Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Auta verze 2017 moc nefungují. Svého času když vznikla chatrná Dvojka, jsem si myslel, že Jednička byla o třídu lepší, ale není to pravda. Ten kvalitativní rozdíl tam moc není a myslím že by se dneska hodně diváků dost divilo, že se jim podobně jako mě Cars vlastně už nelíbí. Příběh je plytší, zábava k popukání, natož pro dospělé to rozhodně není a těch několik povedenějších okamžiků výsledný dojem nezachrání. Příšerky, Úžasňákovi, Nemouš a samozřejmě Brouk nebo Hřačková trilogie stojí o dost výš. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V hlavě se mi míhá těch pár nesouvislých scén,které jsem viděla všelijak,jen ne za sebou tak,jak měly být.Přišla jsem na návštěvu za svojí pětiletou sestrou,té to zrovna běželo na DVD a děj byl někde v půlce.Přišla jsem podruhé a zrovna si to pouštěla od začátku..Takže tak.Moc si nepamatuju,ale když je z toho dítě takhle unešené,že má doma všechno s Burákem a McQueenem,je to určitě fajn a pocit mi z toho zůstal dobrý:) ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar je prostě špička! Ale od Příšerek sro ztrácí dech! Každá nová Pixarovka je o něco méně zábavná, než ta předešlá, ale stále je to to nejlepší, co se mezi animáky vyskytuje! Samozřejmě, vizuální stránka je s každým dílem lepší a v tomhle směru nemá Pixar nejmenší konkurenci!...Auta to krásná a zábavná, ale né zas tak moc! Najdou se dokonalé momenty, ale i slabší nudnější místa! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Usedal jsem s melancholickou náladou a v očekávání, že mi to Auta alespoň trošku vylepší. Ale výsledek byl bombastický, nálada se po pár minutách úplně změnila a já si mohl vychutnat dvě hodiny opravdu úžasného animáku! Sice s ebudu opakovat, ale Pixar je fakt jediný, který dokáže dát i plechovým miláčkům lidské vlastnosti a dovést to do dokonalosti. A taky jako jediný vymazal mýtus o tom, že animáky jsou jen pro děti. Dokáže totiž udržet určitou hranici, při které si to užije opravdu každý. Jak mladí, kteří dostali poučný závěr a dospělí spoustu skvělých hlášek. Animace je znovu zavedena do extrémů a konkurence se hledá opravdu těžko, místy jsem měl pocit, že to není vůbec animované, ale hrané. Cars jsou určitě jedním z nejlepších animovaných filmů! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl úžasný, jako milovník automobilových závodů jsem si jej vychutnal, přesunutí hlavního hrdiny do Kardanové lhoty jsem rozdýchal a našel pár opravdu slušných momentů (debata o zrychlení)m jenže pak se příběh už jen táhne. Celá jeho řást, která se odehrává ve výše jmenované vesnici je sice plná zajímavých nápadů a pěkných odkazů, ale je příšerně nudná. Film se tam tváří jako snímek věnovaný převážně dospělým, ale zároveň se pokouší zapůsobit i na jejich ratolesti, což se mu ne zrovna daří. Když pak po úmorném čekání konečně dojde k vrcholnému závodu, je spíše zklamáním s naprosto dementním koncem plným moralismů, které ne vždy opravdu fungují - nechci používat slovo nikdy. Blesk McQueen je naštěstí klasickým hrdinou, který se snaží celý snímek táhnout až do zdárného konce, což se mu též daří jen částečně, postava je to sice zajímavá, ale příběh jí moc nenahrává. Oni jsou vůbec všichni hrdinové skvělí a snímek je plný neotřelých nápadů a myšlenek, bohužel jej kazí zbytečnosti... Prostě a jednoduše řečeno, ne, tohle se mi opravdu nelíbilo 30%. Schumi potěšil. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Po úvodných pretekoch novinárka Kori Turbowitz (Sarah Clark) položí otázku McQueenovi (Owen Wilson). Na to sa on zasmeje, osloví novinárku krstným menom a odpovie jej. V slovenskom dabingu však McQueen (Peter Sklár) namiesto smiechu hovorí: „Á, Adela... Vlastne Kori...“ Je to odkaz na Adelu Banášovú, ktorá v tomto filme nadabovala práve Kori. (Lukincok)
  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)
  • Když Blesk McQueen (Owen Wilson) jede se Sally (Bonnie Hunt) na projížďku a zašpiní se odpadky, tak je hned v dalším záběru krásně čistý. (Mr.Hudson)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama