Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Úvod definuju jako lehce roztříštěný, možná moc přemotivovaný, trvalo mi tak tu půlhodinu než jsem chytil tu správnou diváckou slinu. Film posléze nabere na maximálních otáčkách a úplně si mě získal - ať už tou proměnou, kterou Blesk McQueen prodělal, špičkovým animačním zpracováním nebo nekonečným množstvím gagů či nejrůznějších odkazů(float like a Cadillac, sting like a Beemer, Michael Schumacher a jeho voice cameo). Jestliže mám vypíchnout nejhezčí a nejsilnější scény, tak zmíním romantickou projížďku Bleska a Sally, při které kamera opisuje neskutečnou trajektorii a ze scény rozhodně tryskají emoce nebo závěrečný závod, kdy konečně dochází vlivem změny Bleskových životních hodnot ke zpětné vazbě. Hlasy všech zúčastněných herců seděly skvěle. Škoda toho jaksi chaotického úvodu, jinak mohlo být moje hodnocení nejvyšší, film jsem si opravdu užil. 120 miliónů dolarů(rozpočet)/462 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Malinkaté zklamání, což je ale s ohledem na nepředstavitelné nadšení s kterým jsem Auta očekával pochopitelné. Silné stránky filmu - dokonalá animace, perfektní smysl pro detail a jemný dospělácký humor, dokonale se doplňující s tím dětským. To co animátoři prováděli s očima aut je vskutku něco nevídaného (mimochodem, Pixaaři si opět troufli na sousto, o které před nimi ještě nikdo nepokusil, vdechnout život strojům - ano, Příběh hraček také pracoval s "neživými" postavami/hračkami, ale jedna věc je oživit loutku kovboje a druhá neosobní auto). Pěkný soundtrack a milá rolička pro Paula Newmana. Největším záporem je pak ten nejprovařenější příběh, který bych s ohledem na vše ostatní odpustil komukoli, jen ne mistrům z Pixaru. Jinak je to fantazie, jděte do toho. 80% ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla poprvé, byla jsem nadšená a hrozně se mi to líbilo. Po několika zhlédnutí mé nadšení trochu opustilo, ale opravdu jen trochu. Stojím si za tím, že je to velmi kvalitní animák, s naprosto dokonale propracovanou animací i do těch nejmenších detailů (např. moucha-auta, jsou naprosto úžasní). Čas od času se na to ráda podívám. 4* Zábava s troubením na traktory je fakt řachanda. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sorry, Lassetere... už o tobě nikdy nebudu pochybovat. ;) Cars jsou klasickou mentorskou disneyovkou, ale nachytalo se na ně tolik gagů, že si po zhlédnutí budete připadat neuvěřitelně vyčerpaní. Ono lomcovat skoro dvě hodiny bránicí dá pořádně zabrat. Obrovské tempo, odzbrojující vizuální stránka a zábava od předfilmu až do posledního záznamu v zavěrečných titulkách. Pixar zase válcuje... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine som mal chvilu pocit ze film nudi. No potom Pixar roztocil znova ten svoj tipicky sialeny kolotoc emocii a humoru a ja som uplne podlahol. Krasne, dojimave a celkovo je to jedna uzasna 'jazda' !!! (ps: neuveritelne je ze vsetky filmy od pixaru s tak skvele. Zatial kazdy jeden bol uzasny a tie 'ostatne' animaky len dotahuju. Chlapci drzim palce nech vam to vydrzi!) 9/10 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Hudba v traileru je hlavním hudebním tématem z filmu Život brouka (1998). Další písní v ukázce je např. "Westbound Sign" skupiny Green Day z jejich alba "Insomniac" z roku 1995. (hippyman)
  • Státní poznávací značka Buráka (Larry the Cable Guy) je "A113", což je odkaz na animační místnost na Institute of the Arts (Institut umění) v Kalifornii, kde studovalo mnoho z animátorů společnosti Pixar. (skliba)
  • Navzdory tomu, že v Pixaru už měli čtyřnásobně rychlejší počítače než při tvorbě Úžasňákových (2004), vyrenderování každého políčka filmu trvalo v průměru 17 hodin. (imro)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama