Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (160)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jednoho z mých nejlepších kamarádů jsem se prostě musel podívat na Poslední Rytíře. C. Owena mam rád tak se šlo na to. Filmu škodí dvě věci. První je ta, že na to jak se zde jiskří z čepelí a šermuje, je příliš málo vidět z šermířského umění herců. A to nemluvím o téměř absenci krve. To důležitější ale je, že se skoro půl filmu nic neděje. Tedy ono se děje, ale je to dělané poněkud bez nápadu a fádně. Poslední třetina ale nastolí úplně jiné tempo. Dokonce zahraje i na city.za to dávám 72 procent. Film určitě stojí za to. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

47 multi-kulti róninů v americko-jihokorejské koprodukci přicválalo v do lacina obraz strhávajících kamerových filtrech do českých hradů a ulic, aby svojí krvavou odplatou, při níž padne nemálo jiných běžných vojclů od rodin, unudili Aksela "Lovce hlav" Hennieho k potupné smrti. Bohužel se jim to zadařilo i u mě. Příliš nezajímavě vykradených už beztak vykradených 47 róninů, v rámci šetření naštěstí alespoň osekaných o magii a fantasy prvky. Ta česká herecká camea bez smyslu mi přijdou namísto "to je cool" spíše úsměvná. Jen o malinko lepší, než Cageův čínsko-nesmyslný Outcast. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Juhokórejsko-americká koprodukcia, ktorá asi chcela konkurovať historickým snímkam z Hollywoodu a tak zlákala do svojich radov také mená ako Morgan Freeman alebo Clive Owen, ale vo výsledku to tej celkovej mizérii v ničom nepridáva. Vznikol nemastný-neslaný produkt, v ktorom nie je nič, ale vôbec nič, kvôli čomu by stálo za to sa na neho tie úmorné dve hodiny pozerať. Nemá to žiadnu story, žiadnu poriadnu akciu, žiaden výraznejší moment, nič. Len tu pár hercoch vedie vyše hodiny rozhovory o ničom a keď už aj v závere dôjde na tú chvíľkovú akciu, tak je tak obyčajná, sterilná a nevzrušivá, že to ani nestojí za zmienku. Ešte väčší nezmysel ako Cageov čínsky Outcast, akurát tam sa divák mohol aspoň uštipačne baviť na Cageovom výkone. Čo však viedlo Freeman a Owena k účasti v tomto ostáva záhadou, jedine, že dostali veľmi tučný šek a tak už neostali peniaze na nič iné. To jediné dáva v prípade Last Knights zmysel, pretože s filmom ktorý už svojim hlasom neutiahne ani Freeman musí byť niečo veľmi zle. Nudnejší a nezáživnejší historický epos tu snáď ešte nebol. CELKOVO: 1* (2/10) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Lehouce nad průměrem se pohybuje tenhle filmek,je pravda ,že za poslední rok je to snad nejvíc koukatelnej historickej film.I přes to má svoje mouchy.Děsivě upajdaná prostřední část,která i přes svůj nepopiratelnej účel byla fakt natažená jak svině,a pak dost zbytečně umírněná syrovost akčních scén.Koukatelný jo,ale vzpomínat na to nebudu.60%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když se tak nad Last Knights zamyslím, tak si vlastně uvědomuji, že mě ten film oslovil natolik, že mu ve výsledku nemám v podstatě ani příliš co zásadního vytknout, tedy snad až na totální absenci krve, která by to celé povýšila ještě minimálně o level výš, protože zkrátka k tomuto typu filmu ty krvavý cákance a vůbec celkově explicitně zobrazená brutalita patří jako skořápka k vejci, bez toho mi to ale přišlo prostě takové vyloženě divné a nedotažené. Jinak je sice pravda, že se minimálně v prvních dvou třetinách filmu jedná o více upovídanější podívanou, než by se očekávalo a spíš než nějakých akčních scén se zde divák dočká převážně dramatických pasáží, s důrazem kladeným především na dialogy, postavy a jejich charaktery, ovšem ani to nelze až tak úplně kritizovat, jelikož i přesto má film velmi svižné a zábavné tempo, vše působí velice silným a přesvědčivým dojmem, a i když ani samotná zápletka pak není nikterak objevná, či vyloženě nepředvídatelná, tak funguje přesně tak, aby dokázala bez problému udržet diváckou pozornost a zájem. V podstatě by se každopádně celý film dal ale označit i jako takový historický revenge snímek, přímočaře směřující po celou dobu k závěrečnému akčnímu finále, které je pak skutečně nadupané a efektní, veškeré souboje jsou zpracované vážně skvěle a i závěrečná katarze pak skutečně chutná. Jinak zde nechybí ani emoce a napětí, nicméně vrcholem filmu jsou jiné dva prvky, a to fakt parádní atmosféra, která je syrová, správně špinavá a opravdu věrohodná, a pak samozřejmě luxusní obsazení, na čele s dokonale nasraným Clive Owenem, který tyhle týpky prostě umí na jedničku a pak určitě zaujme i Aksel Hennie jako ústřední záporák, který působí fakt jako prvotřídní extra slizká svině. Za mě se zkrátka jedná o povedenou historickou podívanou, určenou ovšem určitě spíš pro méně náročnější publikum. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama