Reklama

Reklama

Luxo junior

  • USA Luxo Jr.
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1986, 2 min

Lampička najde míč na hraní a zažívá s ním spoustu legrace, dokud míček nepraskne. Když už si starší Luxo začne myslet, že si dá jeho dítě na chvíli pohov, Luxo junior najde další míč – desetkrát větší. (HBO Europe)

Recenze (150)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Schopnost vdechnout postavičkám život je PIXARu vlastní. I ve svém prvním filmu PIXAR ukázal, že dokáže skvěle vyjádřit emoce, a to i u takových neživých věcí, jakými stolní lampy bezesporu jsou. Navíc: tento kraťas je výborně podbarven jazzovou hudbou. Prostě: paráda :o) Poznámka: stolní lampy z tohoto kraťasu žijí svůj život dál - stolní lampa se totiž stala nedílnou součástí loga společnosti PIXAR. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem s Otcem chodil za jedním pánem. Ten pán měl ve své kanceláři stolní lampu, která mě při každé návštěvě neuvěřitelně fascinovala - jak konstrukcí tak všestranností pohybu. Moc dobře si vzpomínám na ten zvuk natahujících se pružinek i občasného vrznutí čepu. Byla to přesně taková stolní lampa jako v tomto animovaném krátkometrážním filmečku. Luxo Jr. mě nedostal na kolena pouze proto, že jeho tvůrci dokázali vdechnout duši obyčejné stolní lampě, ale také proto, že oprášil hodně staré vzpomínky. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -3* Tohle je předobraz pixarovského loga a krátký rodinný lampičkovský příběh. Asi bych byl před 35lety z animace unešený .... a chtěl byl to mít na videokazetě nahrané 20x za sebou, abych si to mohl pouštět furt dokola :-). Prostě dětsky naivní, ale kouzlo se postupem věku vytratilo. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

V podstatě hrozný film, který by ruční animátor měl hotový za dva týdny. Ale propracovanost pohybu a setrvačnosti je i přes nepříliš hezké 3D zpracování stále krásná. A navíc když si vemete rok (1986) dobrých 9 let před Toy Story tak je to neuvěřitelné. Jestli chcete vědět proč má Pixar ve znaku lampičku tak je tohle nutnost! ;) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (17)

  • Pro míček, který se v tomto animovaném snímku objevil, to nebyla jediná role. Spatřit jsme ho mohli i v dalších filmech od Pixaru, a to v Toy Story: Příběh hraček (1995), kde se valí na Buzze Rakeťáka ve scéně, odkazující na serii o Indiana Jonesovy, ve filmu Příšerky s.r.o. (2001) v pokoji malé Boo a v komedii Vrhůru do oblak (2009) v bytě mladé dívky během scény, kdy odlétá Carlův dům. (oje)
  • Přestože je postava Luxa seniora mužského pohlaví, John Lasseter bral inspiraci pro tuto postavu ve své matce. (ČSFD)
  • Důvodem, proč má tento snímek černé pozadí, je ten, že v té době Pixar ještě neměl na pořádné pozadí dostačující hardware. (PaTeXx)

Reklama

Reklama