Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (966)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma kterak namyšlený mládeneček stoupající bez skrupulí na vrchol málem o vše přišel a jen díky nečekané ráně osudu a procitnutí ve společnosti dobrých lidí se vrátil na správnou cestu a ke štěstí přišel. Tentokráv v slušivém hábitu pořízenem od pixarovských počítačových kouzelníků. Bohužel hodně klišovité a bez nejmenšího překvapení. Film drží pohromadě skvělá animace a dokonalá práce s charaktery postav/aut. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší animovaný film léta páně 2006. Film, u kterého se budou bavit jak dospělí, tak i rodiče a jejich ratolesti. Animace je, jak už to bývá u Pixaru zvykem, bezkonkurenční, po hudební stránce není co vytknout a výběr dabérů je chirurgicky přesný. Owen Wilson nepředvádí žádné hlasové extempore, Paul Newman působí uklidňujícím dojmem, a tak dále. Příběh sice moc originality nepobral (nejvíce si bere z Doktora Hollywood), na druhou stranu je podán formou zábavnou a neunudí diváka k smrti, na rozdíl od konkurence. Chybiček by se pár našlo, ale nač si kazit dojem přemýšlením o malichernostech, když výsledný dojem je navýsost pozitivní. Pixary já měl vždy rád, a je dobře, že svým dalším filmem můj postoj nezměnili. PS: Na Příšerky to stále nemá.. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Co je ten rozdíl, který dělá Pixarácké animáky o třídu lepší než všechny konkurenční? Proč je Hledá se Nemo tak populární, zatímco Příběh žraloka zapadl ve filmových dějinách? A proč Auta strčí třeba takové Roboty do kapsy? Je snad Pixarácký humor jiný? Možná. Rozhodně z něj ale sálá jakási něžná rodinná atmosféra, kterou třeba z Příběhu žraloka nikdy ucítit nedokážete. Je to snad úrovní jejich příběhu? To asi ne. O jeho originalitě tady padlo už spousta slov. Ale i tak má přece něco do sebe. Úroveň animace? Klasika. Tohohle trendu se Pixar drží už dlouho. Tak co tedy? Jednoznačnou odpověď neznám. Ale pokud chcete vidět kvalitní animák, Auta rozhodně nebudou jen zabitím času. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Malinkaté zklamání, což je ale s ohledem na nepředstavitelné nadšení s kterým jsem Auta očekával pochopitelné. Silné stránky filmu - dokonalá animace, perfektní smysl pro detail a jemný dospělácký humor, dokonale se doplňující s tím dětským. To co animátoři prováděli s očima aut je vskutku něco nevídaného (mimochodem, Pixaaři si opět troufli na sousto, o které před nimi ještě nikdo nepokusil, vdechnout život strojům - ano, Příběh hraček také pracoval s "neživými" postavami/hračkami, ale jedna věc je oživit loutku kovboje a druhá neosobní auto). Pěkný soundtrack a milá rolička pro Paula Newmana. Největším záporem je pak ten nejprovařenější příběh, který bych s ohledem na vše ostatní odpustil komukoli, jen ne mistrům z Pixaru. Jinak je to fantazie, jděte do toho. 80% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Celé jméno Bleska McQueena (Owen Wilson) je v anglickém originále uváděno jako Montgomery "Lightning" McQueen. (ajaxx)
  • Modré auto pretekára Kinga je spravené podľa auta Plymouth Superbird, na ktorom jazdil Richard Lee Petty - 7násobný majster NASCAR, prezývaný aj ako "King". (frxXx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama