Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

castor 

všechny recenze uživatele

Cíl je jasný, parta „mistrů ve svém oboru“ do detailů nachystaná, zapeklité překážky samozřejmě také čekáme. A ono to klaplo. Tedy do té doby, než jeden z bandy představil svůj vlastní plán, cihly zlata svým kumpánům čmajznul a ještě do jejich v ledové vodě potápějící se dodávky vystřílel pár zásobníků. Pomsta je samozřejmě na programu dne. Hodní zlodějští hoši (a naprosto okouzlující Charlize Theron) chtějí zlato pochopitelně zpět a ještě si hodlají vychutnat pohled na oklamaného slizouna Edwarda Nortona. Škoda, že tempo místy kolísá, a že plán je sice promakaný, ale chybí mu švih a dravost. Od bezmála dvouhodinového kousku s nesmírně silným hereckým obsazením bych prostě čekal krapet víc. Mnohé ingredience každopádně fajn. 70% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Z testů v autoškole: Co patří do povinné výbavy auta party zlodějů trezorů? Kdepak, není to reflexní vesta (když už, tak neprůstřelná), není to ani trojúhelník, hasičák či lékárnička. Ačkoli... ta by se hodila Donaldu Sutherlandovi. Je to kyslíková bomba potápěčů! Pro případ, že by zlotřilý scenárista shodil jejich, bohužel již o zlaté cihly odlehčenou, dodávku do ledovcového jezera v Alpách. Taky vám přišli klucíí zlodějský nějak podezřele otužilí, když po hře na tiché rampouchy, v ledové vodě na dně jezerním, pak na břehu žádný z nich ani maličko nezacvakal zubama? :-)) Loupež po italsku je sice na dvakrát vylouhovaný pytlík podrazáckého čaje balíren Ocean's Eleven, ale to nevadí, je to docela svižná akční zábava. Začne kreativní loupeží v Benátkách, pokračuje tupým podrazem v Alpách. Obě bohulibé činnosti pak jsou provozovány i v dalších turisticky zajímavých destinacích. Jediná moje výtka, zato však zásadní, je šéf lupičů, dobračisko Mark Wahlberg, s permanentním jehněčím výrazem ve tváři. To mu vážně nemohli, před každou klapkou, vrazit rozkrojenou feferonku mezi půlky? Nebo aspoň dát kousnout do citrónu? 70% ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo... Je to jen pustá přehlídka známých herců a Charlize Theronové, na které se kamera a maskéři opravdu vyřádili. Postavy mluví, usmívají se, všechno je tak nějak v pohodě, žádné napětí... pak zjistíte, že se v tom filmu skoro fakt nic neděje! Ano je tam pár honiček s auty a nějaké ty zlodějské vychytávky, ale nic převratného a zajímavého. Fakt nudný film, nemohu si pomoci... /40%/ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $106,128,601Tržby Celosvetovo $176,070,171║ Takýchto filmov je v posledných rokov požehnane, ale ide o to či svojou kvalitou splnia svoj potenciál a hlavne či majú šancu zaujať. Tento film sa pozerá dobre, má výborné obsadenie, príbeh má spád, občas akciu bez krviprelievania a scénky s dobrou nápaditosťou čo mám moc rád, pokiaľ majú aj svoje opodstatnenie. /80%/ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když srovnám s přímým konkurentem (Clooney a spol.), tak se mi Loupež po italsku líbí o kousek víc. Jednak tu jsou lepší lokace (Benátky vs. Las Vegas + minicoopery), jednak režie je svižnější - a hlavně je mi herecký ansámbl, který sice nekope hollywoodskou první ligu, ale na pivo byste je pozvali spíš než Piťáka a Robertsovou. Wahlberg stoprocentní sympaťák, knírkatý Ed Norton těžce charismatický (i když v tomhle filmu hrál jen kvůli smlouvě se studiem), Charlize konečně nevypadá jak éterická víla z pohádky - a samozřejmě je tu evropský příspěvek v podobě "sexynátora" Jasona Stathama. Těším se na pokračování. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Slovní hříčka: postava "Levé ucho" v podání Mose Defa v jedné scéně prohlásí: "I'm deaf" - jsem hluchý. (claudel)
  • Počas záverečnej naháňačky si je možné povšimnúť na Charlieho (Mark Wahlberg) modrom Mini Coopri pri vjazde do mesta a počas niekoľkých nasledujúcich scén veľkú nepeknú preliačinu na zadnom blatníku na spolujazdcovej strane. No v momente, kedy sa modrý Mini Cooper oddelí, aby zlákal Steva (Edward Norton) v helikoptére, nie je až do konca filmu po tejto preliačine ani stopa. (Basic_SVK)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama