Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (966)

castor 

všechny recenze uživatele

Jak pravil Jan Pinkava: "Pixar je mimořádný neochotou pustit do světa špatnou práci." Uznávám, že Pixar je mimořádně originální studio, ale právě ta brilantní originalita z dřívějších let mi u Aut znatelně scházela!! Ocenit lze zejména nápad oživit automobilový svět nebo ukázkové vykreslení kulis. Pixaru se podařilo vypíchnout celou plejádů citů a emocí u čtyřkolých hrdinů!! Klobouk dolů.. Ale co ten příběh? Velmi tradiční, neuvěřitelně předvídatelný, místy hodně nudný, uřvaný a mnohdy na hranici snesitelnosti.. a konverzační story není právě jízda pro děti!! Už v první třetině filmu musí být všem jasné, že to skončí jako moralita (i když docela dojemná).. přesto tvůrci vkládaji vtipy s velkou precizností (u mě bezesporu vede měnič pneumatik), na druhou stranu ale zapomínají, že technická stránka příběh neudělá!! Je mi líto.. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma kterak namyšlený mládeneček stoupající bez skrupulí na vrchol málem o vše přišel a jen díky nečekané ráně osudu a procitnutí ve společnosti dobrých lidí se vrátil na správnou cestu a ke štěstí přišel. Tentokráv v slušivém hábitu pořízenem od pixarovských počítačových kouzelníků. Bohužel hodně klišovité a bez nejmenšího překvapení. Film drží pohromadě skvělá animace a dokonalá práce s charaktery postav/aut. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto animaku jsem nedokazal ani na vterinu spustit oci, coz se mi nestalo ani u prvotridnich Uzasnaku. Od zacatku do konce nadupane, tedy aspon pro lidi, co maji jeste trochu toho detskeho blaznovstvi a fantazie v tele a vyznaji se minimalne v americkych realiich - to ovsem neznamena, ze si tento film nevychutnaji ani ostatni ci deti... Luigi s Guidem rock! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal 4 hvězdičky. Ale trošku jsem se nad tím zamyslel a usoudil jsem, že opravdu nemusím dávat 5 hvězd jen filmům, kde se bavím po celou dobu. Protože když se zamyslím, tak tohle byl nádherný příběh, který mě velice dojal. Opravdu nádhera, naprosto bez chyby, žádná trapná místa. Podle mě si Auta plné hodnocení zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len asfalt.“ – „Nie. Je to niečo viac.“ Čo chcete počuť. Pixar je Pixar. Po hračkách, vodných tvoroch či príšerách z vstavaných šatníkov, prišla rada na „obyčajné“ autá, ale to by nebol Pixar, aby do jednoduchého scenára neprepašoval výborné dialógy, vynikajúcu vizuálnu stránku, pôvabné postavy a decentne podané ponaučenie. Pixar je pre deti a dospelých to, čo už aspoň desať rokov nie je Disney Pictures. Farebné, nostalgické, vtipné, magické... a veľa traktorov k tomu (a vtipné záverečné titulky). AUTÁ sú venované pamiatke dlhoročnej šedej eminencii animovaného filmu, Joeovi Ranftovi, ktorý v roku 2005 zomrel pri dopravnej nehode. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Ve scéně, kdy Blesk McQueen (Owen Wilson) projíždí cílem, má pusu zavřenou, ale když si rozhodčí nebo moderátoři pouštějí zpomalený záběr, tak má ústa otevřená a vyplazuje na cílové čáře jazyk. (Mr.Hudson)
  • Poznávací značka Doktora Hudsona (Paul Newman) 51HHMD je odkazem na rok výroby jeho modelu (1951), iniciály jeho jména (Hudson Hornet) a jeho povolání (Medical Doctor). (PlayEasy)
  • Původně měla Auta být o elektrickém autíčku, žijícím ve světě aut, poháněných plynem. (imro)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama