finále když u toho neusnete, vypukly namísto v záplavu slz.. salvou nevěřícného smíchu?! DOPRDELE! TROCHU TÉ KREATIVITY NÉ? KDY SE TO ODEHRÁVÁ? NO ZA 2SVĚTOVÉ A ZA BOMBARDOVÁNÍ... TAK KURVA KDYŽ UŽ TEDA CELEJ FILM JAKO ŽE HOVNO NASRAT VYKALI MAŽU PRSTEN PO SCÉNÁŘI... TAK SE KURVA ASPOŇ TROŠKU ODVÁŽU.. A V JEDNÉ KULE RVOUCÍ SCÉNĚ TAM PRSKNU.. PŘI ÚTĚKU Z TOHO DOMU PĚKNÝ NÁLET NA DŮM... A JEHO DESTRUKCI. ONI ZDRHNOU A ... PÍČA V ČERNÉM ZAŘVE! KDYŽ NENÍ DŮM NENÍ ANI ZLÍ DUCH. LOGIKA. Stejně už trojku točit nebudou .. tak co se s tím srát. Bez tak to celí stálo celí za hovno. No a proč film vidět? 1) Vraždí se převážně děti, ano po 40minutách zařve první 2) falešné teliště.. no aspoň něco poučného. Za 3 už mně nic nenapadá... Tahle sračka je vážně tak na jedno shlédnutí a to na to klidně čumte ve tmě na hřbitově při sabatu... vliv to mít nebude. I mrtví by se unudil k smrti: ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Proč se vůbec točí dvojky? (O trojkách až sedmičkách nemluvě.) Proč i přes zkušenost staletí stále přežívá naděje, že opakování je zkratkou k úspěchu? Proč, i když existuje bambilion pokračování, které usilovně kopou, aby dosáhly ještě hlubšího dna, než ostatní, to stále někteří zkoušejí? V tomto případě autorům bezradnost teče i nosem, takže parazitování na slušné jedničce není jen krokem zpátky, ale rychlostní silnicí do bažiny. Omlouvám se za nechutný příměr, ale ona je to dost nechutná záležitost. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jednička byla vynikající, s podmanivou atmosférou a funkčním napětím a i když celkem prostý, je to nejspíš jeden z nejlepších hororů posledních několika let, neboť na mnoha místech dokázal překvapit i šokovat, prostě klasické anglické potěšení. Ale se dvojkou je ohromný problém - do Crythin Giffordu se po Harrym Potterovi stěhuje Malfoyova máma s parchantama, kteří vidí mrtvé lidi, zejména pak ten jeden. To, že bude film špatný, jsem tušil už od přečtení knižní předlohy, která vznikla jen proto, aby to měli podle čeho natočit, ale film je ve výsledku snad ještě horší a já si nedokážu vysvětlit, jak je možné během jediného filmu klesnout z pěti hvězdiček na dvě (a to ještě z milosti) a posrat jak scénář, tak i atmosféru a totálně zazdít jedničku. Skutečně, zatímco k té stále nemám jediných výhrad, Anděl smrti nefunguje ani trochu - herecky je to tragédie a nezachránila to ani Narcissa, na kterou jsem přitom docela spoléhal, že to dá, scénář je nudný, nezáživný, tempo filmu taktéž, atmosféra nijaká (a to tam je pořád tma a stejně to nefunguje), lekacích scén žalostně málo a když už, tak velmi nepovedených a po hororu ani stopa. Ani hrozba ústřední postavy, naší staré známé Jennet Humpfreyové, nefunguje, tak jak má. A i když je film poměrně krátký, já se u toho nudil a s těžkostí oznamuji, že nejlepší scéna celého filmu je ta úplně poslední, kterou navíc předvídáte už od začátku. Hrozně mě mrzí, jak to dopadlo a je to strašná škoda. Anděla smrti už nikdy víc, ale jedničku můžu stále. A i když nejspíš vyznívám hrozně kriticky, na ty dvě to dá, jen nemůžu přijít na nic, čím bych to obhájil, já ale citím, že i když je to špatné, * je málo. 40%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Po solídnej jednotke prišla dvojka. A ako to už býva, dvojky sú horšie. A nebolo tomu inak ani tu. Námet skoro na vlas podobný ako v jednotke, len to zasadili do iného obdobia, s iným obsadením. Malo to tiež svoju atmosféru, ale pri jednotke som sa viac bál a tu som už viac menej tie strašidelné okamihy očakával a vedel som sa na nich vopred pripraviť. Nie zlé, ale trojku už nie. 2 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Moderní hororovka, která ale oproti výborně děsivé a atmosférické jedničce těžce strádá. Což o to, děsivost by v první třetině fungovala dobře, rozpadlý barák působí nevlídně a pořádně jsem se jednou lekl. Ale... příběh mě ve výsledku vlastně vůbec nezaujal. Doprovázela jej spousta klišé a celkem očekávaný závěr. Od filmu jsem si moc nesliboval a ani nic moc nedostal. ()

Duoscop odpad!

všechny recenze uživatele

Největší filmové zklamání poslednich mnoha let! Po parádni jedničce přicházi tato naprostá ubohost největšího kalibru. Pokud vás vyděsí náraz ptáka do okna, stále se houpající křeslo, náraz do vás dvou honících se blbečku nebo zvonek na plotě, je tento film naprosto pro vás. Nejděsivější zážitek z celého filmu byla dvojice vedle mně, která se s mlaskáním navzájem krmila popcornem! 160 korun které jsem dnes objetoval v Cinestaru Ostrava, bych raději věnoval na fond rozvíjení se Islámské komuniti u nás. Důrazně varuji všechny před tímto filmem a pokud na něj stejně půjdete, tak si vzpomeňte, že Bioscop vás varoval. ()

Reklama

Reklama