Reklama

Reklama

Luxo junior

  • USA Luxo Jr.
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1986, 2 min

Lampička najde míč na hraní a zažívá s ním spoustu legrace, dokud míček nepraskne. Když už si starší Luxo začne myslet, že si dá jeho dítě na chvíli pohov, Luxo junior najde další míč – desetkrát větší. (HBO Europe)

Recenze (150)

tron 

všechny recenze uživatele

... A odvtedy je symbolom pixaru stolná lampa. Už to čo-to vypovedá o tom, aká kvalitná a odvážna firma to je, iné by si za maskota zvolili huňatého medvedíka alebo ja neviem čo. Pixar však dokáže poľudštiť aj predmety – to je sila. Kraťas na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=PvCWPZfK8pI ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -3* Tohle je předobraz pixarovského loga a krátký rodinný lampičkovský příběh. Asi bych byl před 35lety z animace unešený .... a chtěl byl to mít na videokazetě nahrané 20x za sebou, abych si to mohl pouštět furt dokola :-). Prostě dětsky naivní, ale kouzlo se postupem věku vytratilo. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

A najednou víte, co si stolní lampička myslí, aniž by musela promluvit nebo dělat grimasy přimalovaným ksichtejčkem, víte to jen z pohybů, kterých by technicky vzato byla schopná reálná lampička z vašeho stolu, a plechového vrzání, které by přitom klidně mohla vydávat. A to je mnohem víc než precizně spočítané světelné odrazy a fyzikální modely, to je podstata skutečného pixařího kouzla. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než předešlý pixarovský kraťas André a včela. Musím uznat zajímavý a zároveň jednoduchý nápad na námět. Je to skoro prakticky o ničem a zároveň ne. Obsadit lampy do "hlavních rolí" bylo dobrá idea ... vlastně samotné symboly pixarovského motta. Chvílemi lampy vypadaly spíše jako "z masa a kostí" než z kovu - viz skleslá a smutná lampa ... to se jen tak nevidí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Lasseter, hrdý taťka, kterým vdechnul v tomto filmečku život stolním lampám a hlavně celého studia Pixar dokázal, že i neživé věci náhle ožijí a i když to tehdá bylo něco neobvyklého, bylo jasné, že tento patent, bude mít velikou budoucnost. Luxo Jr. je prvním filmem z dílny Pixar, který si z ní vzal i své hrdé logo. Jak krásně, dětsky, příjemně a ohleduplně zní tento dvouminutový filmík. --- 90 % --- ()

Galerie (6)

Zajímavosti (17)

  • Důvodem, proč má tento snímek černé pozadí, je ten, že v té době Pixar ještě neměl na pořádné pozadí dostačující hardware. (PaTeXx)
  • Skákající lampa, která je logem studia Pixar, pochází právě z tohoto krátkometrážního snímku. (Timak)
  • První počítačově animovaný krátký film nominovaný na cenu Academy Award. (HappySmile)

Reklama

Reklama