Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (409)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam Lambert Vs Ivan Muller. Dvaja "gladiátori v koloseu", v súboj o jeden z najvážnejších, politických postov. Kým Muller disponuje najväčším favoritom na víťazstvo v prezidentských voľbách, Lambert si vyberá verejnosťou neznámeho outsidera. Podarí sa mu svojho kandidáta, za pomoci všemožných zákulisných praktík, posadiť do kresla hlavy štátu SR? Mal by sa veľmi snažiť. V sazke je totiž celý jeho majetok! Pane Bože, si mi svedkom, aký som bol unesený prvou polovicou snímku! Neskutočne ma tento film ihneď od úvodu zaujal. To akým spôsobom bol točený, strih, hudba, na naše pomery, neskutočný nadštandard. Zápletka, pointa, DIALÓGY, no proste SATIRA na parádu. AVŠAK - napriek mnohým plusom sa postupne vďaka vývoji deja dostavilo, tak obrovské sklamanie, že som z vnútorného presvedčenia, udelenia (dokonca!!) 5 hviezd, "prepadol" až takmer na dve! Kandidát sa z ničoho nič stal tak prehnane rozvíjajúcim sa príbehom, že doposiaľ budovaná reálnosť story stiekla do pisoáru krčiem najnižšej cenovej kategórie. Cítim sa rovnako podvedený, ako väčšina voličov pri "parlamentných" voľbách. Je to smutné, no voliť sa NEOPLATÍ. A veriť už VÔBEC. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa na tom autorsky podieľal psycho libtard Havran, nakoniec sa ukázalo, že tento film ukázal krásnu slovenskú realitu. Bol akoby profétom budúcich udalostí. Veď už len tá veta: Za dva mesiace urobím z neznámeho niktoša prezidenta (parafráza) sedí úplne ako riť na šerbeľ aj na mafiána Kisku (toho sme ale mohli poznať aspoň ako tak z nadácie a Popradčania aj ako zlodeja pozemkov), ale stopercentne to platí na pani zo skládky, ktorá sa stala v roku 2019 z neznámeho nič prezidentkou a bude tam sedieť 10 rokov. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Ono to v tom 2013 vyzeralo ako sranda, ale dnes v tom vidím pomaly všetko čo sa v tejto smiešnej krajinke odohráva pred prezidentskými voľbami. Len s rozdielom že Zuzanu Potôňovú netreba strieľať. Audiovizuálne na domáce pomery veľmi vyspelý film. 9/10 P.S kniha je lepšia a ani pointa objednávateľa tam nepôsobí ako našraubovaná. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To, že lze při různých kampaních s šikovným volebním teamem zmanipulovat široké masy (převážně nevzdělané nebo s minimálním všeobecným rozhledem) je známo už od dob Říma. Kandidát nám jednu takovou kampaň krásně ukazuje. Nejedná se o žádnou menší volbu než - o volbu prezidenta Slovenské republiky. A tak divák sleduje počínání jedné ze špičkových reklamních agentur, která kampaň připravuje, živí a podporuje. Za vším je velká sázka o všechno, což divák sleduje hlavně pomocí dvou slídilů ve sledovacím voze (placených neznámým klientem), kteří snad měli štěnice i v každém psím (s prominutím) hovně na ulici... Potud ok, divák sleduje chování jednotlivých typů osob, snahu zasahovat z vysokých míst státu, reakce protistran atd... Jako satira čehosi to možná někomu mohlo připadat, mně však to ale moc nezaujalo. A jako komedie to už nebylo vůbec. Nezasmál jsem se ani jednou. Humor byl primitivní a snad jej měla zdůrazňovat široká škála sprostých slov, což je ovšem vždy u vtipů a humoru známkou jisté pokleslosti a nedostatečnosti... Oceňuji střihy, oceňuji kameru i moderní look filmu. Občas jsem musel zasténat nad přemakeupovanou Hilmerovou, ta tuna makeupu jí musela lámat vaz... Kde jsou ty časy Pramene života... No nikdo nemládnem, to je holt drsný fakt. Zkrátka... Čekal jsem zábavu a nedočkal se. Ta snaha o modernost pojetí mohutně převažovala nad celým rámcem filmu. Bratři Slováci jistě nad tímto počinem zaplesají, jsem si ale jist, že my se lvem v erbu budeme s hodnocením výrazně zdrženlivější. Od komedie očekávám něco jiného. Než se tomuhle smát, to radši pojedu v únoru tramvají do Hradce Králové... Dvě Éčka, víc si to nezaslouží... * * ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší slovenský film ever! Až tak, že mu odpustím to množstvo nedostatkov, kopírovanie zo všade možne a fakt, že sa hrá na niečo čím nie je. Na Ameriku .. Čo ale neodpustím, je panelákový kretén v hlavnej úlohe, ktorý toho drsňáka zobral tak vážne, že celé kino (mimochodom, tak plnú sálu som nevidel od Avataru) plakalo od smiechu. Ono ale plakalo aj pri zvyšku filmu, pretože to bola skrátka "dobrá haluz (petržka, more)" a za tých 5 euro rozhodne stála. Slováci sa snažili natočiť západný film, vyšla z toho super komédia a slabé miesta neustálym odlahčovaním, obrátili vo svoj prospech. Guilty pleasure ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Vo filme sa objaví viacero bratislavských lokalít: Petržalka, Most SNP, Most Lafranconi, tunel Sitina, Palisády, starožitníctvo na ul. Panenská, podjazd pod Hodžovým námestím, River Park a mnohé iné. (ZetDaElO)
  • Snímka sa premietala v 35 krajinách sveta, vrátane USA, Kanady, Austrálie, Japonska, niekoľkých prehliadok a festivalov vo Francúzsku, Vietname či Srbsku. V tomto drží v ére samostatnosti Slovenska primát. O zakúpenie práv na adaptáciu diela bol dokonca veľký záujem z Nemecka a Chorvátska. (Biopler)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama