Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Cival 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že mě Úžasňákovi s Pixarem (a animáky obecně) definitivně smířili. Velebená Auta prokazují opak. Chápu sice, co se na nich všem tolik líbí, uznávám i naprosto neskutečnou úroveň animace. Přesto pro mě nějakých prvních čtyřicet minut (až do nočního dialogu Bleska s Materem) bylo velkým rozčarováním. Všechny ty figurky rychle mluví, jezdí, překřikují se a roztomile žvatlají na nejrůznějších stupních infantilnosti, ale opravdové gagy v mých očích chybí a jediné, co je zastupuje jsou milé detaily (ale že je veterán z Vietnamu jeep, to mi k radosti doopravdy nestačí) . Nějaké zázračné fóry (v tom smyslu, že je někdo zkonstruuje ve scénáři a ne že přijede Ferrari s hlasem Schumachera a autíčka začnou sladce padat na zem) nepřijdou ani posléze, ale při oprašování idejí krásného amerického maloměsta (uf) se alespoň projevuje Lasseterova režijní zručnost, který vydyndá emoci i z obyčejného ježdění aut za zvuků popíkového cajdáku. S příběhem z třetí ruky je to nekonečné pomrkávání bez opravdu účinných vtipů snadno zapomenutelnou záležitostí za 65%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar je prostě špička! Ale od Příšerek sro ztrácí dech! Každá nová Pixarovka je o něco méně zábavná, než ta předešlá, ale stále je to to nejlepší, co se mezi animáky vyskytuje! Samozřejmě, vizuální stránka je s každým dílem lepší a v tomhle směru nemá Pixar nejmenší konkurenci!...Auta to krásná a zábavná, ale né zas tak moc! Najdou se dokonalé momenty, ale i slabší nudnější místa! ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine som mal chvilu pocit ze film nudi. No potom Pixar roztocil znova ten svoj tipicky sialeny kolotoc emocii a humoru a ja som uplne podlahol. Krasne, dojimave a celkovo je to jedna uzasna 'jazda' !!! (ps: neuveritelne je ze vsetky filmy od pixaru s tak skvele. Zatial kazdy jeden bol uzasny a tie 'ostatne' animaky len dotahuju. Chlapci drzim palce nech vam to vydrzi!) 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Walt Disney Pictures plus Pixar Animation Studios rovná sa absolútna špička animovaných, popkornových, rodinných kinofilmov. Táto rovnica stále platí. Iste si spomeniete na ich úspešné tituly ako boli "Hľadá sa Nemo", "Rodinka Úžasných", "Ratatoille" alebo "WALL-E". Medzi tieto americké, nablískané, komerčné kino hity patria aj "Autá". Je to pestrofarebné, veselé, svižné, poučné a hlavne vysoko profesionálne spracované a nadabované známymi hollywoodskymi hercami. Stále je to fajn, ale mne sa to už akosi opozeralo. *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Auta verze 2017 moc nefungují. Svého času když vznikla chatrná Dvojka, jsem si myslel, že Jednička byla o třídu lepší, ale není to pravda. Ten kvalitativní rozdíl tam moc není a myslím že by se dneska hodně diváků dost divilo, že se jim podobně jako mě Cars vlastně už nelíbí. Příběh je plytší, zábava k popukání, natož pro dospělé to rozhodně není a těch několik povedenějších okamžiků výsledný dojem nezachrání. Příšerky, Úžasňákovi, Nemouš a samozřejmě Brouk nebo Hřačková trilogie stojí o dost výš. 60% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Postava Doktora Hudsona (Paul Newman) je inspirována osobou venkovského veterináře Waltera S. Masona, Jr., který vlastnil v letech 1963-2003 v Clintonu v Oklahomě hotel Tradewinds Courtyard Inn, kde se ubytovával např. i Elvis Presley. Byl jedním z podnikatelů, se kterým si tvůrci filmu v roce 2001 povídali při psaní scénáře. Mason se zasadil o to, aby nová silnice vedla po trase poblíž města a zabránil tomu, aby se z Clintonu stalo město duchů, což postihlo mnoho jiných měst a městeček když se stavěla náhrada za Route 66. Hudsonova závodní kariéra byla inspirována řidičem závodního vozu, známého jako Fabulous Hudson Hornet, Herbem Thomasem. (ajaxx)
  • Na začátku závodu představuje hlasatel jezdce a dodává: ''...a na druhé pozici jede jako vždy Chick Hicks.'' V minulých závodech byl ale Chick (Michael Keaton) vždy na třetí pozici. (chleba24)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama