Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Diskuze

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Chapem nizke hodnotenia tych, ktori maju averziu voci niecomu slovenskemu.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tento velmi zdařilý snímek jsem viděl teď a je prostě super. Trochu mně připomínal Vrtěti psem, kde také lži médií hrály hlavní roli. Po Love další výborný film, a to z tvorby po hadráku mě zaujalo máloco.

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

pkno

Dabing je jen u Marka Majeského. A já nechápu proč ho dabuje Martin Stránský..?! Vždyť Marek má tak zajímavý a uhrančivý hlas.

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

totalpunk

To iste, ale to by predmetný film musel najprv mať iný scenár, príbeh (nielen tváriaci sa dômyselne, no s logickými, dejovými či ne-uveritelnými krátermi), inú réžiu, a museli by v ňom hrať iní herci, nie požičaní zo slovenských telenoviel s rovnakým smiešnym "herectvom". Jediný možno dobrý tak z neho ostáva akurát námet. Takto je tu vo výsledku stále nepatrične precenený.

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

Od pana scenaristu Marosa Hecka som cakal ovela, ovela viac. Niektore casti filmu boli zaujimave, ostatne uplna nuda.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Dnes to ide na JOJ-ke. To som velmi zvedavy, ako si poriadia s tymi nadávkami. Ci to surovo vypipaju, ale co :))

Greenpeacak

Greenpeacak (hodnocení, recenze)

pkno

Tak toto nie je prvý slovenský film, ktorý potrebovali česi predabovať na svoju ľubozvučnú reč... už nám nerozumejú 

Dogiii

Dogiii (hodnocení, recenze)

nkde jsem slyšel, že česká verze má jiný konec než slovenská je to pravda ?

na příspěvěk reagoval tommy187

RakeW

RakeW (hodnocení, recenze)

Dá se to vidět někde na netu se slovensky mluvícím Lambertem? Na O2 je to zřejmě s českým dabingem a níže linkovaný ŽivloVOD není pro ČR dostupný.

miso1099

miso1099 (hodnocení, recenze)

ja by som chcel vediet ako sa vola ta potetovana sekretarka. Tiez z cisto vedeckych dovodov :-)

na příspěvěk reagoval M_i_0

Uživatel viviak smazal svůj příspěvek.

Mr.Pexesso

Mr.Pexesso (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl na festivalu Cinema Mundi a byl jsem z něj fakt nadšenej. Jediný, co mi vadilo, bylo předabování Marka Majeského do češtiny... naprostá stupidita vyžádaná českou stranou...:-(

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

Illioplius

Illioplius (hodnocení, recenze)

Ten pocit, keď je vám trápne za niekoho iného – to bol môj najčastejší pocit pri sledovaní Kandidáta. Snaží sa to pôsobiť strááášne drsne, ale v skutočnosti je to len forma bez obsahu, o čom svedčí obrovské množstvo nadbytočných prvkov. Či už ide o drobnosti ako napríklad pôsobivé predstavovanie členov marketingového tímu Adama Lamberta, ktorí sa vo filme odvtedy už ani raz neobjavia, až po celé dejové línie, čím samozrejme mám na mysli dvoch špiónov. Od začiatku divák čaká, akú tam budú hrať rolu, až kým sa nedozvie, že vlastne žiadnu. Nadbytočností je samozrejme viacej, trebárs český kňaz, celá záležitosť s Lambertovou manželkou, minca pre šťastie (ktorú Lambert vlastne ani nepostráda) a tak ďalej. Pokusy o humor sú chabé a, rovnako ako snaha pôsobiť drsne, vyvolávajú onen pocit trápnosti. Jediné, čo možno na filme vyzdvihnúť, je mierne zaujímavá zápletka.

Uživatel Illioplius smazal svůj příspěvek.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Murrro

diskusia k filmu Kandidát je umelá a nie je to nič iné než ďalšie PR jej tvorcov, hľadať v tom dačo je pseudohĺbka a pseudointelektualna strata času - niečo na štýl suchohríbovej relácie Pod lapmou je najväčšia tma.

na příspěvěk reagoval tommy187

Murrro

Murrro (hodnocení, recenze)

Radi diskutujete o Kandidátovi? Dávam teda do pozornosti akciu, čo sa v piatok 13. 12. 2013 uskutoční v bratislavskom a4 - priestore súčasnej kultúry. Budú o ňom diskutovať tvorcovia, filmoví teoretici, ale aj publikum. Bližšie info nájdete tu alebo tu. 

na příspěvěk reagoval E=mc2

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama