Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Recenze (237)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě tak nízké hodnocení. Samozřejmě The Woman in Black s Radcliffem byla trošku jiná liga, ale co se týče mého úsudku, zdá se mi tohle pokračování dobré. Klasická lekárna s duchy. Ani děj nebyl mrzutý a nudný. Plynul uměrně s časem. Možná se tady objevují absurdní scény a trochu se místy lapá po dechu, ale rozhodně žádná nudná béčková hrůza. Zasloužené *** ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Žena v černém 2 je velké zklamání. Bohužel postrádá základní hororové, ale i filmové prvky. Skutečnou gradaci děje, napětí nebo snad děsivost zde opravdu nehledejte. Ráda bych řekla, že film vyšumí do prázdna, jenže tentokrát jsem se nedočkala ani toho šumění. Celkově 35 %. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Škoda tohto pokračovania, ktoré citeľne zaostáva za staršou sestrou. Nevidela by som to však úplne čierne, pretože aj táto dvojka disponuje viacerými dobrými prvkami. V prvom rade je to obdobie - Žena v čiernom ako taká, jednoducho patrí do doby, v ktorej ju tvorcovia vykresľujú - je to atmosferické, iné, temné, britské.. Vizuál výrazne napomáha dotvárať "creepy" atmosféru, z ktorej behá mráz po chrbte a človek čaká odkiaľ a čo vyskočí. Bohužiaľ, v Angel of Death to nepôsobí až tak šmrncovne ako v jednotke a asi tu bude ten hlavný problém - film sa síce snaží navodzovať atmosféru silnej duchariny so skvelou ženou v čiernom, avšak nemôžem povedať, že by to na mňa extrémne vplývalo. Určite sa aj v tomto prípade nájde niekoľko lepších momentov, vydarenejších ľakačiek - s jednotkou sa to ale porovnáva veľmi ťažko. Každopádne - vďaka dobrému výberu postáv som sa nenudila vôbec a v mojich očiach situáciu veľmi výrazne zachraňuje prostredie a vizuál. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s jednotkou je toto neskutočná nuda.Zasa aby sme sa chápali je to nuda celkovo.Je tu menej lakačiek , atmosféra nebola zlá ale predsa len v 1 mi prišla lepšia.Samotné strašidlo sa objaví raz dobre nech nežerem 2 krát a to je všetko.Lakaćky boli celkovo slabé teda okrem jednej ale nemôžte postaviť celý film na tom . Hlavná hrdinka krásna to jediné tak asi pochválim. 2* sú akurát na tri ma to až moc nudilo a skoro som zaspal. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

S jedničkou se to nedá srovnat. O moc víc lekaček než je v traileru tam není a hororová atmoška je na nule. Dějove celkem zbytečné a o ničem. 33% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Hloupé, neestetické a bohužel i nudné. Vypnula jsem to po 35 minutách. Odpad ne, avšak víc jak jednu usmolenou nedám. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Tam, kde jednička sázela (krom brejliček Harryho Pottera) na důsledné budování atmosféry a postupný plíživý děs, tam dvojka servíruje laciné lekačky a naprosto nicneříkající scény plné klišé. Co na tom, že se tam houby děje, hlavně že je tam starý barák, venku hnusně, tma a všude hromady starého haraburdí pokrytého pavučinami a zapálené svíčky. Do toho se občas flákne jedno "BAF!!!" a film je hotový. Fakt jsem si to neužil a zatímco u jedničky se mi ježily chlupy na rukou, taky mě každá další lekačka akorát naštvala. Nic, co by bylo potřeba vidět. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade neporovnávať s „jedničkou“. Z celkového hľadiska vo svojom žánru mierne lepší priemer, avšak nerovnomerne rozložené napätie. Záver trošku narýchlo natočený a nevypracovaný. Sympatická Phoebe Fox. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po vynikajucej jednotke sklamanie z dvojky,velmi slabe pokracovanie,zostala uz len stipka atmosfery a lakaciek,az na konci sa to ako tak zobudilo,co samozrejme nestaci...:-) ()

HOFMAN 

všechny recenze uživatele

Jednička sice nepřinesla nic nového, ale po celou dobu si držela atmosféru a lekaček bylo tak akorát a člověk se opravdu lekal. Tohle na začátku vypadlo stejně slibně, ale po opuštění baráku to je už jen parodie. ()

RobLord odpad!

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že má tento současný duchařský celuloid 98 minut, sledoval jsem ho něco přes dvě hodiny. Působil na mě totiž jako Rohypnol. Několikrát jsem si zdříml nebo dokonce tvrdě usnul. Vracel jsem si prospané pasáže, přičemž mne zcela míjely lekačky (film jsem se pokoušel sledovat ve sluchátkách, ale nelekl jsem se ani jednou) a já čím dál tím více ztrácel zájem o děj – neptejte se mě, o čem to vlastně bylo… nevědomost je možná lepší. Žádný z filmů podle knihy Susan Hillové si mě ničím nezískal, tedy vyjma rezidence Eel Marsh, kterou lze navštívit nebo z ní prchnout pouze za odlivu. Z tohoto nápadu šlo vytěžit mnohem, mnohem více(!), a to už ve snímcích z roku 1989 a 2012. Co si budeme povídat, Eel Marsh není zrovna chatou z Evil Dead nebo duchy obklopenou rezidencí z knihy Coldheart Canyon od Clive Barkera. Tohle zkrátka není povedená duchařina jako původní Amityville, Witchboard, Poltergeist, The City of the Dead nebo American Horror Story – Murder House. Angel of Death je naprosto typickým zástupcem MDLÝCH moderních filmových „hororů“ s asijsky digitálními strašidly a vynucenými akustickými lekačkami. Z mého úhlu pohledu je navíc otřesně (přesněji nesympaticky) herecky obsazen – mnohem působivější výkon podali František Němec a Josef Somr v TV filmu Travis, tedy v českém zpracování Ženy v černém z roku 1997. Angel of Death (stejnojmenná skladba od US thrasherů Slayer je milionkrát brutálnější a děsivější) je ještě mdlejší a bezbarvější než podobný The Awakening z roku 2011, při jehož sledování se mohl divák alespoň trochu těšit z pár dobrých nápadů a sympatického hereckého ansámblu. V porovnání s novinkou jménem Grizzly je to neopečovávaný trabant vedle luxusního ferrari. Kéž by současnou generaci „hororových“ tvůrců vystřídali talenty ve stylu Sama Raimiho, Johna Carpentera, Tobe Hoopera nebo Clive Barkera! A kéž by se mladší generace nebo „hororoví panicové“ podívali na filmy jako The Exorcist nebo Hellraiser, aby konečně přestali protěžovat odpady typu Mama a Žena v černém! ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Kulisy se zdály působivě připravený. Mlha a tma, déšť, chátrající dům, vidiny, nemluvící dítě, močál, barvy-nebarvy. Když už to ale vypadalo, že příběh nabírá ty správný obrátky, film skončil. I kdyby trval o takovou půlhodinu dýl, nevěřím, že už by se scénář nějakým záhadným způsobem otřepal a převálcoval mě. S tím momentem ticha, kterej jsem zažil po skončení první Ženy v černém, se to nedá ani zdaleka srovnávat. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s jedničkou neskutočná blbosť plná otrepaných klišé postrádajúca akýkoľvek nápad, či moment prekvapenia, pri ktorej si prajete už len jedno, aby to konečne skončilo. Veľké sklamanie. ()

Reklama

Reklama